Gyermeksmink: engedd vagy tiltsd?

0
131

Egy cuki arcfestést bármikor engedsz a gyermekednek, de ha úgy akarja sminkelni magát, mint te, akkor égnek áll a hajad? Pedig mi sem természetesebb.

A kicsik elsődlegesen a mintát követik, amit látnak. Ha az anyukáját látja a tükör előtt sminkelni, ő is oda fog ülni és az arcához nyomkodja a pamacsot. Ebből még nem kell messzemenő következtetéseket levonni a jövőjére vonatkozóan. Ebben a cikkben segítünk megtalálni az arany középutat a tiltás és a túlzott engedékenység között.

Smink gyerekeknek

Ha már úgyis elkerülhetetlen a sminkelés témaköre, jobban teszed, ha elébe mész a dolgoknak. Amikor észreveszed, hogy a te szemhéjpúderedet vagy szájfényedet vette kölcsön a kislányod, akkor elérkezett az idő, hogy vegyél egyet a Játéksziget sminkkészletei közül.

Ezeket a termékeket kifejezetten az érzékenyebb gyermek bőrhöz készítették. A körömlakkok eltávolításához nincs szükség körömlakklemosóra, szappanos víz is megteszi. Ugyanez igaz az arcra kenhető sminkekre: könnyen lemoshatók, hypoallergének, 100%-osan biztonságosak. Ráadásul nem állatokon tesztelték.

Fontosabb a minőség, mint az, hogy sminkel-e

Életkori sajátosságból fakadóan gyermeked ki akarja próbálni a rúzsod, az arcmaszkod és nagyjából mindent, amit használsz. Ahogy mondják: a legjobb védekezés a támadás. Inkább tanítsd meg neki az eszközök helyes használatát. Csajos pár perc lehet az applikátorok közös kimosása szappanos vízzel.

Arra is hívd fel a figyelmét, hogy azért kapott saját sminkeszközöket, mert még köztetek sem szerencsés a kölcsönadogatás. Bármilyen fertőzés, bőrbetegség továbbadható a közösen használt ecsetekkel. Valamint azt is megtaníthatod neki, hogy a smink nappal szép, de este le kell mosni. Így ez is majd a rutinjává válik, és később sem követi el azt a hibát, hogy megfeledkezzen róla.

Kiemelkedő alkalmak a sminkelésre

Persze nem arra buzdítunk, hogy színesre festett arccal vidd a gyermeked óvodába. Hiszen a természetes, bájos pofinál nincs gyönyörűbb. Viszont vannak olyan napok, amikor beleférhet egy kis plusz csajoskodás.

Ilyen lehet egy születésnap, gyermeknap, farsang vagy egy játszós délután a kis barátnőjével, amikor mindketten beöltöznek hercegnőnek. Tarthattok olykor “mindent szabad” napot, amikor azt játszotok, amit ő szeretne, ő választhatja ki a programot, és ha kedve van, akkor szépítkezhettek is.

Kerüld a rossz minőséget!

Sajnos sok olyan szépészeti holmit találni, amik egyáltalán nem valók arra, hogy a bőrre kenjük. Nemcsak gyermekére, hanem még felnőttére sem. Érdemes a gyakori összetevők listáját áttanulmányoznod, hogy ne érjen meglepetés. Ezek a készítmények allergiát is kiválthatnak.

Ha biztosra szeretnél menni és megbízható, biztonságos sminkkel szereznél örömet kislányodnak, akkor nézz körül a Játéksziget divat, smink részlegén.