Samsung Galaxy S10

kiszivárogtatás

0
749
Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 lesz a koreaiak új nagyágyúja. Kérdés, hogy a Samsung Galaxy S10 majd mekkorát szól.

A kínaiak rendesen szorongatják a Samsungot, jó pár olyan márka akarja a fejéről leverni a koronát, amelyek fele pár éve még nem is létezett. Ellenfelei nem csak mennyiségi dömpinggel és alacsony árszinttel operálnak, hanem sok tekintetben lelépik a koreaiakat.

Ezek után különösen érdekes, hogy ellenlépésként mit találnak ki Koreában,a mit a S10-nek kellene megmutatni.

A Samsung Galaxy S10 ha már zászlóshajó, akkor a vízre bocsátása február 20-án San Francisco városában lesz, a rendezvény neve Galaxy Unpacked. Ott lesz az S10 trió, benne az S10, az S10 Plus és az S10 Lite (S10 E?).

Ezek mind 4G adatkommunikációt tudnak, és nemsokára következik az 5G-képes S10 is, kötelező spéttel.

Bemutatásra kerül még az összecsukható kijelzőjű Samsung mobil, amelyet majd stílusosan a dél-koreai Gumi helységben lévő gyártelepen állítanak elő.

Mi lesz az S10 csomagban?

A Samsung Galaxy S10 háromnál akár többféle változatban is megjelenhet. Azért a kiszivárogtatás, hogy akár így is lehessen. Az S10 alapváltozatainak a tömeggyártása a múlt hónapban a tengerentúlon megindult.

Paramétereik szerint mindegyiknél a kijelző alá épített ujjlenyomat-leolvasó szolgál majd a tulaj azonosítására. Ebből az (5.8” kijelzős) kisöcs optikai leolvasó változatot kap, míg a két nagyobb (6.1” and 6.4” kijelzős) kivitel az ultrahangos változatot, amely gyorsabb és megbízhatóbb.

A két nagyobb fivér ívelt kijelzőjére a gyárban tesznek védőfóliát, amit jól megoldani nem könnyű otthon.

Tárolási kapacitásban a Samsung legnagyobb memóriagyártóként nem fukarkodik, az S10 Plus 1 terabájtos egységet kap. A középső ennek a felét, a kisöcs 128 gigabájttal kell beérje. Fedélzeti memóriáik 12/8/6 GB-osak.

A mobiltelefonozás szépen csúszik a fényképezőgépek irányába. A Samsung megálljt parancsolt, mindegyik S10 változat hátoldali kamerának 12 megapixeles optikát kapott, automatikusan átálló 2 fényérzékenységű rekeszértékkel ( f/1.5-2.4), amit kiegészít egy fix 12 megapixeles telefotó plusz optika.

A frontoptikával sem cicóznak, mindháromban egyformán 8 megapixeles optika van, fix f/1.7-es rekeszértékkel.

Hurrá, néhány éves késéssel mindegyik S10 sztereó hangszórót kap, talán megütik az élvezhetőség minimumát.

A legnagyobb kijelzőjű és leggyorsabb chipes S10 Plus lesz egyedül 4000 mAh kapacitású aksival megtámogatva. A többi csak 3300 illetve 3000 mAh kapacitással érkezik. Gyorstöltésre alkalmasak lesznek, másik telefont  „visszafelé” tölteni képesen. Ilyen karcsú akkumulátorokkal ez enyhén szólva nem jól kihasználható képesség.

Egy kérdés; ha ennyi adatot már előre lehet tudni, akkor mi marad a San Francisco-i bemutatóra? Egy másik, ami annál fontosabb; ezek itthon mennyibe fognak kerülni?

www.samsung.com

Samsung Galaxy S10