Felszerelések és eszközök a kisiskolásoknak

0
103

Nagy dolog az ember életében, amikor a csemetéje iskolás lesz.

És ez nagy mérföldkő az ő életében is. Az óvodás önfeledt napok után bekerül az iskolapadba, ahol elkezdődik a tanulás, először csak kis léptékben, majd egyre több tananyaggal. Az óvodából való átállást nagyon sok játékos foglalkozás segíti, amelyek az egész alsó tagozatot jellemzik.

A játékot segítő eszközök

A gyermek és a szülő is nagy kíváncsisággal tekint az első tanévre, és izgalommal telve indul neki az első napoknak. Érdeklődéssel forgatják az elsős tankönyveket és nézegetik azokat a kisiskolás holmikat, amelyeket be kellett szerezni. Ha netán kimaradt valami, most ősszel utólag is megoldható a BestMarkt webáruház iskolai felszerelések oldalán, ahol mindent megtalálunk, amelyre egy iskolásnak szüksége van az első években, sőt még utána is.

Az átállást az óvodából az iskolába nagyban támogatják a különféle csomagok, amelyek részét képezik az elsős, kötelezően beszerzendő holmiknak. Általában már a nyár folyamán az újdonsült elsősök szülei kapnak értesítést egy szülői értekezletről vagy csak egy listát, amin megnézhetik, hogy melyek azok a holmik, amelyeket meg kell mindenképpen vásárolniuk.

Jó, ha egy helyről tudunk mindent beszerezni

Akik az utolsó pillanatra hagyják a bevásárlást, mindig észlelni fogják, hogy egy csomó mindent már nem biztos, hogy be tudnak szerezni. Ilyenkor megy a kapkodás, mit, honnan és mikor. De nagy feszültséget és sok idegeskedést vesz le a vállunkról, ha mindent egy helyről online, az internet segítségével szerzünk be. Nem kell loholni egyik helyről a másikra füzetborítóért, vinyettárért, a másik helyen ceruzáért, radírért, gyurmáért, mert egy helyen meglesz minden. Ráadásul a közlekedésre sem kell költeni, ellenben a megrendelés kiszállításáért mindig kell valamennyi díjat fizetni.

Otthonunkban, akár egy fotel kényelméből vagy az íróasztalunknál ülve nyugodtan át tudjuk nézni a vonatkozó kategóriákat és oldalakat, hogy miből mennyire van szükségünk. Minden csoportban több száz termék van, így a bal oldali menüsor segít a szűkítésben. Gyártó és ár szerint mindig szűrhetünk, ezenkívül rendelkezésre áll szűkítési opció a csomag tartalma szerint is.

Számolókészletek, játékpénz és tisztasági csomag

Ez csak néhány azokból a holmikból, amellyel egy kisiskolás megkezdi az első tanévét. Hiszen az első évben cél az írás és a matematikai, azon belül a logikai készségek elsajátítása. Ezt nagymértékben támogatják a különféle számolórudak és számolókészletek, a pálcikák, a korongok, a dobókockák. A gyerekek ebben az életkorban sajátítják el az óra használatát, amelyhez nagyon jól jön egy műanyag óra segédlet. Második osztályban pedig elkezdik a megtanulni a tükör használatát a matematikai ábrázoláshoz.

A tisztálkodás, különösen a fogmosás önálló elvégzése is még kihívás ebben az életkorban, így a tisztasági csomag nagy segítség a piciknek, benne egy szappannal, szappantartóval, törölközővel, fogkefével, fogmosó pohárral, netán egy kis fésűvel, mindez egy átlátszó tartóban elhelyezve.