Meizu ZERO formabontó csodamobil

mérföldkő a telefonfejlesztésben

0
1481
Meizu ZERO csodatelefon

Meizu ZERO formabontó csodamobil megjelenéséről látott a hír napvilágot. A kínai Zhuhai központtal a Meizu vállalat 2003. óta tevékenykedik és most nagy dobásra készül. Meizu ZERO készülékével nagyon magasra teszi a lécet.

Mérnökei mindent elkövettek, hogy megoldják a fejlesztések azzal összefüggő problémáját, hogy egy hagyományos mobiltelefonon legalább ennyi kapcsológomb és aljzat töri meg a tökéletes formát:

 • SIM(Subscriber Identity Module)-kártya rés
 • bekapcsológomb
 • hangerő gombok
 • USB csatlakozó
 • hangszórórács
 • mikrofon a telefonáláshoz

A korábbi készülékek világában még elterjedt

 • dedikált exponáló gomb fényképezéshez
 • infra távirányítókimenet
 • SD-memória kártyabővítő rés
 • cserélhető akkumulátor
 • ujjlenyomat-azonosító gomb
 • fülhallgató kimenet

A legelsőnek és a legutolsónak már korábban hadat üzent az Apple trendmeghatározó cégként és a Google is eltüntette legutóbbi telefonjáról a SIM kártyát, amit az eSIM váltott fel. Ez utóbbi egy chip az alaplapra integrálva és a szolgáltatót elektronikusan programozva lehet rajta beállítani.

Ez a csere a Meizu ZERO helytakarékos vívmánya

A felhasználóra nézve semmilyen hátrányt nem okoz. Nem úgy, mint a fülhallgató kimenet hiánya, melyik rákényszerít arra, hogy vezeték nélküli fülhallgatót vagy fejhallgatót vegyen a mobiltelefon használója. Ez extra kiadás, ráadásul Bluetooth hangminőséggel kell beérni.

A Meizu ZERO formabontó csodamobil megoldás a hangszórót magába az érintésérzékeny frontpanelbe integrálta, ez szolgál hangkeltő membránként ás az ujjlenyomat azonosítás felülete is a panel alá sikeredett. Nem követi az új trendet sem a kikandikáló szelfikamera megoldással.

Az USB port eltüntetése az adatforgalom szempontjából nehézkessé teszi nagyméretű adattömbök transzferjét, de a napi életben a Google Gmail szolgáltatása az elektronikus levelenként meglévő 20 megányi melléklet megengedésével ez nem igazi korlát. Természetesen a gyors wi-fi adatátviteli képesség sem igazi korlát.

A fizikai nyomógombok megoldhatók más érzékelőkkel, úgyhogy marad az akkumulátor töltés kérdése.

A Meizu ZERO formabontó csodamobil ebben a kérdésben a már 4 éve létező vezeték nélküli töltés technológiáját építi magába. Ezzel értnek el vele 18 Wattos töltési teljesítményt, ami 4.5 voltos akkumulátor feszültség mellett 4 amper áramerősséget jelent. A forgalomban lévő rengeteg készülék vezetékes töltés mellett sem képes 2 Ampernél nagyobb áramfelvételre, csak el kell olvasni a gyárilag hozzájuk mellékelt töltő adapteren feltüntetett számokat.

A módosítások egy kosárban = Meizu ZERO

Tetszetős látvány erős technikai képességekkel.A tökéletesen zárt felület gyakorlati előnye és hátránya a mobilhasználók körében komoly reakciókat váltott ki a sopánkodástól kezdve a lelkendező ünneplésig bezárólag. A tamáskodás fő területe a szabad adatátvitel, így a cserélhető memória hiánya a ZERO-nál kritikus lett. Nagyobb belső fix tárhellyel ez kezelhető, csak ár kérdése.

A mobiltelefonok Achilles-sarka és a Meizu ZERO

A neuralgikus pont a naponta lemerülő akkumulátor. A vezeték nélküli szupertöltést a ZERO nagyobb áramerősséggel turbózta fel. Mindhiába, ha mindez helyhez kötöttséget hoz. A vezeték nélküli töltéshez a hálózati konnektor megléte egy szükséges rossz. Egy a vezeték nélküli energiát szolgáltató lapostalp extra költség, ha az nem lesz gyári tartozék. A helyhez kötöttséget részben kezelik az új hordozható aksik, amelyek képesek vezeték nélküli energiaátadásra. 4000 mAh beépített akkumulátort 8000 mAh kapacitású változatban kétszer is feltölt, de van 10000 sőt 20000 mAh verzió is. Azért ezek is előbb-utóbb utántöltendők konnektorról.

Meizu ZERO prototipus

A ZERO prototípusa elkészült és a piac tesztelése végett a gyártó a crowdfunding közösségi finanszírozáshoz nyúlt. A Meizu 100ezer US$ összegyűjtéséhez vár donoronként 1300 US$ adományt (a telefon árát), és ők kapnak elsőként a legyártott telefonból áprilisban. Eddig a kívánt összeg 1/3 része gyűlt fel és alig maradt 3 hét.

Az akció marketing elemekkel van tele és a lehetőség nem dobta fel a szenvedélyes mobilvásárlókat. A piac egyelőre nem töri össze magát a ZERO birtoklásáért. Csak kivár, vagy érdektelen? Biztosra később fog kiderülni.

www.meizu.com

Meizu ZERO formabontó csodamobil