Samsung környezetbarát mobiltelefon tokok Dániából

½ literes PET palackból 2 tok

0
1310
Samsung környezetbarát mobiltelefon tokok Dániából
Samsung környezetbarát mobiltelefon tokok Dániából

Samsung környezetbarát mobiltelefon tokok Dániából  jelennek meg a Samsung telefon kiegészítők választékában.

A koreai Samsung cég vállalta, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetségének törekvését felkarolja.

Samsung Global Goals
Samsung Global Goals

A Fejlesztési Program (UNDP Global Goals) 17 célt tűz ki a világ jobbá tételének érdekében az elkövetkező 10 év távlatában.

A Samsung által forgalmazott, ilyen céllal gyártott tokok teljes bevétele ennek a programnak a bevételeit támogatja. A tokok a Samsung Global Edition Case sorozat tagjai, a háromfajta Samsung alapszínnek megfelelően a legújabb, S20+ modellek választékához igazodva.

Samsung Global Goals app
Samsung Global Goals app

Azon túl, hogy az áruk bevételét a Samsung jótékony célokra költi, kifejlesztettek egy alkalmazás csomagot is ingyen letöltési lehetőséggel Samsung Global Goals app elnevezéssel. Az app bővebb információt nyújt a Global Goals lényegéről, céljairól és ötleteket ad ahhoz, hogyan lehet ezt a mozgalmat népszerűsíteni és tovább terjeszteni. Részletezi az összesen 17 területre összpontosító terveket, adatokat közöl és segítséget nyújt ahhoz, hogy a letöltők további anyagi forrásokhoz juttassák a mozgalmat.

Visszatérve a tokokra, a Samsung tervei szerint a Galaxy Watch Active2 okosóra szíjakat is ugyanazon módon készítik majd, ahogyan az S20+ tokokat.

Megújuló termék alapanyagok, újra felhasználhatóság, fenntartható fejlődés, károsanyag kibocsátás fékezése, üvegházhatás csökkentése. Mindez egyszerre juthat érvényre a Samsung törekvései nyomán. A terv kizárólag begyűjtött PET palackokra épül. Ezekből naponta csak az USA területén (saját statisztikai adatok szerint) 60 millió darabot hajítanak el az emberek.

A használt palackokat begyűjtve a dán textilgyártó Kvadrat cég eljárása szerint először felmelegítik a palackokat, majd a keletkezett masszát feldolgozzák mindenfajta CO2 kibocsátás nélkül. Az így nyert anyagot extrudálják és a vékony szálakat fonallá alakítják. A fonalakat háromféle színnel megfestik. Ebből a fonalválasztékból strapabíró textilanyagot szőnek, amelyből majd az S20+ tokok készülnek.

Samsung környezetbarát mobiltelefon tokok Dániából félliteres PET palackonként kettesével készülhetnek.

Galaxy Watch Active2 szíj
Galaxy Watch Active2 szíj

Hasonló technológiával a Galaxy Watch Active2 okosóra szíja kerül még gyártásra. Az eljárás már más újrahasznosított termékek kombinációjával is ismert, nem vadonatúj, de roppant hasznos és környezetbarát. Sokféle tok megoldás létezik, újrahasznosított vizespalackból készült változat eddig nem volt híranyagban.

www.news.samsung.com

Samsung környezetbarát mobiltelefon tokok Dániából