Zászlóshajó süllyesztők / zászlóshajó gyilkosok a piacon

kibővült a fogalmi kör a mobiltelefóniában

0
655
Zászlóshajó süllyesztők / zászlóshajó gyilkosok a mobilpiacon
Zászlóshajó süllyesztők / zászlóshajó gyilkosok a mobilpiacon

Zászlóshajó süllyesztők / zászlóshajó gyilkosok kategóriába olyan mobiltelefonok sorolhatók, amelyek a műszaki vívmányokat megtestesítő vezér márkák sok képességét hozzák, de árban megszégyenítik azokat.

Van a képzeletbeli mobiltelefonnak egy maximális műszaki jellemzőkből összerakott listája. Mellette van egy olyan, amelyik optimalizálja a tulajdonságokat bizonyos szempontok szerint. Aztán jön a valóság, amikor árkategória szerint vagyunk kénytelenek elvégezni egy besorolást.

Zászlóshajó süllyesztők / zászlóshajó gyilkosok az optimálisak – olcsón.

Minden viszonylagos [magyarul relatív] és ezért a ’mi a drága és mi olcsó’ nagyon tág behatárolás.

Vegyünk egy olyan esetet, hogy valaki az egész hónapban megkeresett pénzének a megspórolt részét dobja fel telefonvásárlásra. Nettó 100 ezer Ft áll rendelkezésre, valójában közel 130 ezret fog költeni.

Ez az pénz jelentős összeg ha egy hónap megspórolt pénze és telefonra szánják. Ehhez kábé bruttó 600 ezret kell keresnie és egész hónapban a fogához vernie a garast (még jó, hogy emiatt a pénzt nem a fogorvosra kell költeni).

Ekkora összegért a mobiltelefon piacon élvonalbeli márkáknak csúcs darabjai szóba sem jöhetnek. Legszolidabban az iPhone SE 2020 is a 150 ezres ársáv tagja, a koreaiak is csak egy 2020-ban megjelent S20 variánst kínálnak ennyiért és ezek az árak magánkereskedők akciós árait jelentik.

Kénytelenségből fel kell állítani a fontossági sorrendet.

Mire is kell egy frissen beszerzendő telefon?

Lehető legnagyobb kijelző méret a rengeteg netezéshez?

Vagy nagyon jó kameraképességek fotóhoz/videóhoz?

Óriási tárméret kedvenc filmjeink bármikori megnézésére?

Játékos kedvünket akarjuk kiélni mobilon folyamatosan?

Vagy az USB aljzatot kímélendő csak vezeték nélkül töltünk?

Mindegyik használati kör más-más képességű mobilt vár el és bármelyik jellemzőben kiugrót ha nyújt, már repül is el az ára. A márkasznobságot félretéve nemigen lehet értelmes döntést hozni. Szűkítsük le a vizsgálódás körét! A feljövő Xiaomi nagy márka lett  és megoldást kínál a fenti kihegyezett érdeklődési kör bármelyikére az adott nettó 100 ezres árkategóriában.

Ez a modell a Xiaomi Poco F3 idén megjelent zászlóshajó gyilkos.

XIAOMI Poco F3 zászlóshajó gyilkos jelölt
XIAOMI Poco F3 zászlóshajó gyilkos jelölt

A menő modelleknél sokkal olcsóbban tud választ adni a dilemmákra és hivatalosan hazánkban is képviseltetve van. Minősége kiküszöböli a kínai árukhoz kapcsolódó negatív vélekedés terjedését.

Ha valaki a cikket olvasva tovább szeretne menni és elmélyedni az ismerkedésben, itt van módja erre. További lehetőségként rendelkezésre áll az Asus Zenfone 8 vagy a Xiaomi Mi 11 esetleg a OnePlus 8T, kicsit más áron.

Ha a Poco F3 vonzóbb, itt egy objektív anyag a tájékozódásra és összehasonlításra. Ha kivonjuk az ismertetőjükből a kötelező marketinges szószt, ez egy komoly készülék igen jó áron. Érdemes kitanulni. Ez a cikk nem reklámanyagnak készült és nem fizetett megjelentetés.

Zászlóshajó süllyesztők / zászlóshajó gyilkosok