Xiaomi Magyarországon: köles gurul szét a magyar tájban

Hivatalosan is itt van hazánkban a Xiaomi

0
1220
A Xiaomi Magyarországon

Xiaomi Magyarországon: köles gurul szét a magyar tájban legalább is a mobiltelefonok és kiegészítőik végtelen mezején.

Idén a kínai gyártó elhatározta, hogy hivatalosan is nyit Magyarország felé. Webshopot is. Az lehet az alapja, hogy az árérzékeny hazai piacon a Xiaomi jól fekszik. Telefonjai kivételesen jó ár/érték arányt testesítenek meg. Erre a Xiaomi Magyarországon rádob még egy lapáttal.

Eddig is jól fogytak a Xiaomi telefonok. Most a tuti magyar nyelvű menüvel, kétéves gyártói garanciával és megbízható szervizhátérrel a konkurencia még jobban meg lesz szorongatva.

A kínai cég alig tízéves múltjával máris a negyedik helyre rukkolt elő ezév nyarán a piaci részesedése alapján a világ mobiltelefon üzletágában. Egy évvel ezelőtt is erős 9% részesedése volt, miközben ugyanezen időszak alatt az Apple 11%-ról 10%-ra karcsúsodott minden ellenkező igyekezete dacára. Most már csak hangyányi előnye van a Xiaomi előtt.

Mi akarunk lenni a kínai iPhone!

Ezt tűzte ki a Xiaomi célként és a fenti statisztika ezt nem is cáfolja. A Huawei mostanában gondokkal küzd, mögötte második legnagyobb helyi gyártó lett a Xiaomi. Nemrég jelentették be 108 megapixeles fotoképességű Redmi Note 10 újdonságukat és a választék többi tagja sem kismiska.

Nem beszélve az elektromos roller, drón, lapostévé, motoros robot, hordozható szájzuhany és ki tudná felsorolni, még mi egyebet ajánló egyéb Xiaomi üzletágról.

Telefonjaik terén élvonalbeli a Xiaomi technológia.

Snapdargon 855 SoC processzor, mesterséges intelligencia vezérelte képalkotás, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, felugró szelfikamera és egy sereg más új megoldás érhető el náluk, persze ezek nem mind egyetlen telefonba zsúfolva.

Egy szimpatikus újdonság az Mi 9 fegyvertárából: vezeték nélküli 20 Wattos energiájú töltési képesség, amivel másfél óra alatt nulláról teljes kapacitásra húzza fel az akkumulátort. Persze ehhez kell a speciális töltőaljzat is. Kényelmesen gyors és nem maceráljuk szét az USB csatlakozó aljzatot naponta.

Xiaomi Mi 9 vezeték nélküli 20W töltés

A Xiaomi Magyarország hivatalos jelenlétét évekkel előzte meg a xiaomishop.hu amelyik a gyártó weboldalának webshopként is működő árainál még jobb feltételekkel kínálja a Magyarországra szánt modelleket.

A Xiaomi jelentése magyarul ‘köles’

Van egy addicionális előnye is a Xiaomi jelenlétének Magyarországon. A Xiaomi belistázhatja majd telefonjait a nagy szolgáltatók hardver választékába, amit ugyan macerás bevizsgálások előznek meg, de bőven megéri a pótlólagos forgalomnövekedés haszna. A Telekomnál máris ott a Mi 9 SE és a Redmi 7A. Vodafonos mezben a Xiaomi egyelőre nem indít versenyzőt, ez valószínűleg csak egy átmeneti állapot. Sereghajtóként egyelőre a Telenor sem kényezteti választható Xiaomi mobilokkal az új előfizetőit.

https://xiaomi.hu/

Xiaomi Magyarországon: köles gurul szét a magyar tájban