Bebuknak a Samsung hajlíthatós telefonok

riadalom a részvényeseknél

0
1001
Bebuknak a Samsung hajlíthatós telefonok

Bebuknak a Samsung hajlíthatós telefonok a médiamunkásoknak szétosztott tesztdarabok használata közben.

Samsung Fold néven indította a koreai mobilmogul versenybe az új dilinek szánt modelleket. Barcelona volt a bejelentés helyszíne év elején és a Samsung tartotta az ütemtervet a próbadarabokkal.

Nem tartotta viszont a fejlesztési ütemtervet a minőségellenőrzés terén a gyártó. Nehéz elképzelni, hogy a Samsung fejlesztői figyelmen kívül hagyták a nyúzópróbákon azt, amit majd egy újságíró tesz.

Hogy használni fogja a Samsung Fold telefont.

Becsukja és kinyitja. Naponta többször is teszi ezt. Főleg, hogy arra kérték meg, hogy ezt tegye és a tesztidőszak soha nem elég hosszú egy új termék ‘belakására’. Gyári specifikáció szerint 200.000 ki/becsukásra méretezték a mechanikát.

Samsung FOLD fóliarétegek és zsanér

A Samsung arra hivatkozik, hogy a kezelési útmutatóban kifejezetten leírták, hogy a Samsung Fold kijelzőnek a védőfóliáját ne vegye le a használója. Baki a javából. Többszázezres HiFi házimozi összeszerelésénél is csak egyetlen akadály mutatkozik: mindig útban van a fóliazacskó a kisasztalon, amiben a bontatlan használati lapul.

Az újságíró amúgy is egy különleges állatfajta. Eleme az összevetés, mi hogy volt eddig és miben más az, ami ezután jön.

Úgy szocializált a mobiltelefonra, hogy a gyári dobozban érkező van egy érintetlenséget igazoló védőfólia. Ha az rajta marad, az érintős kijelző nem fog rendesen működni.

A Galaxy S10 sorozat íves felületére is már a gyárban raknak kijelzővédőt, mert kézzel az tuti nem fog menni otthon. Ezt követték a Samsung Fold gyártástechnológiával is, csakhogy itt a kijelző védőfóliának kitüntetett szerepe van. Ezt nem kommunikálták kellő képpen, ami az egész gyártmányfejlesztés naivitását tárja fel. Persze nem kommunikálni, hanem a gyengeséget kiküszöbölni illett volna, ez  gyártó önös érdeke is.

Az egyszerű felhasználó nem mentes a kísérletező kedvtől. Úgy is mondhatni, bármit megcsinál a telefonjával kipróbálás címszóval. Elmegy a falig és még egy lépést is.

Eddig a gyártók igyekeztek ‘foolproof’ tokozást készíteni, a Fold esetében pedig golyóálló mellény nélkül küldték a golyózáporba az új harcost. Mégis, mit hittek? Hogy szerte a világban a használók kibontás előtt, vagy közvetlenül utána azt mantrázzák, hogy a védőfólia tabu?

Egy ekkora márka, mint a Samsung a versenyben a kigyulladó S9 akkumulátorok után újabb, valódi támadási felületet nyújtott.

Amikor így szorongatja őket a technodiktátor Apple és a mobiltelefonokat tonnaszám dömpingező Kína? Alaposan megtépázta az eset a márka megbízhatóságát, hiába veri meg szintetikus tesztben a Galaxy S10+ ma a Huwei P30-at….

A Samsunk az összes – ismétlem az összes – tesztdarabot visszarendelte. Az egész világban fuccsba ment az áprilisi előrendeléssel ígért, májusi teljesítéssel várt kiszállítás.

Samsung FOLD hajlíthatós mobil

A Samsung Fold €2000 körüli árszinten bárkinek ajánlott. Volt.

www.samsung.com

Bebuknak a Samsung hajlíthatós telefonok