GOOGLE PIXEL 7 A egy átlagos újdonság

a Google Pixel 7 és a 7 Pro nyomán

0
311
GOOGLE PIXEL 7 A

Átlagos GOOGLE PIXEL 7 A lesz az újdonság nyárra szánva a tavaly októberben debütált Pixel 7 és Pixel 7 Pro után. Érdemben a Pixel 7 alapmodellel vethető csak össze, annak egy bővített változata.

Igazodva az erős (Távol-Kelet és a női társadalom) piaci nyomáshoz a 7 A modell alig üti el a 6 colos méretet, így női kézbe is már éppen belefér.

A kijelző fogyókúrája az 1080×2400 pixel felbontású OLED panelnél is érzékelhető. Az előd alap Pixel 7-es még AMOLED panellel érkezett. A  7 A modell tokozását a hátfalon üvegről műanyagra váltják vissza (ez lenne az üvegvisszaváltás?). Azonban egy biztonságos védőtokba bújtatva édesmindegy, mit rejt.

Az Android 13 operációs rendszer tavaly óta a legújabb

ez lesz a 7 A modellben is. Hacsak a témagazda Google váratlanul elő nem jön az Android 14-gyel. Vezérlő processzornak marad a Google Tensor G2 chipje.

GOOGLE PIXEL 7 A TENSOR chipje
GOOGLE PIXEL 7 A saját fejlesztésű TENSOR vezérlőchipje

Ezért a Google nem kell, hogy sorba álljon, mivel a saját fejlesztésük. 5G képes adatátvitele és egyéb kommunikációja a Qualcomm különféle (WCN6740) szilikonmorzsáira épül. Grafikus feladatokra ugyanaz a Mali-G710 MP7 chip jut, mint az alaptípusba és a Pro verzióba.

Az új GOOGLE PIXEL 7 A memóriája már csak 6 GB RAM

az alapmodell 8 megája helyett. 128 GB beépített tároló memóriája az egyetlen elérhető variáció.

GOOGLE PIXEL 7 A portréképpel
GOOGLE PIXEL 7 A portréképpel

Hátfali kamerarendszerében maradt a 12 megás ultraszéles látószögű optika (Sony IMX712), de az alapmodell 50 megás főoptikája helyett a GOOGLE frissített modellje egy 64 megás feldolgozó chipet kapott  (Sony IMX787). A pixel átmérő az 50 megás változat 1.2 µm értéke helyett a PIXEL 7 A modell 64 megás chipjénél már csak 1.0 µm. Kisebb lett a pixel szintű fényfeldolgozó képesség (érzékenység), mivel a lapkaméret mindegyik változatnál egyformán 1/1.31 col.

Az új GOOGLE PIXEL 7 A is nyalábolja a pixeleit

ha a 64 megás lapka négyesével köt csokrot, egy kép végtermékeként 16 megás JPG kép születik.

Frontkamerája is némileg gyengült – hiába nagy a nyomás a szelfizésre – így mindössze egy 8 megás chipet kap.

Névlegesen – szinte csak kozmetikázás – az alapmodell 4355 mAh kapacitású akkumulátorát ’felhizlalták’ 4500 mAh értékre. Az alapmodell gyorstöltésre képes, így az energiát 20 Wattig engedi el. Összevetésben a 7 A változat viszont alig 10%-kal kevesebbet bír felszippantani.

Információ és foto anyag forrása: www.store.google.com

GOOGLE PIXEL 7 A egy átlagos újdonság