Xiaomi 13 Ultra Leica optika Maelström

a mobiltelefonnal fotózó függőknek

0
344
Xiaomi 13 Ultra Leica optikával
Xiaomi 13 Ultra Leica optikával

Xiaomi 13 Ultra Leica optika kavalkád kerül a zászlóshajónak szánt kínai csúcstelefonba. Nagyon várják azok, akiknek csak az a fontos, hogy egy mobiltelefont képalkotásra használjanak.

Volt a Xiaomi 12S Ultra elődmasina szintén Leica optikával, és a fél művelt világ azon bánkódott, hogy a modell nem szabadult ki a kínaiak helyi értékestéséből a világba. Örültek viszont a hazaiak, mert volt egy olyan mobiltelefonjuk, amivel már tényleg lehetett jó képeket készíteni. Persze nem azzal a turista módival, amikor akármerre nézünk, csak csattogtatunk a fotógombbal ész nélkül.

Xiaomi 13 Ultra Leica optika az együttműködés új terméke.

Hivatalosan még sehol sincsen, de a kiszivárgott belső információk szerint 2023 áprilisa meghozza a bejelentését. Miszerint a Xiaomi 13S Ultra Leica optikával a Kínán kívüli egész világban is kapható lesz.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 vezérlőchip

Az biztos, hogy a Snapdragon 8 Gen 2 központi vezérlő chip hajtja és Andorid 13 operációs rendszer működteti. A gyárilag hozzászabott MIUI 14 lesz a kezelő felület. Egy mai élvonalbeli (hacsak nem maga a vezérürü a nyájban) mobiltelefonnak tudni kell a 120 Hz képfrissítést AMOLED kijelző QHD felbontással (2560 x 1440 pixel kiosztásban). Fix adattárolásra az LPDDR5X képességű memóriaegységek szolgálnak. A versenytársakhoz képest akkor miben tér ki pozitív irányba ?

A Xiaomi 13S Ultra Leica optika képalkotásában a válasz.

Évek óta a Leica cég a Xiaomi vállalattal együtt csiszolgatja az optikákat egyre élesebb és ütősebb fotók/videók végett. Elsőként a világban bedobták az egycollos méretű fényjel feldolgozó chipet. Átvették a 24×36 mm keskenyfilmes analóg világból az oldalarányt az egycollos chiphez. Ami rögtön fejtegetés tárgyává vált.

A hátoldali kamera rendszer immár 4 darab 50 megapixeles optika együttműködése. Főkamerája az IMX 989 feldolgozó processzor fenti lapkaméretben, a Sony cégnek köszönhetően. Remény szerint változtatható rekeszértékkel, a világon elsőként. A másik optika az ultraszéles látószögű IMX858 chipet látja el információval. Hozzá jön ugyanilyen chippel egy háromszoros fizikai ráközelítés [magyarul zoom] képességű társ 5x zoom alteregóval. A technológia elbűvöl, ezeket már a Summicron lencsékkel látták el.

Leica optika Summikron lencsével
Leica optika Summicron lencsével

Egyik fenti adat sem autentikus, csak csínján a képzelgéssel.

Az egyéb nyalánkságok kategóriába tartozik az USB-C szabványú csatlakozáson 90 Watt energiát pumpáló gyorstöltő képesség. Mellé/helyette ott a vezeték nélküli 50 W (!) gyorstöltés.

Hab a tortán a 90 W töltőfej a telefonnal csomagolva…

Xiaomi 13 Ultra töltőfej
Xiaomi 13 Ultra töltőfej

Mit lehet még tudni? Ezen túlmenve nem sokat.

Az árát főleg nem és ne reménykedjünk, hogy itthon bárki 400 ezer Ft alatt megússza…

Egyelőre ez létezik. Amikor hivatalossá válik a Xiaomi 13 Ultra Leica bejelentése, rögtön jön folytatás.

Xiaomi 13 Ultra Leica optika kavalkád