Feeder botcsalád telepített tavakra vagy vadvízi horgászatokhoz

0
116

Mi mindent tudhat az a feeder botcsalád, amelynek az egyes modelljei tökéletesen kiszolgálják az igényeket akár telepített horgásztavakon, akár igény szerint a nehezebb terepnek számító vadvizeken is?

Ehhez nyújtunk némi kapaszkodót máris a bejegyzés keretei között. Kiemeljük azokat a faktorokat, amelyek alapján könnyebben és gyorsabban megtalálhatók a kézre álló horgászbotok.

Milyen feeder botcsalád illeszkedhet telepített tavakhoz vagy vadvízi körülményekhez?

Sok múlik azon, hogy a meghorgászott víz típusnak milyenek az adottságai. Ugyanakkor a legtöbb esetben az figyelhető meg, hogy közepes távolságon lehet megfogni a halat, tehát azt kell pontosan megdobni és meghorgászni.

Ez pedig már lehet egy olyan faktor, ami a Damil.hu feeder bot választékában is segít szűkíteni az elvárásokat. Bothossz terén például a 3,60-3,90 méteres darabok lehetnek jók, dobósúly szempontjából pedig 50-től 120 grammig bátran mozoghatunk.

Természetesen nem elhanyagolható szempont, hogy milyen halakat akarunk fogni. Testesebb pontyokhoz a gerincesebb medium heavy vagy heavy modellek passzolnak, míg keszeg horgászathoz egy light feeder is megteszi.

Egy-egy feeder botcsalád modelljei jó kiinduló alapot jelenthetnek

Hogy miért? Egyrészt, mert sokat horgászva hasznos dolog jól kiismerni egy-egy gyártó termékeit. Minél többet dobunk és fárasztunk az adott feeder botokkal, annál inkább kiismerjük a képességeiket, az előnyeiket, a határaikat.

Ahogy nő a használattal töltött órák száma, úgy tudunk egyre pontosabban dobni, illetve egyre többet hozhatunk ki egy-egy fárasztásból. Ha ilyen fókuszáltan tudunk horgászni, az jelent egyfajta tudatosságot és ebből rendszerint az eredményesség szokott következni.

Felmerülhet kérdésként, hogy melyik gyártó termékei mellett érdemes letenni a voksot? Ha egy mód van rá, akkor célszerű jól ismert, bizonyítottan a minőségre törekvő brandet választani. Amilyen példának okáért a Trabucco.

Egy praktikus botcsalád, amely sokaknak lehet ideális választás

A fentieket remekül alátámasztja a Trabucco Proxima XP Active feeder botcsalád. 3 méteres kiviteltől egészen a 3,90-es bothosszig találhatók meg benne a különféle pálcák, ezért a standard telepített tavakon jól működő 60-80 méter meghorgászását remekül segítik.

Pluszban növeli a variációs lehetőségeket velük kapcsolatban, hogy három darab különböző erősségű carbon spicc is jár hozzájuk. Vagyis tetszés szerint lehet azzal variálni, hogy a körülmények mit kívánnak meg.

Ami pedig a dobások pontosságát, valamint a fárasztások kényelmét illeti, ezekről a stabil fogást biztosító markolat segít gondoskodni. Mindez megfizethető árért szerezhető be, és cserébe hosszú éveken át megoldott lehet a sikeres peca egyik legfontosabb eszközének rendelkezésre állása.