Kipróbáltuk a Motorola G60-at

0
693
Kipróbáltuk a Motorola G60-at
Kipróbáltuk a Motorola G60-at

A Motorolára némi retró életérzéssel gondolunk, de a gyártó jellemzően ügyesen találja meg az egyensúlyt a specifikáció és az árcímke között.

Ennek az adottságának köszönhetően válhatott újra meghatározó tényezővé a mobilpiacon. Látni fogjuk, hogy a Motorola G60-ra érdemes figyelni mindazoknak, akik 100 ezer alatti készüléket szeretnének vásárolni.

A készüléket kézbe véve elsőként a méret tűnik fel. A 6,8 inches képátló kifejezetten robusztus, hozzá kissé dagadt test társul. Ennek megfelelően a készülék kicsit nehéz lett, összesen 225 gramm. Az összképet némileg árnyalja az ívelt hátlap, ami műanyagból készült ugyan, de ennek ellenére prémium érzést kelt.

Az IPS panel képes arra, amit elvárhatunk tőle; 1080 x 2460 pixel felbontással rendelkezik, ami a tekintélyes képátló esetén is elegendő pixelszámot jelent. A panel 120 Hz-es képfrissítése zavartalan felhasználói élményt nyújt. A színhőmérséklet módosítását könnyedén elvégezhetjük, a kontraszt pedig alapvetően megfelelő.

A Snapdragon 732G egyre kevésbé nevezhető erőgépnek, de a készülék árához mérten nem lehet rá panaszunk. A G60-ban rejtőző 8 nanométeres lapka két darab Cortex-A76 maggal rendelkezik, amelyek teljesítménye 2,3 GHz-en maximált. A 6 GB rendszermemória nem túl sok, de 128-ra bővíthető.

A hátlapon három darab lencsét találunk, szépen egymás alatt elhelyezve; 108, 8 és 2 megapixeles felbontással rendelkeznek. A mélységérzékelő nagyszerűen teszi a dolgát, a készülék kiválóan alkalmas szuperközeli fotózásra is. A főkamera 108 megapixeles felbontása jól hangzik, noha a valóságban az algoritmus 12 megapixeles mentését tapasztaljuk. A színek kifejezetten szépek.

A Motorola G60 esetében be kell érnünk 4G adatkapcsolattal, illetve kétsávos wifivel, ami 802.11a/b/g/n/ac szabványon üzemel. Plusz pont, hogy van NFC.

Az akkumulátorra nem lehet panaszunk, hiszen a készülék egy 6000 mAh-s telepet kapott. Ez részben magyarázza a nagy méretet és a dundi kialakítást, de csak részben. A csomag része egy 20 wattos gyorstöltő, ami bő két óra alatt képes nulláról százra húzni a töltöttséget. Átlagos körülmények és használat mellett két napos üzemidőre bizonyosan számíthatunk.

Összefoglalásként és szubjektív véleményként elmondható, hogy a Motorola G60 egy korrekt készülék korrekt áron. Noha nem képes a versenytársai fölé nőni, tetten érhetők benne olyan tulajdonságok és specifikációk, amelyeknek köszönhetően sokak számára vonzó ajánlat lehet. A kijelző nagyon szép, ebben az árkategóriában gyakorlatilag kifogástalan. A felhasználói élményre sem lehet panaszunk, ami a gesztusvezérlésnek és a Motorola-féle egyedi megoldásoknak köszönhető.

A készülékkel kapcsolatban az az érzésünk, hogy minden területen korrekt teljesítményre képes, nincsenek különösebb gyengeségei, igaz, kiugró előnyei sem. Negatívumként egyedül a kissé gyengécske hangminőség említhető, ami remélhetőleg a sorozat folytatása során javításra kerül.