Szűkülő mozgástérre számíthat az Apple

a koronavírus főleg neki tett be

0
833
Szűkülő mozgástérre számíthat  az Apple
Szűkülő mozgástérre számíthat  az Apple

Szűkülő mozgástérre számíthat  az Apple, ha a gazdasági jóslatok valóra válnak.

Az eladásokat befékezték a kényszerűségből otthon maradók és a koronavírus miatti gyárleállások. A meglévő új Apple modellek megvételéhez bizonyos országokban napokat kell várni. Ennek nem a népszerűségi roham az oka, hanem a kibocsátás nem tart lépést még a csökkent kereslettel sem.

Mit tehetnek azok, akik nem mozdulhatnak otthonról?

Nézhetik online az Apple oldalait, most indult be az iPhone SE 2020-as változat rendelhetősége.

Óvatos becslés szerint a harmadik negyedévre az Apple kiszállítások a korábbiak 2/3-os szintjére esnek vissza. Az ázsiai térségben a profilírozott piaci szegmens veszteségei legjobban az Apple céget sújtják. A magasra árazott iPhone telefonok iránt az előrejelzések szerint a legnagyobb lesz a kereslet kiesés. Keresleti szűküléskor a prémium árkategóriájú termékkörök forgalma zuhan drasztikusan.

A forgalmi előrejelzéssel az Apple részvények árfolyama süllyedni kezdett, a 2020. február 18-i frankfurti jegyzéseknél 5% esést regisztráltak. Az Apple vagyon egy nap leforgása alatt 70 $milliárdot zsugorodott.

Ez az Apple részvényesek fejfájása mellett (az Apple mégiscsak egy óriáscég) sokkal nagyobb bajt jelent az Apple beszállítóknak, mint amilyen az angol-német érdekeltségű Dialog Semiconductor. Tevékenységi profiljukba tartoznak  az energiagazdálkodási kutatások és megbízóik egyike éppen az Apple. A céget rögtön 6% részvényárfolyam esés találta meg.

Az AMS cég, amelyik optikai érzékelőket szállít az Apple telefonok 3D arcfelismeréséhez, azonnal 4.5% árfolyam veszteséget könyvelhetett el. A Goldman Sachs elemzése önmagában is megbolygatta az Apple részvény árfolyamot.

Szűkülő mozgástérre számíthat az Apple és részvényeinek eladására buzdítanak

mivel esni fognak az árfolyamok. Az árfolyamok esni is kezdtek és senki nem tudja szétválasztani a piaci valóságból eredő okot a Goldman Sachs borúlátó előrejelzésétől. Önmagát beteljesítő jóslat élő példáját érzékelhetik az Apple részvényesek. A Goldman Sachs intelmeket követve a tőzsde pszichológiája – a tömegesen fellépő eladók – egyre jobban erősíti a túlkínálatból fakadó árfolyamesés kilengésének amplitúdóját.

Az almás cég hivatalosan bejelentette, hogy 2020. novembernél előbb nem lehet számítani az iPhone 12 piacra kerülésére. Ez rossz hír a presztízsvásárlóknak, és még rosszabb lesz az Apple számára. Lendkerekének végzetes belassulását a 2020-as naptári év jelenti.

Meglévő vevőik hosszabb ideig tartják majd meg használtatban lévő telefonjaikat.

Friss modellt meg nem vesznek, mert nincsen ilyen a piacon. A kényszerűségből otthon maradók jelentős része elvesztette állását a vírushelyzet miatt. Nekik alaposan végig kell gondolni jövedelmük új forrását, amiből okvetlenül új Apple telefont kell majd vásárolni.

Gazdasági elemzők befektetésnek Netflix és Microsoft  technikai részvények megvásárlását javasolják.

Szűkülő mozgástérre számíthat az Apple