APPLE iPhone SE2 következik az árharcban

Presztízstelefon a “szűkmarkú” használónak

0
1194
APPLE iPhone SE2 következik az árharcban
2020 iPhone SE az új fegyver az Apple arzenálban

APPLE iPhone SE2 következik az árharcban – döntött így az Apple és ezt nem jószántából lépte meg.

Ahogyan az Apple csúszik vissza a versenypozícióban és a főpiaca Kína lett, úgy kell valamilyen komoly lépés ahhoz, hogy a konglomerátumnak komoly bevételt adó forgalma kerekedjen. Az eladások megsínylik a világ jelenlegi állapotát. Az Apple arra kényszerült korábban, hogy Kínán kívül a boltjai nyitva tartását is két hétre leállította, sőt az USA boltok május közepéig zárva maradnak. Kitolódhat a rendre ősszel kijövő Apple újdonságok bejelentése is, a megcsappant vásárlóerő miatt ez nem csak a telefonokra vonatkozik. Azonban a Kínában működő gyárak újra beindulnak és kapacitásuk még pozitív meglepetéseket is tartogathat. Ma rendelés feladástól számítva friss iPhone 11 modellre napokat kell várakozni. Bizonyos országokban egyszerre csak 2 készüléket lehet venni. Ez a célok eléréséhez Magyarországon komoly megszorítás nemigen tudna lenni.

Az APPLE már pont 4 éve hozott egy egyet-előre-kettőt hátra döntést, ez volt az iPhone SE. Nem volt rossz húzás, az iPhone 6 tudásánál többet szuszakoltak bele a régi 5-ös széria méreteibe. Alapos piacelemzés jelölte ki az ide vezető utat. Engedve a piaci trendeknek az iPhone a 6-os szériával a tepsifón versenybe szállt be. Viszont a mérete a farzsebbe nem volt szimpatikus és főleg nem egy női tenyérnek. Az iPhone SE még kényelmes egy kézzel is, ezt még jól lehetett marokra fogni.

Akkor a 4 hüvelykes méretkategória igen kedvelt volt az Apple ökoszisztémában létezőknek.

APPLE iPhone SE2 következik az árharcban, és 2020 iPhone SE is lehet a végső elnevezése.

Sok vonzó tulajdonsága megcélozza a lehetetlennek tűnő feladatot: hátrányból előnyre szert tenni. A 11-es szériából átemelt A13 Bionic chip köré épül a vezérlése hatmagos kiépítésben, 2.65 MHz órajellel. Megkapja az iOS 14-es legfrissebb szoftvert, ami ma a legfejlettebb. Face ID helyett Touch ID azonosítás lesz az egyetlen (fizikai) gombba épített ujjlenyomat olvasóval.

Nosztalgikus a fizikai HOME gomb, sokan hiányolták az iPhone 7 éra óta. Nagy visszatérés.

Régi-új felfedezés az IT világában, hogy az alma is mutálódik.

Ez a mutáns 1334 x 750 pixeles kijelzővel működik IPS LCD panelen, HD Ready felbontással. Fotózáshoz 12 MP kamera hátul + 7 MP kamera elöl. A fix tárhely 64GB és 3GB a fedélzeti memória. Akkumulátora 1700 mAh kapacitású, az iOS-re optimalizált energiaspórolással elfogadható értékként. Tudja a több világvárosban működő tömegközlekedési fizetést is az Express Transit szolgáltatásával.

Az SE utódaként – kiváltva az iPhone 8 modellt – lesz modern ‘olcsó Apple mobil’.

A 8-ashoz képest a külső változás a 2020 iPhone SE megjelenésében kívülről tetten érhető. Vastagabb lesz a kijelző kerete és a fizikai gomb visszatérése “old school” összhatást kelt. Ez bizton zavarja majd azokat, akik a mindenkor legutóbbi modellt szeretik az asztalra kivillantani.

A külsőségekre utazó felhasználót azért kárpótolhatja valami: az iPhone 9 modell 4.7 hüvelykesen kap egy Plus verziót. Hátba lökve az alapkoncepciót ez már 5.5 hüvelykes méretben fog pompázni. Vajúdás eredményeként a Plus már nem tudott ‘kicsi’ maradni.

Képbe helyezve a dolgot, 4 éve az SE megjelenésekor androidos zászlóshajó a Galaxy S7 volt 5.1 hüvelykkel és annak Edge változata volt 5.5 hüvelyk. Amekkora most az iPhone SE2 Plus változata lesz. Az Apple hivatalos bejelentés április derekára várható, a termék megjelenése a hónap vége lehet. Próbagyártás már indult múlt hónapban – szokatlan módon Tajvanon is – a Foxconn révén.

Az Apple birodalom egy ideológia kérdése, vágynak Apple telefonra olyanok is, akiknek nem megfizethető az ‘Apple ár’. Ezért ígéret retro külsőben e fejlett technika, ténylegesen egyedül az új telefon árképzése ultramodern. Várható €400.- körüli árszintje ma középkategóriásnak felel meg, de hazánkba kerülve jól jósolható, hogy drasztikus ár metamorfózison fog átesni.

Kaliforniában a Cupertino nyereségességi mutató ezzel javulhat, ami tőkére vetítve ma is 50% körüli és csúcsnak számít a mobiltelefon gyártók szegmensében.

Az illusztráció forrása a www.totalleecase.com /iPhone SE2 fekete tokozásban/, mivel valódi fotó egyelőre a gyártó forrásából nem elérhető.

APPLE iPhone SE2 következik az árharcban