Samsung Galaxy S8 pletykák (?)

0
1435
Samsung Galaxy S8

A Samsung Galaxy S8 specifikációi szinte már mind kiszivárogtak. Annó a Samsung Galaxy S7-ben majdnem mindaz volt, amire vártunk, olyan újításokkal, amik ahhoz vezettek, hogy az egyik legerősebb, legstílusosabb és összességében rutinos okostelefon legyen a piacon.

Lehet, hogy öt csillagot szerzett az átfogó és alapos áttekintéseken, viszont mindig van hely a javulásra és a legutóbbi pletykák alapján pontosan ezeket a javításokat kapjuk majd meg a Samsung Galaxy S8-tól.

Az eddig kiszivárgott információkkal – mint például egy új intelligens szoftverasszisztens, a két lencsés kamera, a továbbfejlesztett képernyő, hogy nincs fizikailag fogható „home” nyomógomb és van hátulra szerelve egy ujjlenyomat olvasó – már rengeteget tudunk a következő Galaxy okostelefonról.

Nekünk is van ugyan egy kívánságlistánk, hogy mit várunk el a Samsung Galaxy S8-tól, azonban szívesen hallanánk lentebb kommentben, hogy ti mit gondoltok. Szóljatok hozzá és viharsebesen továbbítjuk az ötleteiteket a Samsungnak. 😀

Nézzük! Legizgalmasabb kiszivárogtatások:

A Samsung jellemzően február végén jelenti be az új mobilkészülékeit, viszont ez nem történt meg teljesen a 2017-es Mobil Világ Kongresszuson.

A cég legtöbb MVC-s sajtótájékoztatója a Samsung Galaxy Tab S3-re fókuszált. A hivatalos bemutatási dátum a napokban lesz, mivel a legújabb megbízható kiszivárgások szerint a március 29.-i nyitó rendezvény New Yorkban lesz, amikor bemutatják az új Samsung telefont. A Galaxy S8 tényleges boltban való bemutatási dátuma április 21.

A Samsung legvártabb telefonjai általában a hivatalos bemutatásuk után elérhetőek a boltokban tehát az április 21.-i dátum hihető. Persze hallottunk más lehetséges bemutatási dátumokról, mint például az április 18.-a. Akárhogy is, a Samsung nem mutatja be a telefonját olyan korán, mint ahogy szokta.

Talán így néz ki a Samsung Galaxy S8
Talán így néz ki a Samsung Galaxy S8

Ha neked egy Samsung Galaxy S6-od van kétéves hűségidővel, akkor inkább tartogasd még egy pár hétig minthogy lecseréld egy Galaxy S7-re. Lesznek olyan telefonok, mint például az LG G6 és a Blackberry Mercury amik majd próbálnak elkísérteni időközben.

(Közben találhatsz rengeteg Samsung Galaxy S8 pletykát most az interneten és sok abból valószínűleg pontos is, bár mi többel kapcsolatban szkeptikusak vagyunk.)

A Samsung Galaxy S8 talán megadja mindenkinek azt amire vágyott: nagyobb képernyő, anélkül, hogy a telefon mérete változna. Végre megtörténik?

Két méretben fog megjelenni, egy 5.8 colos kijelző és egy 6.2 colos kijelző, mindkettő ívelt éllel és széles quad felbontással. Ezúttal hozzátéve, hogy 5.8 colos, ha az egész téglalapot mérjük de csak 5.6, ha az ívelt sarkokat nem számoljuk bele. Ez azt jelenti, hogy a Galaxy S8-bármelyik méretben nagyobb, mint a Note 7-nek az 5.7 colos kijelzője.

Ne aggódj ez nem azt jelenti, hogy a készülék maga nehezebb lesz. Állítólag az előbbit úgy sikerült elérni, hogy nem lesz Home gomb az alján és Samsung logó a tetején.

Ez kezd közelíteni egy teljes képernyős telefonhoz, ami majdnem megszünteti a képernyő keretet, ahogy ezt nagyjából lehet látni a fenti kiszivárgott fotón. Ha ez igaz, akkor egy szélesebb 18.5:9-es képaránya lesz, nem a megszokott 16:9-es. Érdekes lesz, hogy hogyan látszanak a filmek rajta.

A kiszivárogtatott képek az edzett üveg képernyővédőkről alátámasztják az egész képernyős elméletet, szintúgy egy frissebb kiszivárogtatás mutatja, amint a telefonon rajta van a képernyővédő, tehát ez a pletyka valószínűnek hangzik.

Hozzá tesszük, míg a fizikai Home gomb nem biztos, hogy el lesz távolítva, valószínű, hogy lesznek szoftvergombok a képernyőn.

