5 ütős érv a munkaerő-kölcsönzés mellett

0
188

Ha még nem hallott a munkaerő-kölcsönzés előnyeiről, akkor ez a cikk Önnek szól. Ez az atipikus foglalkoztatási forma egyre népszerűbb hazánkban is, azonban sokan még nem ismerték fel az ebben rejlő lehetőségeket. Nézzük, milyen érvek szólnak az együttműködés mellett!

1. Leveszik a terhet a vállalat HR osztályáról

Az első és legfontosabb érv, hogy rengeteg olyan dolgot elvégeznek ezek a cégek, amelyek a HR-osztály munkáját könnyítik. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönzés tekintetében megbízható cég, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek.

Munkatársaik hatékonyan részt vesznek a toborzásban. Jól tudják, mely csatornákon érhetők el a munkavállalók, illetve meglévő adatbázisukból is tudnak dolgozni, így közvetlenül meg tudják szólítani a jelölteket. Könnyen szót is értenek velük, így sokkal nagyobb eséllyel tudnak dolgozókat találni a gyárakba, üzemekbe.

Jellemzően akkor szokták igénybe venni a segítségüket, amikor nagy az adott vállalatnál a fluktuáció, vagy nehézségbe ütközik a megfelelő létszám kiállítása. Ilyen esetben egy megbízható munkaerő-kölcsönző céggel való együttműködés plusz terhek nélkül megoldhatja a problémát, a HR osztály pedig tehermentesülhet.

2. Gyors reagálás

Ha a munkaerő-kölcsönzés igénye felmerül, akkor általában gyors és hatékony cselekvést várnak el a megbízó cégek. A rugalmasság és az azonnali döntéshozatalra való képesség nagy előnye a kölcsönző cégeknek.

A hozzájuk jelentkezők velük kötnek szerződést, így valójában az ő alkalmazottaik lesznek, innen kerülnek a különböző vállalatokhoz, jellemzően gyártó- és szolgáltatóiparban működő cégekhez.

Akár a beléptetésről, akár a kiléptetésről van szó, minden papírmunkát a kölcsönző cég munkatársai végeznek: a bérszámfejtéstől kezdve akár az orvosi vizsgálatok levezényléséig, rájuk lehet bízni mindent.

3. Költségszámla állítható ki az együttműködésről

Fontos hozzáadott értéke a munkaerő-kölcsönzésnek, hogy költségként elszámolható, ezáltal a kölcsönvevő cégnél a bérköltség a tervezett keretek között tartható. Tehát a kölcsönzött dolgozók az állomány létszámát nem gyarapítják.

4. Fluktuáció esetén is hatékony megoldás a kölcsönzés

Hirtelen fellépő nagy létszámigény vagy fluktuáció esetén is hatékony lehet a kölcsönzés, mert a kölcsönzők gyorsan tudnak reagálni az igényekre. Hatékonyan érik el a munkát keresőket, hiszen toborzó kollégáik erre a feladatra specializálódtak.

Azt is fontos megemlíteni, hogy akár előleget is tudnak biztosítani a munkavállalóknak, hiszen sok esetben ez az egyik oka annak, hogy a jelentkezők hamar lemorzsolódnak az adott helyen. A szállítással járó feladatok is a kölcsönző cégek feladatai közé tartoznak.

5. Hosszú távú együttműködést ígérnek

A jó kölcsönző cégek nemcsak alkalmi megoldásokat kínálnak, hanem hosszú távon is lehet rájuk számítani. Keressünk olyan kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező, több irodával is rendelkező céget, mint amilyen a Beraman Hungary!