Felugró Kamera Okostelefon Előlapon

Bemutatta első felugró kamerás okostelefonját a Huawei. Határok nélküli vizuális élményt kínál a P smart Z

0
1045
Felugró Kamera Okostelefon Előlapon
Felugró Kamera Okostelefon Előlapon

Felugró kamera a tökéletes szelfikért! Forradalmi kameramegoldással robban be a középkategóriás okostelefonok piacára a Huawei legújabb készüléke.

A P smart Z előlapi lencséje fényképezéskor egy másodperc alatt kiemelkedik, majd vissza is húzódik a telefonba, amely a gyártó első pop-up fotózási megoldása. A felugró kamerát a Huawei saját fejlesztésű motor és emelő rendszere működteti. Elegánsan oldja meg az előlapi kamera elhelyezését és bővíti ki a képernyő lehetőségeit.

A P smart Z előlapi kameráját a mesterséges intelligencia támogatja, így nyolc fényképezési alaphelyzetet képes felismerni. Többek között a kék eget, a zöld környezetet, a belső helyszínt vagy a havas tájat.

Az 1,0µm pixelek és az F/2.2 rekeszidő segítségével problémamentesen igazítja a megvilágítást és a hátteret portrék készítésénél. Továbbá AI szépítő algoritmussal és 3D-s portrémegvilágító effektekkel is rendelkezik.

A megvilágítás és a szépítő effektek kiválasztásakor a készülék vizsgálja a felhasználó egyéni jellemzőit is (bőrtónus, hajszín stb.), és a beállításokat ennek megfelelően módosítva szükség esetén professzionális stúdió megvilágítással is kiegészíti.

A P smart Z felugró előlapi kameramegoldását a Huawei szigorú és alapos tesztelésnek vetette alá. A tesztek kimutatták, hogy a kamera százezer műveletet is kibír károsodás nélkül, valamint a 12 kg-os nyomásnak is ellen tud állni.

További biztonsági intézkedésként a gyártó intelligens leejtés elleni védelemmel is felszerelte a készüléket. A készülék automatikusan érzékeli, ha a P smart Z szabadesésben van, és azonnal visszahúzza a kamerát, így csökkentve a leejtés esetleges káros következményeit.

A P smart Z duál hátlapi kamerarendszerének 16MP-es lencséje 6P-kialakítással (hatlencsés műanyag elrendezés) több fotont képes megörökíteni, így javítja a képek tisztaságát, a kontrasztot és a felvételek részletgazdagságát is.

A lencse F/1.8 rekeszidejének köszönhetően ötven százalékkal több fényt enged be, mint F/2.2 rekeszidő esetén. Gyorsabban képes fókuszálni, és segítségével a felhasználók teljesen zajmentes fotókat készíthetnek. A 2 MP-es szenzor a főkamerát segíti a mélységérzet kialakításában.

Képernyő; képernyő mindenütt

A Huawei legújabb okostelefonja esetében a majdnem káva nélküli kialakítást választotta. A P smart Z 6,59 hüvelykes kijelzőjén nincsenek sem lyukak, sem notch, így valóban teljes képernyős hatást képes elérni.

Az előlapi kamera, a fülhallgató és a fényszenzor áthelyezésével a készülék 19.5:9-es képarányúvá vált, így a 2340×1080 Full HD kijelző az okostelefon 91 százalékát teszi ki. A P Smart Z 85 százalékos színskálával és 391 PPI-vel rendelkezik.

A majdnem káva nélküli látvány mellett a készülék vigyáz a felhasználó szemének épségére is: az okostelefon fejlett Szemvédelem funkciója kiszűri a káros kék fényeket, így védi a szemet a kifáradástól.

Erő és gyorsaság

A Huawei P smart Z egy 12 nm-es Kirin 710F chipkészletet kapott, amely nyolcmagos architektúrájával nagy teljesítményre és energiahatékonyságra képes. A készülék 4000mAh-s akkumulátora jelenleg a piac egyik vezető élettartamát biztosítja tulajdonosa számára.

Az okostelefon EMUI 9-es operációs rendszere forradalmi F2FS 2.0 és EROFS technológiákat használ, melyekkel megtisztítja a készüléket a felesleges adatoktól, növeli az elérhető tárhely mennyiségét, és ezzel biztosítja az akadálymentes készülékhasználatot.

A P smart Z július 1. és 15. között Éjfekete, Zafírkék és Smaragdzöld színekben, bruttó 94.990 Ft-os javasolt fogyasztói áron előrendelhető a magyarországi kiskereskedőknél. A gyártó ebben az időszakban az okostelefon mellé a vásárlóknak egy Huawei okosmérleget ad ajándékba.

További információ: http://consumer.huawei.com/hu/

Felugró Kamera Okostelefon Előlapon