Tökéletes védelem minden mobilosnak: így válaszd ki a számodra ideális telefontokot

0
427
Tökéletes védelem minden mobilosnak: így válaszd ki a számodra ideális telefontokot
Tökéletes védelem minden mobilosnak: így válaszd ki a számodra ideális telefontokot

Megmutatjuk azt, melyek azok a telefontokok, amelyek a legjobb megoldást és a leghatékonyabb védelmet nyújtják a mobilod számára.

Sokan úgy gondolják, hogy a telefontok egy mellékes kiegészítő. Egy lehetőség, amivel nem feltétlenül kell élni, hiszen nem sokat változtat magán a telefonhasználat élményén. Ez azonban hatalmas tévedés.

És hogy miért? A jó tok egy univerzális kiegészítő, ami nemcsak a nagyobb ütésektől védi meg a telefont, de a hétköznapi használatból adódó sérülések ellen is védelmet biztosít. Egyszerre teszi biztonságosabbá és kényelmesebbé a használatot, arról nem is beszélve, hogy egyedivé és stílusossá teszi a készüléket.

Ebben a cikkben megmutatjuk azt, hogyan válaszhatod ki Te is a készülékedre legjobban illő, legbiztonságosabb és legmenőbb telefontokot!

Miért van szükség telefontokra?

A mobiltelefon-gyártók évről évre komolyabb készülékekkel árasztják el a piacot. Manapság egy mobil jóval több, mint egyszerű telefon. Kamera, fényképező, és apró kézi számítógép is egyben, ami egyre több lehetőséget kínál a felhasználók számára. Minden egyes modell többet tud az előzőnél, és egyre nagyobb értéket is képvisel.

Egyvalamire azonban nem igazán fektetnek hangsúlyt a gyártók. Ez pedig az új modellek biztonsága. Míg ugyanis két évtizeddel ezelőtt a mobilok strapabíró, robosztus kialakításukról voltak híresek, addig mára sokkal inkább a praktikus és esztétikus külső jellemzi őket. Egyszerűen elférnek a zsebünkben, vékonyak és mutatósak. Ennek köszönhetően azonban jóval sérülékenyebbek is.

Elég lehet egyetlen rossz mozdulat: ha a telefon a földre esik, nem ritkán a teljes kijelző tönkre megy, a csere pedig egyáltalán nem olcsó mulatság. De a készülékek a mindennapos használat során is amortizálódnak, még akkor is, ha vigyázunk rájuk. A karcok és kisebb repedések például a megfelelő védelem nélkül elkerülhetetlenek.

Éppen ezért fontos, hogy mobilunkat megvédjük a súrlódástól, az eséstől, az ütésektől, és az ezekből a környezeti hatásokból adódó sérülésektől. A legalapvetőbb kiegészítő pedig ennek érdekében nem más, mint a jól megválasztott, minőségi telefontok. A piacon azonban rengeteg féle tok közül választhatunk, és egyáltalán nem mindegy, hogy melyik lehetőség mellett döntünk.

Mit érdemes figyelembe venni telefontok vásárlása előtt?

Azelőtt, hogy kiválasztanánk a számunkra ideális telefontokot, érdemes több szempontot is figyelembe vennünk. Az egyik természetesen az adott készülék típusa, hiszen minden egyes típusra másfajta tok lesz a megfelelő. Sokan nem is jutnak ennél tovább, pedig épp ezután jönnek a védelem szempontjából különösen fontos kritériumok.

Először is gondolnunk kell arra, hogy mobilunkat milyen környezetben használjuk a leggyakrabban. Például a zsebünkben vagy a táskánkban hordjuk-e szívesen. Mindkét esetben másfajta megoldás lehet az ideális, hiszen a zsebben tartott készülékek esetében nemcsak a védelem a fontos, de a vékony, praktikus és kényelmes kialakítás is lényeges szempont lehet.

Érdemes azt is szem előtt tartanunk, hogy a tokon kívül szeretnénk-e más kiegészítőket is használni annak érdekében, hogy telefonunkat megóvjuk a sérülésektől. Abban az esetben például, ha a képernyő védelmére üvegfóliát használunk, elég lehet egy egyszerű hátlapot védő tok is. Ha viszont a kijelző védelméről nem szeretnénk külön gondoskodni, már érdemes a képernyőt is óvó, belebújtatós tokot vagy összecsukható telefontokot vásárolni.

Végül pedig érdemes figyelembe venni azt, hogy mi az, ami leginkább illik az egyéniségünkhöz. Manapság ugyanis a megjelenés terén is rendkívül sokféle telefontok közül válogathatunk, az egyszerű, letisztult és elegáns daraboktól egészen a mintás és díszes modellekig. Ilyenkor érdemes figyelembe venni azt, hogy milyen szituációkban használjuk leggyakrabban készülékünket, és ehhez milyen megjelenésű tok illik igazán.

Milyen fajta tokok közül választhatunk?

Azok, akik szeretnék megtalálni a számukra ideális tokot, több, különféle modell közül is választhatnak. A hagyományos tokoknak három fajtája létezik:

  • a hátlap tokok,
  • a nyitható tokok és a táska jellegű,
  • belebújtatós
  • tokok.

A hátlap tokok közül legnépszerűbbek talán az egyszerű, szilikonból készült darabok, amelyek rugalmasak, vékonyak és alacsony áron elérhetők. Az erősebb ütésekkel szemben azonban kevésbé hatékony védelmet biztosítanak, szemben a műanyagból készült tokokkal, amelyek közt a kritikus helyeken (például a készülék sarkain) megerősített, extrabiztonságos darabokkal is találkozhatunk.

A nyitható és belebújtatós tokok szintén többféle kivitelben elérhetők, ezek legnagyobb előnye pedig, hogy nemcsak a telefon hátlapját, de az egész készüléket óvják a mindennapos használatból eredő, lehetséges sérülésektől. Biztonságos és praktikus megoldást jelentenek, méretüknek köszönhetően azonban kevésbé praktikusak, mint az egyszerű hátlap tokok.

Akinek pedig extra védelemre van szüksége, többféle különleges telefontok közül is választhat, az úgynevezett bumper védőkeretektől kezdve egészen a sport tokokig, amelyeket kifejezetten speciális igénybevételre, különösen strapabíró módon terveztek.

A döntés során fontos, hogy a kialakítás és a megjelenés mellett az anyaghasználatra is odafigyeljünk, hiszen biztonsági és kényelmi szempontból mindegyik megoldásnak megvan a maga előnye, és természetesen bizonyos esetekben hátránya is.