Mi a helyzet a Samsung Galaxy S8 mesés 4k-s képernyőjével?

A Samsung egyik leányvállalata a Samsung Display már bemutattak egy 5.5 colos 2160 x 3840-es képernyőt, ami egy lenyűgöző 806 pixel/col-t eredményez.

Nem biztos, hogy ez lesz a Galaxy S8-nak a képernyője viszont az egyértelmű, hogy ezt prémium telefonokra tervezték és az S8-nál nincsen „prémiumabb”. A Samsung nagy lépést tett a VR (virtuális valóság) terén az új Gear VR fejhallgatóval de amiből még ki kéne hozni többet, az egy nagyobb felbontású képernyő.

Nem kell 4k-s képernyő a mindennapos telefonozáshoz. De amikor egy képernyő öt centiméterre van az arcodtól, akkor még egy éles Quad HD panellel is pixelesnek tűnik.

Éppen ezért a 4k-s felbontás a jövője a telefonoknak. Még nem tudható, hogy ezt alkalmazzák-e a Samsung Galaxy S8-nál, de talán mégis használják. A nagyobb, vagyis a 6.2 colos készüléken várható, hogy segítsen megkülönböztetni a két méretet. A kevésbé hiteles pletykák arra utalnak, hogy ismétlik a tavalyi 5.1 colos és 5.5 colos kijelző méretet viszont fejlesztik a felbontást Quad HD-ról 4k-ra.

Hallottuk azt is, hogy a Samsung Galaxy S8-nak talán 5.2 colos 2160 x 4096-os képernyője lesz. Egyéb pletykák pedig arra utalnak, hogy az S8-nak csak egy sima Quad HD képernyője lesz ugyan úgy, mint a Galaxy S7-nek, néhány kiegészítéssel, és hogy eltávolítják a Home gombot- így valószínű, hogy egy kisebb keret és egy képernyőbe beleépített ujjlenyomat-szkenner lesz.

Egy dolog az biztos: A Samsung sok munkát fektet az ívelt képernyőbe és ezt a Samsung Mobil elnöke Dong-jin Koh is felelevenítette egy interjúban, hogy „A Samsung megfontolta, hogy egyéni megjelenésűvé teszi az ívelt képernyőt a Galaxy S okostelefon családnak.”

Ez úgy hangzik mintha a Samsung Galaxy Edge S8-at helyettesíti a Galaxy S8 és az lesz az egyedüli új ívelt képernyős telefon. Újabb pletykák szerint a Samsung elkezdett olyan beszállítót keresni az ívelt kijelző panelekhez, amely az 5.1 colos és 5.5 colos méretet is gyártja.

Úgy látszik a lapos képernyőjű modellnek a gyártása attól függ, hogy a Samsung mennyi ívelt képernyőt tud beszerezni időben. Van, aki azon a véleményen van, hogy lesz egyaránt lapos és dupla élű ívelt változat is.

A Samsung Display egyik hirdetésében egyértelműen egy Home gomb és szinte keret nélküli készüléket láthattunk. Valószínűleg csak a videó kedvéért készítették a hirdetésben megjelent készüléket de az ott megjelent jellemzők a pletykák szerint ugyanúgy meg fognak jelenni az S8-ban tehát elképzelhető, hogy hasonlóan fog kinézni. Tudni kell – a jövőre nézve -, hogy prototípusok és szabadalmak élnek az összehajtható telefont témában is.

Valójában van már néhány pletyka arról is, hogy a Samsung piacra dob egy összehajtható telefont 2017-ben, de valószínűtlen, hogy az új technológiát a zászlóshajón tesztelik.

A Samsung azon dolgozik, hogy csökkentsék a készülékeik peremeit, egy Samsung Display alkalmazott szerint a vállalat piacra dob 2017-ben egy olyan kijelzőt ahol a képernyő és a készülék aránya 90%, bár nincs garancia arra, hogy ez az S8-cal jelenik meg.

Van még az „Always On” (mindig bekapcsolva) egy funkció, amely a Galaxy S7-tel debütált. Ez a funkció nagymértékben javult a Note 7-tel mivel több képet adtak hozzá a keverékhez és gazdagodott a kijelző megjelenítése miközben a telefon ki van kapcsolva.

Samsung Galaxy S8 dizájn

Az emberek szeretik a változásokat, tehát valószínű, hogy a dizájnon finomítanak egy kicsit. A januári kiszivárogtatások szerint a Home gomb elvesztése a hátlapra szorítja az ujjlenyomat-érzékelőt, mint más Android telefonon már látható. Azonban az ujjlenyomat-érzékelő nem a hátlap közepén lesz hanem a kamera mellet, ami egy furcsa csavar.

