Lekörözik a fiatalokat az ötvenesek a számítógépes játékkedvükkel

0
601
Lekörözik a fiatalokat az ötvenesek a számítógépes játékkedvükkel
Lekörözik a fiatalokat az ötvenesek a számítógépes játékkedvükkel

Egyre inkább az idősebb generáció tagjait találjuk a gép elé szögezve.

A számítógépes játékok mára nem elsősorban a fiatalok hobbiját jelentik – derült ki egy német felmérésből. A 16 és 29 közti korosztálynak ugyanis mindössze 15 százaléka válaszolt úgy, hogy rendszeresen a számítógép előtt lóg.

Nem így az 50 és 69 köztiek, akiknek közel negyede vallotta be, hogy a gépe rabja. De vajon mi lehet az oka, hogy a középkorúakat ennyire elragadta a játékszenvedély? – teszi fel a kérdést az Esport magazin.

Fontos, hogy ez a korosztály már nem először találkozik a számítógépekkel. Sőt: a 80-as években ők voltak azok a tinik, akik elsőként barátkoztak meg velük, főleg a Commodore és Atari gépeken található játékokkal. Így számukra mindez már egy régi hobbihoz való visszatérést jelenti.

A játékkedvhez hozzájárul az is, hogy egyre több olyan klasszikus elérhető applikáció formájában, mint a Skat vagy a Sudoku, így az egyébként offline játszható játékok is a monitoron kaptak helyet.

Végezetül ne feledjük a koronavírus hatásait.

A karantén sokakat a négy fal közé kényszerít ebben az időszakban, így a társas hobbik és a mozgás helyét is átveheti a gépek püfölése. A szakértők szerint éppen ezért érdemes nagyon odafigyelnünk, nehogy elhatalmasodjon rajtunk a függőség.