XIAOMI Redmi Note 11R mobil fogyókúra

gyomláljunk okosan!

0
601
XIAOMI Redmi Note 11R fogyókúrás mobiltelefon
XIAOMI Redmi Note 11R fogyókúrás mobiltelefon

XIAOMI Redmi Note 11R telefonjával a kínai gyártó megalkotta a tömegtelefont, ami a hazai piacán helyénvaló. Nemzetközi sikerre főleg bevezetett(nek elkönyvelt) márka követőinek hűségében bízva építhetnek.

Modelljeik elnevezéseivel a Xiaomi Redmi és egyéb névcsoportjai mindenkit beültetnek a hintába. A XIAOMI Redmi Note 11R az egyéves XIAOMI Redmi Note 11 nyomában jár, de jócskán lemaradva.

Ha a ’Note’ szériára gondol bárki, a technika világába a gyártók úgy szocializálták bele, hogy a Note 11 után egy Note 11R egy év elteltével magasabb műszaki teljesítményt jelölhetne. Hát nem épp így van.

A XIAOMI Redmi Note 11R modellnévben az ’R’ a kulcs

az eligazodáshoz. A műszaki adatsor magyarázat lehet az ’R’ jelölésre: retrográd vagy redukált. Eltérő, ellentétes a normál menettel, avagy csökkentett, kiszegényített. Lehet válogatni…

A MediaTek Dimensity 700 eggyel korábbi technológiájú 7 nm csíkszélességgel készül és lassabb a műveleti sebessége. Összevetve tavalyi Note 11 vezérlő chippel az 6 nm csíkszélességű és a gyorsabb Dimensity 810 volt. Más kérdés, hogy a napi használatban ekkora sebesség differencia fel sem tűnik.

Az általános lapka-mizéria jó apropó arra, hogy ugyanazért az árért ma egy gyengébb belsőt kínáljanak. Meggyőződés szerint az idei Note 11R indulóára nem lesz alacsonyabb.

Kijelző tekintetében a panel IPS LCD technológia. Ez azért nem változott, mert innen nemigen lehet lejjebb menni. A marketingesek tanácsára 4 (azaz 4!) %-kal növelték meg kijelzője felületét, a Note 11 mérete 1080×2400 pixel volt, a hosszított teljes felbontással. A XIAOMI Redmi Note 11R 1080×2408 pixel lett. Ezt szabad szemmel nem is lehet észre venni. Üveglap rejti elöl, a hátfal már műanyag lett.

A XIAOMI Redmi Note 11R gyomlálása az optika terén tombolt.

Az előd négykamerás rendszere helyett a hátoldalon két kamera maradt, azok is jóval szolidabbak. Főkamerája egy 13 megás lapkát kapott f/2.2 rekeszértékű, gyenge fényérzékenységgel. A másik kamera meg szinte nincs is, csak mélységérzékelésre használható 2 megapixellel.

XIAOMI Redmi Note 11R kétkamerás kivitelben
Note 11R kétkamerás kivitelben a hátfalon

A szelfi meg anorexiás lett, nem kell neki csak egy 5 megapixeles kamera, míg az előd 13 megás volt. A régebbi modell szelfije szinte egy-az-egyben lett az újabb modell egyetlen hátfali kamerája. Durva minimalizálási döntés. Nem mindenkit vonz a minőségi fotózás.

Előrelépés két területen érhető tetten. Az egyik az Android.

Az Android operációs rendszer 12-es változata hajtja. A MIUI adaptált kezelőfelület viszont a tavalyról maradt 13-as.

A másik terület az 5G. Adatforgalomban ezzel erősebb teljesítményre készítették fel. Mindez szorosan kötődik a beépített akkumulátor kapacitáshoz. Ebben viszont nem történt előrelépés, maradt 5 Ah. Nem mellesleg bőven elegendő egy nem éhes SoC és LED kijelző egésznapos életben tartásához. Ha mégsem, akkor az akkumulátor képes gyorstöltés befogadására.

Vonzereje az SDXC memória bővíthetőség a 128 GB tárhely mellé.

XIAOMI Redmi Note 11R SDXC kártyahellyel
Note 11R SDXC kártyahellyel

Remélhetőleg olcsó lesz itthon is. A Xiaomi elég elterjedt, a mobilnak elkelni a márkanév segít majd. A tavalyi XIAOMI Redmi Note 11 manapság 80 ezer forint körül kapható.

Forrás és illusztráció: www.mi.com

XIAOMI Redmi Note 11R mobil fogyókúra