MEIZU 20 Pro & Infinity mobiltelefon

száguldás az adatsztrádán és az autósztrádán

0
330
MEIZU 20 Infinity
MEIZU 20 Infinity a FLYME működtető szoftverrel

MEIZU 20 Pro & Infinity mobiltelefon párosával 2023 tavaszán a kínai gyártó egy lépéssel közelebb lépett a mobiltelefon és az autóipar fúzióhoz.

Most bejelentett MEIZU 20 Pro, Meizu 20 és Meizu 20 Infinity telefon családjukkal egyértelműen ezt a vonulatot erősítik.

Egy héttel korábban jelentette be a kínai gépkocsi gyártó a Lynk & Co 08 legújabb plug-in hybrid modelljét. Ez egy kevert meghajtású ’kertvárosi egyterű’, vagy a rövidítések szerelmeseinek egy középméretű ’SUV’. Nagyjából a BMW X4 és a Volvo XC60 kategóriában. Európában egyelőre az alapmodell Lynk & Co 01 kapható.

Lynk Co 08 hybrid SUV
A Lynk & Co cég 08 hybrid SUV modell

A most piacra dobott 08-as variációnál a mobiltelefonos vonatkozásokra érdemes figyelni. Belső terében a központi konzol egy 15 hüvelykes, noteszgép méretű kezelő felületetet kapott ( 12 hüvelykes LCD műszerfala mellé). Ami viszont különlegesség, az a 92 hüvelykes AR-HUD /Augmented Reality Head-Up Display/ a vezetéskönnyítő (önvezető) fedélzeti faltól-falig látvány/látás eszköze.

MEIZU FLYME vezérlés
MEIZU FLYME vezérlés

Itt jön a képbe a MEIZU 20 Infinity mobiltelefon.

A fedélzeti elektronikát a Meizu cég fejlesztette és építtette be a Lynk & Co 08 autóba, a mobiltelefon központúságot megvalósítva. Mellékesen érdemes egy pillantást vetni a sarkosított(?) kormányra is…

A működtető elektronika [magyarul OS] a FLYME Auto In-Car System rendszernevet kapta. Legnagyobb vonzereje a gépkocsi vezetőjének elképzelése szerint skálázható és maximálisan testre szabható kialakítása. Beleértve az indításhoz előválasztható arcfelismerő rendszer használatát.

A MEIZU Infinity mobiltelefon kulcsszava a ’FLYME’.

A FLYME Jelentése nemes egyszerűséggel a ’RÖPÍTS’. Az elnevezés aztán átment a MEIZU 20 Pro & Infinity telefonok operációs rendszerébe is. Nem egy teljesen más mobilszoftver. Hanem egy önálló fejlesztés, a Google/Android alapoknak a továbbgondolásával egy célirányos elmozdulás. A Meizu 20-as széria rendszerben az azonosító neve Flyme 10.

A telefonok tudása hasonló, a ’Meizu 20 Infinity’ modellváltozatot szánva az autós fejlesztésnek. AMOLED kijelzőjük jó nagy, 6.8 colos és a képpontok alapján bőven 500 pixel/hüvelyk az élességük. Snapdragon 8 Gen 2 központi vezérlőchip a kapitány és 12 GB fedélzeti memóriánál [magyarul RAM] nem adja alább. A beépített tár eleve 256 GB méretnél indul (Meizu 20 Pro).

Utóbbinak három darab 50 megás optika rendszer szolgál a fotók és videók rögzítéséhez. Az autós változatú Infinity egyet tartott meg az 50 megás optikákból, a másik kettő 12-12 megapixeles. Ott nem a képalkotás, hanem a ’RÖPÍTS’ a mottó.

A telefonokat 4800 és 5000 mAh (Meizu 20 Pro) kapacitású akkumulátorok szolgálják ki, 65 illetve 80 wattos gyorstöltésre képesen. Áruk a világpiacon az US$600 kategóriában igen kedvezőnek látszik.MEIZU 20 színválaszték

MEIZU 20 színválaszték 

Lesz persze MEIZU 20 alapmodell több színben, és még ekkora pénztárcát sem kíván meg.

www.meizu.com

Információ- és fotók forrása: www.carnewschina.com

MEIZU 20 Pro & Infinity mobiltelefon