Motorola Edge 40 Pro mobiltelefon a világnak

egy készülék Kínán kívülre

0
315
Motorola Edge 40 Pro
Megújul a Motorola itt az Edge 40 Pro modellje

A Motorola Edge 40 Pro mobiltelefon a Kínában tavaly decemberben megjelent Motorola Moto X40 modell változata. Kínából ezt szánják a világ többi részének. Hajszálnyit  igazítva az új modellel akarják fényessé tenni a márkanevet. A „név megint szép lesz, Méltó régi nagy hiréhez”?

Az USA mobilpiacát (a nyomógombos kövületek idején) a Motorola otthonosan kezelte. Aztán jött az Ericsson (svéd), a Panasonic (japán) és a Nokia (finn) márka a hazai cég nyakára. 1999-ben a finnek rávertek pár kört és az USA piac analóg mobiltelefon eladásaiban a Nokia lett az első. Akkoriban a nép mobiltelefonból legtöbbet Európában vett, utána jött az USA és Japán piaca csak harmadik volt. Kína pedig még a fasorban sem volt.

Processzorban is addig a Motorola chip volt a vezető

az Apple számítógépekben is Motorola vezérlésű elektronika működött. Az első Apple iPhone érintő kijelzős okostelefon modell szériák sokáig Motorola vezérlőkkel ketyegtek. Aztán nem bírták a versenyt. Processzorfejlesztés terén a Motorolánál kimerült a mega Herz számok emelésében, a melléktermék hőfejlődéssel nemigen tudtak mit kezdeni. Következményként először kerültek az Apple számítógépekbe Intel processzorok.

A Motorola merülésbe fordult, a Mariana-árok legmélyét is megjárta.

Aztán Kínában kezdett új életet. Innovációs központja nem hozott áttörést, csak a márka választék bővítésére futja. Nem véletlen, hogy e weboldalon utolsó ízben ¾ éve volt egy Motorola G60-as a terítéken.

A Motorola Edge 40 Pro mobiltelefon egészen friss modell.

Sok újdonságot nem tudtak belerakni, így követi a napi fősodor [magyarul mainstream] által megkövetelt prémium jellemzőket. Figyelemre méltó viszont a kijelző 165 Hz értékű képfrissítési képessége. Gamer szíveket dobogtathat, internetezéshez tök felesleges. Képminősége Dolby Vision, a hangzás pedig Dolby Atmos. Szó szerint jól hangzik…

Csupa menő szilikon morzsa

Vezérlő chipje Snapdragon 8 Gen 2 és Android 13 működteti.

Ami szokatlan, az a 60 megapixeles szelfi kamera. Ami kellemes, az a 125 Watt gyorstöltés amivel 6 perc alatt van 50% szinten és 24 perc alatt 100-on. Ez újabb érv a gamer felhasználók csábításához.

Ritka ajándék: 125 W töltőfej a Motorola Edge 40 Pro dobozában.

125 wattos gyorstöltéshez töltőfej a dobozban

A 900 angol fontos kisker ár viszont leszűkíti a Motorola Edge 40 Pro mobiltelefon ajándéktárgy funkcióját. Márkahű felhasználónak kifejezetten ajánlott, másoknak ennyi pénzért kötelező mást venni.

Nemsokára kijön a sima Moto 40 változat is a hűséges követőknek

műanyag hátfallal, alatta egy kínai fejlesztésű Mediatek Dimensity vezérlő chippel.

Erőteljes Edge 40 Pro optikai rendszer

A 40 Pro modell 50+50+12 megás hátfali optika rendszere helyett jóval szolidabb 50+13+2 optikával és 30-as szelfivel. Aksija is a karcsúbb 4400 mAh kapacitású és kijelzője ‘csak’ 144 Hz képfrissítést kap. Árképzése ennek dacára eléri a csúcs Pro modell árának a ⅔-át.

www.motorola.co.uk

Motorola Edge 40 Pro mobiltelefon