vivo IQOO 9T mobil nyers erővel

titkos bivaly a középmezőnyben

0
352
vivo IQOO 9T mobil
vivo IQOO 9T mobil amire még várni kell

A vivo IQOO 9T mobil nyers erővel srófolja fel az igényeket, a kérdés: nálunk miért nem lehet még kapni? 6.78 collos nagy kijelzőt kapott 120 Hz képfrissítéssel. Benne az E5 AMOLED panel 25%-kal kevesebb energiát emészt fel az előd E4 AMOLED-hez képest.

vivo IQOO 9T kijelző
vivo IQOO 9T kijelző 120 Hz képfrissítésű E5 AMOLED panellel

A vivo IQOO 9T mobil a játékosok álma: az érintési érzékenysége 1200 Hz-es gyorsaságú és játék-alkalmazásokban 360 Hz-es az érintés mintavételezési frissítése.

Legbelül a Snapdragon® 8+ Gen 1 vezérlőchip dolgozik. Műveleti sebessége 10%-kal nagyobb a „még futottak” kategóriába lökött Snapdragon® 8 Gen 1 SoC-hez képest. CPU (műveleti) és GPU (grafikai) vezérlésének működéséhez ráadásul 15%-kal kevesebb energiát igényel.

vivo IQOO 9T mobil  Snapdragon 8+ Gen 1 vezérlő chippel
vivo IQOO 9T mobil Snapdragon 8+ Gen 1 vezérlő chippel

A vivo IQOO 9T mobil viszont nem spórol a tárhely sebességgel. Az UFS 3.1 memória írási sebesség növekménye 86% (folytatólagos elérés). Véletlenszerű eléréssel az írási sebesség plusz a tekintélyes 46%. Működési energiaspórolása akár 20%-ot is elérhet.

A RAM műveleti memória is hoz a konyhára, az LPDDR5-ösök sebessége 16%-kal nőtt.

Külön kiemelendő a GPU grafikai chip kisegítő lapkája.

V1+’ jelzéssel játékosok és fotósok örömére rásegítő 10 féle algoritmus munkál. Két hagyományos kép közé gyárt egy köztes harmadikat, és a háromból gyúr össze egy új képkettőst. Ettől még simább lesz a képsorok futtatása, azaz maga a videó. Játék alkalmazásokat 60 Hz-től 90 Hz-es képfrissítésig képes támogatni.

vivo IQOO 9T V1+ chippel
vivo IQOO 9T V1+ chippel

A vivo IQOO 9T mobilnál kiemelt szerep jut az akkumulátornak

ekkora feladat ellátására alkalmassá téve. Szerénynek elkönyvelt 4700 mAh kapacitással bír. Ellenben a gyári adatok szerint 120 Watt villámtöltése ½ feltöltöttséghez csak 8 percet kér, míg a 100% (nulláról!) 20 perc eredménye. A teljes feltöltés eléréséhez kettős félfeszültségű töltőchipek dolgoznak a hatcellás elrendezésű akksiban. Kímélnek és gyorsítanak egyszerre.

A spórolós kijelző & elektronika & memóriatár

meghozza a gyümölcsét: nagyon hosszú üzemidő, akár 3 nap némi önmegtartóztatással.

Sok a százalék és a szám, de csak így lehet érzékelni, hogy a cuccos milyen összehangolt tuningot kapott. Ehhez képes a 650 US$ indulóár nem sok, ennyiért jövőálló és jól teljesítő darabnak lesz valaki a gazdája. Akinek ujjlenyomatát a kijelző alá rejtett ultrahangos érzékelés azonosítja majd jogos használóként.

Az élet szép pillanatainak megörökítésére egy 50 + 13 + 12 hátfali  és egy 16 megapixeles szelfi optikarendszer szolgál tisztességes fényérzékenységgel ellátva.

A vivo családdal eddig az „X” és az „Y” család keretében foglalkoztunk, az IQOO brand az egyik leánymárkájuk. A színösszeállításban az egyik opció a BMW motorversenyek jellegzetes kék-piros csíkos figyelem felhívója.

Anyag és illusztrációk forrása:

https://www.iqoo.com/in/products/iqoo-9t

vivo IQOO 9T mobil nyers erővel