Xiaomi Mi Mix Fold tablet mobil a jövő telefonja

origami telefon Kínából

0
804
Xiaomi Mi MIX Fold tablet mobil
Xiaomi Mi MIX Fold tablet és mobil egyben

Xiaomi Mi Mix Fold tablet mobil bejelentése az új technikai szenzáció. Számos területen meghökkentő újításokkal rukkolt ki a jelenleg világelső ázsiai gyártó.

Egyedül a telefon szívét képező Snapdragon 888 SoC nem saját fejlesztés, bevált SoC, legújabb USA gyártmány. Az erre szerelt kiépítettség 12GB RAM 256 vagy 512GB tárral, illetve 16GB RAM 512GB tárhellyel. Nagy energiamennyiségeket kell mozgatni, ezért különleges a telefon „pillangó típusú” hűtési rendszere. Gőzkamra elvű hőelvezetést biztosít, rétegelve összesen kb. 22 ezer mm² területet építettek bele. Ez 220 cm2, ami cca kétszer akkora terület, mint a telefon kijelzőjének a felülete.

Ha akarom telefon, ha akarom táblagép.

Xiaomi Mi MIX Fold tablet és telefon
Xiaomi Mi MIX Fold tablet és telefon

Becsukva alapállapotban 6,5 colos, 840×2520 pixel felbontású AMOLED kijelzőt kapunk munkaeszköznek. Szétnyitva pedig 8 colos, 1440×1080 pixel felbontású 4:3-as képarányú felületet kapunk OLED technológiával. Zsanérjai a gyártó szerint egymillió ki- és becsukásra képesek.

A Xiaomi Mi Mix Fold tablet mobil képalkotását a Surge C1 végzi

Xiaomi Mi MIX Fold kamera
Xiaomi Mi MIX Fold kamera képességek

a Xiaomi saját fejlesztésű jelfeldolgozó processzorral. A világon elsőként a “folyékony lencse” /Liquid Lens/ technológiát dobták be, a csiszolt merev lencse helyett egy átlátszó folyadékkal töltött rugalmas réteg végzi a feladatát. A precíziós motornak köszönhetően a kameralencse képes megváltoztatni az alakját. Fókusztávolság beállítása elektronikus vezérléssel történik. Akárcsak az emberi szem, lelapul (közellátás) vagy csúcsosodik (távollátás). A kameralencse -40o és +60o között képes mozogni.

Az öszecsukható telefon a hangzás terén sem aprózza el a dolgot.

Xiaomi Mi MIX Fold négyhangszórós kivitel
Xiaomi Mi MIX Fold négyhangszórós kivitel

Harman Kardon segítséggel fejlesztették ki a négyhangszórós megoldást.

Az extrém külső mellett nem mellékes a tápellátás téma. Az 5020 mAh-s akkumulátor két egyenként 2460 mAh kapacitású cellából áll. 67W vezetékes gyorstöltésre képesen csak 37 perc kell a teljes újratöltéshez. Feltéve ha nullára gyilkoltuk az akkut.

A szupermasina egyelőre a gyártó országában lesz elérhető, az alap kiépítettségű verzió (12GB +256GB)  félmilliós árkategóriát képvisel (nettó Ft).  A Xiaomi nem viccel, nemrég mutattuk be eddigi csúcskészülékét, az Mi 11 Ultra szupertelefont („ Mattot ad az androidos sakkjátszmában”).

Hogy hol tart egy mobiltelefon gyártó ma? Képet kaphatunk róla innen. Vigyázat, annyi mondanivalójuk van magukról, hogy közel ötórás lett az anyag!

www.xiaomilife.hu

Xiaomi Mi Mix Fold tablet mobil