Apple iPhone 11 Smart Battery Case

több gőzt a sztrovacsekbe

0
886
Apple iPhone 11 Smart Battery Case Pro verzió

Apple iPhone 11 Smart Battery Case és Apple iPhone 11 Pro Smart Battery Case újdonságával a cég két legyet üt egy csapásra.

A tokok felülete csúszásmentes fogást biztosít és könnyű a peremeket kitágítva ráhúzni a telefonra. Az alap iPhone 11 kétfajta új köntöst kaphat, az iPhone 11 Pro már három közül valamelyiket. A fehér kötelező, a sima iPhone 11 esetén halványfehér. A fekete egy alternatíva, rózsaszínkvarc verziója a Pro modellnél opció.

Utóbbi felérdesített, homokmart felülete még jobban simul a szintén rózsaszín női marokba, amibe szánják. Mindegyik védőtok belső falát mikroszálas réteg fedi, védi a telefon üveghátát a tok alá is óhatatlanul bejutó porszemek felületet koptató, rejtett és alattomos ténykedésétől.

Az árképzéssel nem sokat lacafacáztak, bármelyiket is választjuk 47.990,- forint a javasolt kiskereskedelmi ára. Párosával sem olcsóbbak.

Mire kell az Apple iPhone 11 Smart Battery Case?

Többfunkciós dizájn, úgyhogy egy mondattal a tokokat nem korrekt dolog elintézni.

„Akár 50%-kal hosszabb üzemidő az iPhone 11 Smart Battery Case tokkal” ez eladás serkentő igéretnek megfelel, műszakilag viszont nulla információ. Ha lenne hozzá egy konkrét kapacitás érték hozzárendelve, akkor többet tudnánk. Az bizonyos, hogy az Apple iPhone 11 saját akkumulátor kapacitását gyárilag szintén titok fedi.

Azért kis segítséggel a GSMARENA jóvoltából megtudhatjuk, hogy a sima iPhone 11-es 3110 mAh és a Pro 3046 mAh (?), míg a Max 3969 mAh kapacitással jön ki a gyárból.

Ehhez képest a beigért akár másfélszeres üzemidő nem rossz, mert a 11-es széria amúgy is spórolósan bánik a naftával. Még a nagyobb felbontású kijelző dolgozó, több kamerát használó Pro variáció is. [A sima iPhone 11 csak IPS-es LCD kijelzőt érdemel, de 6.1 hüvelyk az átlós mérete 828×1792 pixel felbontással. A Pro viszont XDR OLED organikus anyagút kap 1125×2436 pixel felbontással, viszont csak 5.8 hüvelykes mérettel. A kerek összképhez a Max 6.5 hüvelykes, XDR OLED anyagú kijelzővel és 1242×2688 pixel felbontással rendelkezik.]

Apple iPhone 11 Smart Battery Case fekete

 

Tény, hogy a kisebb, de igényesebb kijelző mellett a Pro a modellezett vegyes üzemmódnál  ≈90% üzemidőt nyújt a nagyobb kijelzős, de kevesebb kamerát használó Apple 11 alaptípushoz képest. Tudva azt, hogy a Pro akksija eleve valamivel kisebb kapacitású, a pár százalék eltérés valós okának elemzése már szőrszálhasogatás. Főleg oly módon, ha mindháromnak egyazon Apple A13 Bionic, 7 nanométeres gyártású chipkészlet a motorja.

Az Apple iPhone 11 Pro Max a nagytestvér, de Smart Case tok szempontból mostohagyerek hazánkban, mert Magyarországon nem árusítja az anyacég, bár kapott a testvéreihez hasonló köntöst fehér és fekete színben.

A Smart Case az Apple saját korábbi védőtokjaitól pozitíven tér el. Nem csak véd, hanem segít is. A felhelyezett tokot a rendszer érzékeli és meglétét a felhasználó felület kijelzi. Úgy, mintha a telefont töltenénk (kis villám), és először ezt a külső akkut meríti le, csak aztán kezdi használni a saját beépített akkumulátort.

Apple iPhone 11 Smart Battery Case fehér 

A másik légy a fényképezést segítő pluszgomb

a telefon tok oldalán kapott helyet a fő működtető gomb alatt. A síkba belesimul, miközben a többi gomb a telefon oldalából kiáll és a tokból kivágást igényel. Egy gombnyomással megnyílik a fényképező app, a következő lenyomással elkészülhet az autofokuszos azonnali fénykép. Hosszabban lenyomva pedig elindítja a videó felvétel programot és addig futtatja, amíg a gombot fel nem engedik. Midez akkor is így működik, ha a telefon nincs működő állapotban, gazdája előtte nem élesztette az IR arcfelismerő azonosítót aktiválva. Szervesen beépülve a kezelőfelületbe, a tok sok lépést megtakarít használójának ha gyors és jó fotót akar ellőni.

A tokba épített akku vezeték nélkül is tölthető bármely Qi szabványnak megfelelő töltőtalpról (külön árusítják). Pesze tölthető a multifunkciós USB csatlakozó aljzatról is.

Mindezért a sok jóért valahogy fizetni kell.

Az egyszerre agyoncsapott két légy csúnya foltot hagy, jelen esetben az esztétikumon. Mert a fizetség a jóért a deformált iPhone 11 külalak. Ráadva a ’hátizsákot’, bármelyik karcsú iPhone modell pillanatok alatt egy púposhátú gnóm alakját veszi fel.

www.apple.com

Apple iPhone 11 Smart Battery Case