Ha ez igaz akkor időbe telik majd hozzászokni a szokatlan elhelyezéshez. A Samsung csak egy kicsit ívelte meg a Galaxy S7 hátsó szélét tehát meg lehet, hogy a Galaxy S8-nek a háta még íveltebb lesz. Vagy talán a telefon vékonyítására fognak összpontosítani.

Samsung Galaxy S8 hátsó kamera

Jó esély van arra, hogy a Samsung Galaxy S8-nak lesz a legjobb kamerája az összes telefon közül, függetlenül attól, hogy növelik-e a megapixelek számát. Pontosan ez a helyzet volt a Galaxy S7 és az S7 Edge-nél is.

Valójában csökkentették a Galaxy S6-nek a kameráját 16MP-ről 12 MP-re. Az S7 sorozat elkápráztatott minket és ezt az alacsony fényviszonyú fényképezésnek és a pixelek egyenkénti nagyobbításának köszönheti, valamint nyílásnak az f/1.9-ről a f/1.7-re való méret változtatásnak.

Az új Galaxy S8 pletykák ugyanarra a 12MP-es hátsó és egy kicsivel jobb 8MP-es elülső kamerára utalnak, mindkettő f/1.7-es nyílással, ugyanúgy, mint korábban. Egyre inkább a Samsung különlegessége a feldolgozó szoftver és a legújabb kamerák, hogy rögzítsék a még élénkebb képeket helyzettől függetlenül.

A Samsung állítólag dolgozik egy kétlencsés hátsó kamerán. A kétlencsés kamera most a divat, szinte minden készülék azt használja az iPhone 7 Plus-tól az olcsóbb Honor 8 telefonokig.

Állítólag a Samsung készenlétben tart egy 12 és 13MP-es lencse kombót de ezeket a pletykákat Kínából nem támasztják alá a kiszivárogtatott fotók.

Úgy látszik, hogy csak egy kamera lesz hátul. A Samsung-nak most már van bejegyzett védjegye két kamera technológiára, amik segítik kivilágosítani a képet, és ami általában a második lencse feladata. Ha nem is most használja a Samsung a kétlencsés kamerát, az összes jel arra mutat, hogy ezt a védjegyes ötletet tartogatják majd valamire, például a Samsung Galaxy Note 8-ra.

Ez is egy Galaxy S8 elképzelés
Ez is egy Galaxy S8 elképzelés

A Samsung kifejlesztett egy „Smart Glow” (intelligens világítás) funkciót, ami a hátsó kamera körül helyezkedik el egy LED gyűrű alakjában, ami különböző villanásokat ad ki, valamint kivilágítja a kamerát, hogy könnyebben lehessen egy szelfi-t készíteni.

Eddig ez a funkció csak a Samsung Galaxy J2-őn volt elérhető, de van rá esély, hogy a Samsung a Galaxy S8-nál is fogják alkalmazni. Bármi is legyen a helyzet a Samsung alelnökétől annyit már biztosra tudunk, hogy a kamera javulni fog.

Lehetséges, hogy az elülső kamera 5MP helyett 8MP-es lesz mivel több hangsúlyt kapnak mostanában a szelfik és ezért a Samsung sok időt fordít erre. A szelfik hasznot húznak az autó fókuszból mivel ezt a funkciót általában a hátsó kamerák alkalmazzák mivel a távolba is fókuszálniuk kell. A hasznossága technikailag korlátozott az elülső kamerán (mivel a karodat csak egy fix távolságig nyújthatod előre, így jobb egy fix lencse) de segíthet megszüntetni alkalmi elmosódott arcokat és néha elmosódott háttereket is.

Az Android Authority szerint a Samsung egy védjegyet jegyeztettet be az Smart AF-re. Ezek szerint hamarosan a szelfijeid lenyűgözően szépek lesznek.

Az akkumulátor élettartama

Úgy néz ki, hogy a tervek 3.000mAh akkumulátor az 5.8 colos készüléknek, 3.500mAh akkumulátor a 6.2 colos készüléknek, plusz gyors töltés QuickCharge 4.0-el

A Samsung Galaxy S8-nak az akkumulátor kapacitása nem lesz olyan nagy durranás a pletykák szerint. Vannak már olyan android telefonok, amiknek 5.000mAh a kapacitása, mint például az Asus Zenfone 3 Zoom. Még az S7 Edge-nek is egy kicsivel nagyobb tehát 3.600mAh akkumulátor kapacitása volt.

Bármi is legyen az akkumulátor kapacitása a Samsung-nak, egy nagy előnye van mindenkivel szemben: kifejlesztettek egy Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészletet, ami méretben 14nm helyett 10nm-es. A kisebb lapkakészletek kevesebb energiát fogyasztanak és a Snapdragon 835 (vagy 10nm-es Samsung Exynos 8895-ös lapkakészlet az USA és Kínán kívüli helyeken) bemutatásával ugyanazzal vagy egy még kisebb akkumulátorral sokkal tovább kitart.

