Xiaomi Redmi Note 11 és Redmi Note 11 Pro

Tömegtelefonokat a népnek

0
690
Xiaomi Redmi Note 11 család
Xiaomi Redmi Note 11 család mindenkinek Karácsonyra

Xiaomi Redmi Note 11 és Redmi Note 11 Pro telefonjaival a gyártó nem gatyázik, ha ilyen telefon valakinek nem elfogadható, ennyi pénzért nehezen kap jobbat. Ha egyáltalán.

Kezdünk tényleg bajban lenni a kínaiak modell elnevezései és műszaki eltérései miatt, mert ontják a különféle apró módosítású készülékeket. Az árképzésben is tömörítik a mezőnyt. Egy sima Note 11 csak bő 50 dollárral olcsóbb, mint a Pro változata, amelyik jóval  többet kínál. Nem rejtik véka alá, hogy a bő 6 colos kijelző méret minden milliméterére belőnek egy modellt és így minden piaci lehetőséget le akarnak fedni. Az 5G adatátvitel idén alap.

A Xiaomi Redmi Note 11 család 5G képes

A két telefon méretkülönbsége szélességben egyetlen milliméter.

Van viszont jelentős eltérés a két kijelzőnél. A Pro megkapta az AMOLED technológiát, míg a sima Redmi Note 11 IPS LCD kijelzővel kerül(t) forgalomba. Az AMOLED kivitel 120 Hz képfrissítésével szemben az LCD-s megoldás csak 90 Hz-ig szalad el.

Alig egy hónapja a beharangozó szerinti Pro a 108 megás hátoldali főkamerával  dupla méretű szenzort tudhat magáénak a sima Note 11 modell 50 megapixeles érzékelőjével szemben. A szelfi kamera mindkettőnél 16 mega.

Tömegigényre újra ott a 3.5mm minijack a Xiaomi Redmi Note 11-en.

egyetlen kínainak sem kell a másikat hallania, ha füljáratába cuppanó fülesét bedughatta.

Külső memóriabővítés témában el kell ülnie a zsivajnak. Mindkét modell 128 GB belső tárhelyet kínál, ami mellett nem vérveszteség ha nincs nálunk egy SD-kártya pluszban. Egyetlen különbség, hogy a Pro variáns a RAM választékban 2 extra gigabájtot rákínál a sima modell 4 GB méretére.

Mindkettőt Android 11 hajtja a saját fejlesztésű MUI 12.5 változat megjelenítésében. Más-más változatú viszont a két telefont működtető SoC központi chip. Abban egyeznek csak, hogy 6 nm csíkszélességű technológiával készült MediaTek gyártmányok. Mindkét processzor (Dimensity 810 illetve 920) minimális sebesség-eltéréssel hasonló tempót diktál és grafikus chipjeik is hasonlók.

A Xiaomi Redmi Note 11 tápenergia különbségei jelentéktelenek.

A Note 11 aksija kereken 5000 mAh kapacitású, a Pro egy 5160 mAh változatot kapott, hogy neve legyen a gyereknek. Utóbbinak a gyorstöltési képessége hatékonyabb, 67 Wattjával bő 40 perc alatt pakolja tele akkumulátorát, míg a sima a maga 33 Wattjával ehhez egy egész órát vesz igénybe. 5G adatátviteli képességükkel internetezés közben mindkettőt hasonló gyorsasággal lehet lemeríteni. Szolidabbaknak a teljesség igényével van még egy Redmi Note 11 4G-s változat is.

Xiaomi Redmi Note 11  4G
Xiaomi Redmi Note 11 4G változatban is

A biztonságos tulajdonos felismerést mindegyiknél az oldalsó bekapcsoló gombbal párosított ujjlenyomat leolvasóra bízzák.

A csekély áreltérés okán a Pro lehet a vásárlás fókusza.

Kínában napok alatt félmillió Note 11 talált gazdára. Ne feledkezzünk meg a Pro+ variánsról sem, a Pro ikertestvéreként némi gyorstöltés plusszal és dizájn elemekkel a hátlapján. Tisztességes telefont még tisztességesebb árért. Ez a kínai Xiaomi általános üzletpolitikája, akár a lobogójára is varrathatná.

Forrás és képek: www.mi.com

Xiaomi Redmi Note 11 és Redmi Note 11 Pro