ASUS ROG Phone 7 és Phone 7 Ultimate

sakk-matt a gamer köztársaságban

0
362
ASUS ROG Phone 7 Ultimate
ASUS ROG Phone 7 és ASUS ROG Phone 7 Ultimate család

ASUS ROG Phone 7 és Phone 7 Ultimate mobiljaival a tajvaniak léptek egyet előre, bár nem óriásit és leginkább a presztízs irányába. A Játékosok Köztársaságában az alkotmányos monarchia játékszabályai szerint új király ült a trónra.

A ROG Phone 7 Ultimate koronás darab

mindenben csúcsra járatják a tulajdonságokat, már ami egy játékos szívét megdobogtatja.

Giga méretű 6.8 colos AMOLED kijelzője különleges technológia. Képfrissítési frekvenciája 65 Hz helyett (nem elütés) 165 Herz. Csupa üveg tokba bújtatva még arra is futotta, hogy a hátfalon egy megvilágított logó bűvölje a rácsodálkozókat. Talán prózai, de megemlítendő, hogy az ASUS Phone 7-es széria ROG Vision mátrix kijelző panelét a SAMSUNG gyártja. A vezérlő processzort meg a QUALCOMM. Snapdragon 8 Gen 2 lapkájuk pillanatnyilag versenytárs nélkül uralja a piacot. Na itt van még egy király…

Snapdragon 8 Gen 2 vezérlőchip
ASUS ROG Phone 7 Snapdragon 8 Gen 2 vezérlőchippel

Android 13 szoftver hajtja a hardver elemeket, említeni sem kellene.

A kamerarendszer nem kelléke egy felfűtött játéknak, így a hátoldalon egy 50 + 13 + 5 megás optika trió teljesít. A szelfizésnek többet engedtek meg, egy 32 megás optika teszi teljessé a kamerarendszert. Következetesen a háttér információ: a kamerarendszernek a SONY a beszállítója.

ASUS ROG Phone 7 akkumulátor
ASUS ROG Phone 7 és Phone 7 Ultimate egyforma akkumulátorral

A felfűtött játékélmény energia-hátterét egy tekintélyes 6000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Méghozzá 2 darab 3000 mAh kapacitású akku egybe fűzésével. Ez feltöltésnél tud előny lenni. A 65 wattos USB csatlakozású töltési megoldás 100% eléréséhez (nem nyaktörő) 42 percet igényel.

Az ASUS ROG Phone 7 Ultimate különlegessége a GameCool 7.

Ez a hőkezelő technika motoros léghűtés ventilátort alkalmaz és AeroActive port csatlakozással kapcsolja a mobiltelefon testhez. Emiatt a por- és vízállósága csak IP54 standard minősítést kapott.  Ez a bővítő lehetőség csak az Ultimate verzió sajátja. Az alap  Phone 7 indulóár  külföldön 1000 € árkategória, és hűtési megoldása 40%-kal drágábbá teszi az Ultimate modellt.

ASUS ROG Phone 7 GameCool 7 léghűtés
ASUS ROG Phone 7 GameCool 7 léghűtés

Magyarok 589.990,- Ft árcédulával találkoznak az Ultimate gyártói beharangozó szerint.

Szerencsére játékvezérléshez a hátfalra akaszkodó hűtőegységen van még 4 db további dedikált gomb. Hab a tortán, hogy a hűtőegységbe egy plusz mélyhang sugárzót is beépítettek. A kijelző két végén szóló – csatornánként erősített – sztereó hangfal pár ezáltal egy hordozható 2.1 hangrendszerré avanzsál.

Az ASUS ROG Phone 7 Ultimate mit meg nem tesz a 400 € felárért.

Ha a telefonok 24 dekás súlya mellé (gondolatban) hozzátesszük a hűtőegységet, akkor ezek együtt tartós szenvedély megléte esetén Toldi Miklós karral rendelkező játékos alkatot feltételeznek.

Mindez együtt az Ultimate változatot különleges darabbá lépteti elő, bár a sima 7-es is egy igen tisztességes darab. Csakhogy még ez is iszonyú drága. A játékosok felé gesztust gyakorolva a telefon oldalán ott a 3.5Ø mm minijack fejhallgató csatlakozás az igazi vad video/audio gamer élményhez.

Egyébként a két modell semmi másban nem különbözik egymástól. Esetleg a színeikben…

Az ASUS termékcsalád számozás  – a Zenfone – a 9-esen is túl van, míg a ROG most ért el a 7-eshez.

Képanyag és információ forrása: www.asus.com