Google Pixel 6a okostelefon Tensor SoC chippel

minimál dizájn majdnem minimál árral

0
616
Google Pixel 6a okostelefon
Google Pixel 6a okostelefon

Google Pixel 6a okostelefon Tensor SoC chippel jelent meg az Android világ tulajdonosa fejlesztéseként. Korábban a 6-os széria kapott hideget-meleget elsősorban a GSM kapcsolódások és az akkumulátor miatt.

A Google Pixel 6a referencia telefonnak szánt modell 2022-ben

egészen addig, amíg ősszel meg nem jelenik az ezt leváltó Pixel 7 széria. Ha be kellene lőni a 6a telefont, akkor a sorban úgy néz ki a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro után (és a Pixel 7 előtt) mint ahogyan a Samsung Galaxy S20 és S20 Pro után (és az S21 előtt) bedobták az S20 FE sikertelefont. Utóbbi Snapdragon 865-ös SoC vezérléssel Andorid 12 szoftverre alkalmas kivitel.

Csak a Google jobban figyelt a trendekre.

A kijelzőt 1080×2400 pixeles felbontásúra alakította ki. Az S20-as 6.5 hüvelykre felpumpált méretéhez képest inkább az élesebb képet adó 6.1 hüvelykre alakította ki. A technológia OLED, Gorilla Glass 3 üveggel.

A másik fontos eltérés SoC platform vonatkozású. Nem Snapdragon, nem Exynos, nem MediaTek, hanem Tensor a vezérlő SoC chip. A Google fejlesztők ezzel gondolják felvenni a versenyt a felső középosztály meghódítására. Ugyanaz mint a Pixel 6 Pro.

Google Pixel 6a Tensor chip vezérléssel
Google Pixel 6a saját fejlesztésű Tensor chip vezérléssel

Kategóriájában egy Snapdragon 865-ös súlycsoport, de az 5G és egyéb képessége nyomán melegedési témák előjöhetnek a használat során.

A Google Pixel 6a okostelefon nem ad SD-kártya bővítési lehetőséget,

fix a 128 GB tárhely és hozzá a 6 GB műveleti memória. Nem foglalkoznak a fülhallgató kimenet tervezéssel sem. Csak a sztereó hangsugárzókra lehet számítani, vagy a gyárilag adott 3.5 mm-esre átalakító USB-C portos adapterre.

A doboz spártai módon üres, pár papiroson, egy USB-C kábelen és a SIM-tálca tűn kívül nincs más benne. Kihagyták a hálózati töltőt és a 18 W töltésre is képes 4410 mAh akkumulátort mindenki úgy tölti ahogy akarja. Vagy ahogy tudja.

A Google Pixel 6a okostelefon fősodor [magyarul: mainstream] tervezési elve azoknak hoz majd a konyhára, akiknek elég ha a vakuval fognak villantani és nem egy tepsifonnal az asztalon.

 

 

Fotózási képességeihez a Google Pixel 6a duplaoptikás hátfali kamerája karcsú megoldás. Főkamerája 12 megás képalkotó csipje kimagasló f/1.7 fényérzékenységű autofókusszal. Míg a másik 12 megás a panoráma fotózásra szántva jóval gyengébb f/2.2 rekeszértékű. Szelfikamerának igen visszafogott a 8 megás optika f/2.0 fényérték mellett.

Mindent összevetve egy nagy név – ha a telefongyártók között nagy név a Google – mellé  paraméterei a Pixel 6a készülékét amolyan mindenes strapatelefon kategóriába küldik.

Ára a 400 angol font (vagy US$) tájt versenyképesre van hangolva. Mire ideér, lesz az 200e Ft is. Az angol weboldalon 200 font telefonbeszámítást ígérnek (ha olyan a régi). Plusz 1 pár  Hi-Fi minősítésű ’Pixel Buds A’ fülest grátisz figyelmességként. 100 fontot ér. Az egész vihető ingyen kamattal 24 havi részletre is. Nehéz ellenállni, ha a Google Pixel 6a okostelefon valóban jó masina.

A Google Pixel 6a okostelefon erőssége a sokéves garantált frissítés.

Ami nem csoda hiszen az ő gyermekük az Android operációs rendszer.

Biometrikus azonosításra a kijelző alatti (optikai) ujjbegy letapogatás szolgál a kódos kioldás mellett. Egyes vásárlóknak ezzel akadt gondja (könnyen kinyit más ember ujjlenyomatára is), ez az anomália szoftveresen simán kezelhető. A kommunikáció a GSM adótornyokkal már a telefon hardver adottságok témája.

Kép+video: www.google.com

Google Pixel 6a okostelefon Tensor SoC chippel