ASUS Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro motoros szelfi kamerával

Továbbra is motoros a szelfi kamera

0
818
ASUS Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro

ASUS Zenfone 7 és Zenfone 7Pro mobiljaival a tajvani gyártó rendíthetetlenül járja saját útját.

Kevés az olyan cég, amelyik megtörés nélküli kijelzővel rukkolna elő. A konkurenciánál lyuk lehet középen, vagy a bal illetve jobb fölső sarokban, lehet kerek vagy csepp alakú – de mindenképpen fekete kihagyás a frontoldalon. Sok más megoldás is született már. Mert szelfizni kell és ehhez frontoldali optika szükségeltetik.

Az ASUS nem töri meg a Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro kijelzőt, ehhez viszont feltétel a hátulról-előre-kamera.

Méreténél fogva a Zenfone 7 telefon a 6.7 colos kijelzővel terjedelmes. Minőségi az AMOLED megjelenítése, 90Hz a képfrissítése és HDR10+ a színgazdagsága, közben a kávát a NanoEdge szélei minimalizálják.

ASUS Zenfone 7 Pro Sanpdragon 865+ chip
ASUS Zenfone 7 Pro Sanpdragon 865+ chip

Vezérlő processzornak pillanatnyilag  5G támogatásával a 865-ös Snapdragon SoC és a 865+ a nyerő. Nem az olcsónak szánt 690-es szolgálja ki az 5G adatforgalmat, hanem a csúcs 865+. Bele is építették, mert Tajvan jóban van az USA-val és így a Qualcomm chipgyártóval is. Nem úgy mint a kínai Huawei, amelyik az ottani Kirin processzorokra van utalva. A Zenfone 7 modell szolid 6GB vagy 8GB műveleti memóriával és 128GB tárhellyel gazdálkodhat. A Pro változat 8GB fedélzeti RAM és 256GB tár kiépítettségű, és a Pro csak ennyivel tud többet.

Energia utánpótlásról mindegyiknél a bajnok 5000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik gyorstöltésre de wireless töltésre nem alkalmasan. Bár életmentő jelleggel másik telefonnak töltést  – lassan de – tud juttatni. Gyorstöltéssel bő ½ óra alatt éri el a kapacitása 60%-át, egy normál teljes feltöltéshez 1½ óra szükséges.

ASUS Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro motoros szelfi kamerával

a varázslat tárgya, legjobb játék a mobil geek használónak, aki ilyet ki tud fizetni és villoghat vele. Az ASUS komoly márka és a motoros szelfikamera téren fejlesztései egyre jobbak.

ASUS Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro
ASUS Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro

Az új motor 200 ezer (hat évig naponta 100 alkalommal történő) használatra van gyárilag hitelesítve. Nemcsak strapabíróbb, hanem erősebb is lett a léptető motor, egy rajta ülő macskát is simán felemelne. Nem csak 180 fokban kifordulva működik, hanem folyamatosan felnyílva is képes fényképezni, vele érdekes (?) beállítású fotókat lehet lőni. Nota bene: csak pár éve telt el a szoknya-alá-fényképezős botrányok óta…

Az optika összetett: 64 MP széleslátószögű kamera f/1.8 fényérzékenységgel, külön ultraszéles látószögű kamera, telefotó kamera 3x optikai ráközelítéssel. Összesen 12x zoom  a HyperSteady stabilizálóval kiegészítve.

Auto Panoráma funkcióban rögtön felajánlja a legjobb megoldást a szelfiknél és az uborka-orr effektust az automatikus arctorzulás korrekció küszöböli ki. Portré módban az előtérben lévő alak tű éles lesz, míg a hátteret jótékonyan elmossa (bokeh hatás) a képkompozíció kiemelésére. Tisztességes tájékoztatásként a 64 millió képpontot az érzékelő lapka Pixel Bin eljárása négyesével csoportosítja, így a valóságban egy 24 megapixeles kép készülhet, ami viszont igényes minőséget szül.

A videó készítésben a 4K már rég nem téma, de az ultraszéles UHD felbontás már igen, sőt 8K felvételre is képes 30 képkockás másodpercenkénti rögzítéssel. További újdonság a videó felvétel során a stabil alakkövetés anélkül, hogy mozgatnánk a kamerát: csak a motoros kamera fordul el automatikusan.

Külön nyalánkság a három mikrofonos kivitel

amelyik képes a szélzúgás beazonosítására és a készülő felvételben annak kiiktatására.  Mikrofonjának hangja egyúttal képes követni a befogott mozgó hangforrást. A felvett videó hangját a Zenfone 7 sztereó hangszóróján hallgathatjuk vissza.

Biztonsági megoldásként az ujjlenyomat érzékelő a bekapcsoló gombba van integrálva,  indító mozdulatunkkal egy menetben zajlik le a tulajdonos azonosítása is. Roppant kényelmes és észrevétlen folyamat.

A telefonokat már bejelentették, várjuk a készülékeket és a hozzájuk rendelt árakat (utóbbiakat kevésbé).

www.asus.com                                                                           további képek forrása

ASUS Zenfone 7 és Zenfone 7Pro