Sony Xperia 5 II új dobás Japánból a tisztességes mobil

tisztességes mobil tűrhető áron

0
1052
Sony Xperia 5 II új dobás Japánból a tisztességes mobil
Sony Xperia 5 II új dobás Japánból a tisztességes mobil

Sony Xperia 5 II az új dobás a felkelő nap országából. Szeptemberi bejelentéssel az év utolsó negyedévében várható a szállítások kezdete.

A Sony valaha volt híre és fénye a mobiltelefon üzletágban sem arat úgy, mint a név régen. Ugyanakkor a márka híveit igyekszik megtartani és nem akarja, hogy elbitangoljon a nyáj.

Sony Xperia 5 II modelljük a versenytársak tükrében egy szorgosan összerakott, extrémitásoktól mentes telefon. Ha már műszaki újdonságokban nem bővelkedik, akkor marad az ártényező, amivel harcba tud szállni az amúgy gyilkos koreai de főleg kínai árharcban. Az amerikai versenytárs ebből a szempontból az egyedüli, akinek a  portékáit nem kell árban legyőznie, mert az eleve megtörténik.

Alig több, mint 6 colos kijelző átlóméret, 8 milliméteres vastagság/(vékonyság?), elől-hátul üvegborítású fémkeret.

Sony Xperia 5 II fémkeret üveglapokkal
Sony Xperia 5 II fémkeret üveglapokkal

21:9 CinemaWide™ oldalarányú megjelenítőjén már lehetne a szélesvásznú DVD/Blu-ray filmeket eredeti oldalarányban nézni, csak az a bibi, hogyha 16:9-es oldalarányú filmformátumba rögzítették a 21:9 eredeti filmet. Márpedig a forgalmazott filmek zöme ilyen. Ha az alul-felül ásító vastag fekete csíkokat felnagyítással akarjuk eltüntetni, a kép két oldalán bizony le fog esni 1-1 rész a teljes filmből.

Sony Xperia 5 II panorámafotó
Sony Xperia 5 II panorámafotó

Ha magunk készítünk vele videó felvételt, akkor lehet jól kihasználni ezt az oldalarányt.

A 120 fps 4K HDR rögzítés meggyőző képesség, ami alkalmas akár ötszörös lassítású visszajátszásra. Főleg hogy kiváló Zeiss optika-trió végzi a képalkotást. A japánok nem erőltették meg magukat, 3 db 12 megapixeles chip dolgozik a hátfalon, talán a 3x optikai ráközelítés egyedül a pozitív plusz.

Szembefotózási feladatokat szolidan egy 8 megapixeles chip lát el. FONTOS ADALÉK, hogy ehhez NEM LYUKASZTOTTÁK KI a kijelzőt!

Kihangosításra a frontirányú sztereó hangszórók állnak rendelkezésre és a tömeg nyomására megkegyelmeztek a fülhallgató aljzatnak.

A Sony Xperia 5 II az új dobás a Qualcomm Snapdragon 865 chippel

Képes lebonyolítani 5G adatforgalmat is, és kellemes az energiagazdálkodása. A belső tárméret 128 vagy 256 giga, a fedélzeti RAM viszont egységesen 8GB. Szintén tömegigény miatt ott a microSD kártya bővítő lehetőség, meglehetősen nagy teret engedve az adatzsonglőröknek. Kár, hogy a SIM kártyafoglalatban osztozik a helyen, ebből kiviláglik, hogy szolgáltató-független 2 SIM-kártyás kivitel.

A használat komfortját az alábbiak segítik: IP68 por- és vízmentes minősítés, külön oldalgomb a fotózáshoz. A kijelző képes a 120Hz frissítésre, amitől nem röccen a folyamatos mozgás látványa.

Sony Xperia 5 II HDR színmélység
Sony Xperia 5 II HDR színmélység

Biztonságról a telefon oldalélére került ujjlenyomat olvasó gondoskodik és az energiaellátást egy 4 Ah kapacitású akkumulátor oldja meg. A gyári 18 wattos töltőt használva (tartozék) ½ óra kell 50%-os feltöltöttséghez. A csatlakozás USB 3.1-es szabványú ’C’ aljzaton a fordítható kiképzésű variáns.

A Sony gyártású mobilok az aksit rendszerint nem merítik durván

jó az energia gazdálkodásuk. Ha nagyon fogy a nafta, 60Hz-re kell mérsékelni a frissítést.

Visszatérve az árakhoz, a megcélzott ezer euró alatti árszint ilyen specifikációval soknak tűnik (mire ideér, lesz az 399 ezer forint is) és ez valószínűleg a 128 gigabájtos változatra lesz érvényes. Az USA versenytárs filozófiájához hasonlóan itt is érvényesül némi márkabolondság vagy sznobéria, ez az árat sohasem lefelé befolyásolja.

A ZTE Axon 20 5G kínai telefonja fele áron éri el műszakilag a Sony szintet.

A hivatalos bejelentés szeptember 17, azaz ma. Reméljük, hogy minden előzetes info beigazolódik.

www.sony.com

Sony Xperia 5 II új dobás Japánból a tisztességes mobil