Vivo X90 Pro+ mobil a fényképfüggőknek

a létező legújabb központi vezérlővel

0
368
Vivo X90 Pro+ mobil csúcskamerával
Vivo X90 Pro+ mobil csúcskamerával

A Vivo X90 Pro+ mobil a fényképfüggőknek szánt masina és fejlesztői a rajzasztalon hagyták a Vivo X80 Pro+ előd modellt. Utóbbit nyáron jelentettek be őszi elérhetőséggel. Időközben a Vivo haditanács másképp döntött és egyszerűen kihagyja a sorból utóbbit. Csak a Vivo X80 Pro kapható a Vivo X80 alap készülék mellett.

Sajnálatos módon a sajtó által beharangozott X80 Pro+ cikk tartalmát a Vivo X90 Pro+ friss híradása űbereli.

A Vivo X90 Pro+ mobil más tekintetben is tarol.

Az első BBK leányvállalat tag és megkapta az alig két hete beharangozott Snapdragon 8 Gen 2 vadiúj központi vezérlőt.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 csúcs SoC
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 csúcs SoC

Jóllehet Koreában a Samsung Galaxy S23 jövő évi csúcsmodelljét is ezzel tervezik szerelni. Most november van és a Vivo X90 Pro+ már ezzel a chippel lesz kapható még idén.

Valódi marketing húzás, hogy a vele együtt bemutatkozott Vivo X90 Pro és a sima Vivo X90 csak MediaTek csipekkel készül. Ez a nemzetközi és kínai piac egymás mellettiségének a szépsége.

A Vivo X80 Pro+ mobil káprázatos optikájának annyi.

Az erről szóló cikk felvillanyozva sorolja az akkori szaksajtóban sokat emlegetett hátfali főkamera tulajdonságait. Az f/1.3 rekeszértéknek csodás hatása lehetett volna egy elkészülő fotó minőségére.

Vivo X90 Pro+ f/1.56
Vivo X80 Pro f/1.56 rekeszértékkel

Ennek a vágyálomnak vége, a sorszám szerint eggyel nagyobb modellszámú Vivo X90 Pro+ nem tud ilyen adatot felmutatni. Visszatér a biztonsággal teljesíthető f/1.6 körüli tartományba. Ez sem lebecsülendő, mivel a rekeszérték csökkenő számmutatójának függvényében a bejutó fénymennyiség exponenciálisan nő.

A Vivo X90 Pro+ mobil egyhüvelykes fényfeldolgozó chipet kap.

A Zeiss szakemberei által világra hozott kamerarendszer egyébként hoz olyan minőséget, amely elegendő a konkurencia zászlóshajóinak elsüllyesztéséhez.

A Vivo minden paraméter skálán egy értéket tol előre.

Féltucatnyi vonatkozásban javítottak rajta. A műveleti tárhely [magyarul RAM] méret mindegyik X90 Pro+ változat esetén felhízott 12 GB-ra. Akár 256 GB akár 512 GB a fix tárhely variációja.

Grafikus chipje az Adreno 740 (az X80 Pro+ a 730-ast kapta volna). A memória már UFS 4.0 szabványú (az X80 Pro+ a 3.1-est kapta volna). Bluetooth szabványa 5.3-as (az X80 Pro+ a 5.2-est kapta volna). A kijelző az AMOLED LTPO4 változat (az X80 Pro+ a LPT03-ast kapta volna). A kijelző maximális fénykibocsátása (csúcsmérés) 1800 nits (az X80 Pro+ az 1500 nit képességet kapta volna). Az USB csatoló aljzat a 4.0-ás sztenderd szerinti (az X80 Pro+ a 3.1-est teljesíti).

Az Android működtető rendszer a 13-as lett (az X80 Pro+ a 12-est kapta volna).

Jó példa a „tegyünk rá még egy lapáttal” termékfejlesztésre.

A felszaporodó kibocsátási gyakoriságok nehezítik az eladásokat, mert egy-egy modell ciklusgörbéje egyre hamarabb konyul le. Vivo X90 Pro+ választék

Vivo X90 Pro+ színválaszték 

A vége a raktárban halmozódó  mobiltelefon hegyek. Ezeknek a gyártók esélyt sem adnak a piacon való elterjedésükhöz és a lenyugodó termékkifutáshoz.

Értékesítésekor a Vivo X90 Pro+ mobil plusz egy gáttal ütközik.

Egyelőre nincs nemzetközi változata, megjelenésével csak Kínában lesz kapható.

Vivo X90 Pro+ mobil a fényképfüggőknek