Sokkal takarékosabb lesz az energiafogyasztása ezeknek a telefonoknak, tehát sokkal tovább kitartanak, hiába kisebb az akkumulátoruk. Volt egy akkumulátoros pletyka miszerint a Galaxy S8-nak egy óriási 4.200mAh akkumulátor kapacitása lesz, ami majd támogatja a gyors vezeték nélküli töltést. Nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a Samsung beleszorít egy ekkora akkumulátort az S8-ba, mivel nem akarják ugyan arra a sorsra juttatni, mint a Note 7-et. QuickCharge 4.0 gyors töltésnek a bemutatását a Qualcomm technológiájának köszönhetjük de azért a Samsung még mindig szeretne egy vezeték nélküli töltőt a telefonjához.

 

 

 

Samsung Galaxy S8 operációsrendszer és teljesítmény

Nagy valószínűséggel a Samsung Galaxy S8 fogja bemutatni a Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkakészletét, ami gyorsabb kisebb és hatékonyabb, mint a Snapdragon 820. Egy kiszivárogtatás azt jósolja, hogy a Galaxy S8-nak egy 3.2GHz nyolcmagos Snapdragon lapkakészlete lesz, ami gyorsnak hangzik.

A Samsung gyárt saját Exynos lapkákat is és a Galaxy S7-nél egyes régiókban azt használták, másoknál pedig a Snapdragon 820-at. Tehát ez várható a Galaxy S8-nál is.

Pontosabban az USA-ban Snapdragon lapka lesz, míg a világ többi részén Exynos. Pletykák arra utalnak, hogy az Exynos 8895 akár eléri a 3GHz (az S7-ben még 2.3GHz Exynos 8890-es lapka volt) és állítólag optimalizálva van energiatakarékos használatra, valamint több, mint 70%-kal javítják a képfeldolgozási teljesítményt.

Szólnak pletykák arról is, hogy a Samsung új processzorokon dolgozik, valamint tárgyalásokat folytatnak a Nvidia és az AMD-vel GPU (grafikus feldolgozó egység) gyártásával kapcsolatban (az ARM helyett, aki jelenleg gyártja). A Nvidia áll a világ néhány legerősebb processzora mögött. A teljesítmény valóban jól jöhet, ha a Samsung úgy dönt, hogy 4k-s képernyőt alkalmaz a Galaxy S8-on, vagy ha jó minőségű virtuális valóságot használ.

Samsung Galaxy S8 más funkciók

Az S Pen ceruza egy fontos funkciója a Galaxy Note sorozatnak és a pletykák arra utalnak, hogy használni fogják a Galaxy S8-nál is választható extraként.

Az egyik terület, ahol a Samsung könnyen javíthat az S8-on azok a hangszórók, és ez lehetséges is, mivel a pletykák egy kettős sztereós hangszórót említettek az S8-on.

Használhatnák a Harman technológiát, mivel úgyis megvette a Samsung a márkát.

Láthatunk esetleg majd egy írisz szkennert is a telefonon, mivel a cég már tett egyet a Samsung Galaxy Note 7-re és ezt a funkciót már azóta pletykálják, hogy megjelenik az S8-on is.

A használata nem garantált, mivel nem nagyon ad hozzá semmit a nagy szintű biztonságon kívül.

Egy másik funkció a Viv intelligens szoftverasszisztens. Egy kicsit olyan, mint a Siri, sőt, a Siri néhány fejlesztője készítette, viszont a Samsung felvásárolta a céget és azt tervezik, hogy beleépítik Viv-et az S8-ba.

Miközben ezen a téren harc folyik, a Viv állítólag zökkenőmentesen fog több alkalmazással egyszerre dolgozni, így fölényt szerezhet a Siri felett. Állítólag férfi és női hanggal jön, melynek a nevük Bixby és Kestra.

A Samsung nagyon nagy hangsúlyt fektet a Viv-re és az S8-ra.

A magyarországi árakról jelenleg még semmit nem tudunk, de az ár a pletykák szerint $850 körül lesz. a kártya függetlenül Samsung Galaxy S8 esetében

Samsung Galaxy S8: Mi mit akarunk látni

  • Több beépített tárhely
  • Kevesebb ujjlenyomat
  • Hosszabb akkumulátor élettartam
  • Legyen olcsóbb
  • Elülső dupla hangszóró
  • Egy jobb elülső kamera
  • Egy élesebb képernyő
  • Lebutított TouchWiz
  • C-típusú USB
  • Valami új 😀