LG V60 ThinQ dupla kijelzővel

az összecsukható kijelző vetélytársa

0
984
LG V60 ThinQ dupla kijelzővel
LG V60 ThinQ dupla kijelzővel

LG V60 ThinQ dupla kijelzővel megformált mobillal bővült a koreai gyártó kínálata a 2020. márciusi bejelentés óta. Tekintettel az áldatlan helyzetre a hivatalos ‘vízrebocsátás’ az internet szárazdokkjában történt meg.

Az LG V60 ThinQ dupla kijelzője rendhagyó megoldás. A telefon normál kijelzője területének megnövelése helyett – ahogy az összecsukható (kihajtható) Samsung Galaxy Fold teszi hétszázezerért – más utat választ. Ha úgy vesszük, a LG V60 ThinQ kijelzője az élményhez valószínűleg fél áron közelebb visz, bár nem pont ugyanazt kapjuk. A dupla kijelző egy normál telefonhoz képest sokkal több informatív felülettel ajándékoz meg.

Komoly a technika belül is, a Snapdragon 865 vezérlést rakták bele, a chip képes az 5G adatkommunikációra. A 128GB (vagy 256GB) fix tár mellett a 8GB fedélzeti memória jól megfér. SD-kártyával 2 terabájtig tovább bővíthető, ami egy kedvező plusz. A kijelző 20.5:9 arányú megtoldott full HD felbontás (2460 x 1080) mindkét kijelzőnél. A csepp alakú frontkamera kivágás ott van a másik kijelzőn is, de itt nincs mögötte optika. Ez a szelfikameránál egyébként egy 10 megás optikát jelent. Hátoldalon a 13megás ultraszéles látószögú mellett a főoptika 64 megás, a pixeleket négyes csokorba gyűjtve így készít 16 megapixeles képeket. A színmélység elég nagy, a fényérzékenység kevésbé meggyőző.

A videós képessége meglepő, 24 képkockás sebességgel 8K felbontásban (7680 x 4320)  tud rögzíteni, ami a mozifilm sztenderd.

Hab a tortán a 4 (!) mikrofonja – a gyártó elnevezésében ‘Voice Bokeh’ – térhatású hangélményhez. Ehhez a beépített négy hangcsatornás digitális-analóg konverzió 32 bit adatmélységgel állít elő Hi-Fi hangminőséget.

Mire jó a LG V60 ThinQ dupla kijelzővel?

Arra, hogy teljes funkciójában veszi igénybe az Android operációs rendszerek 8-as verziója óta jól is használható képernyő megosztás funkciót. Több alkalmazás futhat egymás mellett háborítatlanul.

Ez a multimédiára gyógyult használóknak jelent nagy előnyt, Netflix nézés közben gyorsan le lehet bonyolítani egy kis alfabetikus csetelést is a filmnézés vizuális élményének lerontása nélkül. Másik nagyon fontos terület a játékosvilág. A futó játék kezelése megoldható a másik kijelző felületen és nincs kitakarás, meg hüvelykujjas ormótlan belenyulkálás.

Azonban valódi haszna  a mindennapokban van, amikor az egyik felületen pl. csak az internet böngésző fut, közben a másikon kényelmesen bonyolítjuk le az e-mail postai teendőinket. Az emberi figyelem több dolog felé tud párhuzamosan fordulni és az LG V60 ThinQ mobil ebben hatékony segítőtárs.

A műszaki megoldás önmagában extravagáns lenne, a célja mégsem a meghökkentés, hanem a kényelmesebb mobilhasználat és a komfortérzet növelése. Ehhez az 5000 mAh akkumulátor kapacitása nagyban járul hozzá, mert két kijelző elég sok energiárq tart igényt. Statisztika szerint egy egészórás filmet megnézése az összes kapacitás kb. tíz százalékát elveszi. Ez a szám persze a fényerő és hangerő szintjétől nagymértékben függ. Mozizáshoz az alapkijelző fénye viszont tetszés szerint letompítható vagy kikapcsolható.

A nagy kapacitás mellé töltés dolgában sincs szégyellni való, gyors módban ½ órára van szüksége 50% töltöttség eléréséhez. (Tudván tudva, hogy a gyorstöltés strapálja az akkut.) Egy ilyen mobillal egész nap ellehetünk az időrabló energiapótlás kényszere nélkül.

Az LG két kijelzős megoldása egy emberre szabott okoseszköz.

A sokfajta fejlesztési irány és a gyártók kitűnni akarása közepette a koreai LG V60 ThinQ modell olyan irányt követ, amely az emberi anatómiához a legközelebb áll. Információink az agyhoz ¾ arányban látásunkon keresztül érkeznek el. Ezért érthető, hogy minél többet szeretnénk ebből, és a LG V60 ThinQ felülete ezt az igényünket kétszeresen szolgálja ki. Letisztult a formatervezése és – hoppá – megkegyelmez a 3.5 mm fülhallgató aljzatnak!

Becsukott állapotban a lerakott telefonon egy széles csík az alapinformációkról egyszínű kiírással tájékoztat (pontos idő, hívások, stb.). Mindkét kijelzője egyazon akkumulátorról kapja az energiát. Ha nem akarunk villantani vele másoknak, akkor a második kijelző az alaptelefonról fizikailag leválasztható. Ezzel az 5 Ah kapacitású akku új dimenzióba juttat.

LG V60 ThinQ dupla kijelzővel
LG V60 ThinQ 5G a leválasztható második kijelzővel

A fenti illusztráció ne tévesszen meg senkit. Nem egy védőtokból kiemelt mobilt lát, hanem ez a kétkijelzős kivitel lehetővé teszi, hogy az alapkészüléket csak magában használhassuk.

Tisztességes fotós képességei, gyors processzora, bőséges tárhelye és OLED kijelzője mellett van még egy pozitív tulajdonsága. Nevezetesen a dupla kijelző dacára az 5G képes telefonok között nagyon olcsó. Egy jövőálló telefon tudásához az 5G elengedhetetlen, és ez nem csak a nyers sebesség ténye, hanem a vele érkező sokoldalú lehetőségek tárháza.

www.lg.com

LG V60 ThinQ dupla kijelzővel