ZTE Axon 30 Ultra 5G újgenerációs rejtett szelfikamerája

még jobban a kijelző alá eldugva

0
860
ZTE Axon 30 Ultra 5G

ZTE Axon 30 Ultra 5G újgenerációs rejtett szelfikamerája követi az Axon 20 ’hagyományait’. Mindenek előtt a legtöbb ember esztétikai érzékét bántó frontoldali kamera optikájának láthatóságát felszámolva.

A kijelző alá rejtett kamera téren az Axon vitathatatlanul pionír munkát végzett és első próbálkozása sem sült el rosszul. Akinek nem Axon 20 5G mobiltelefonja van, az nem élvezheti a vizuális örömöt, hogy a kijelzőn alvó állapotában már nem lehet megkülönböztetni, hol van rajta a ’fenn’ és a ’lenn’.

Ez mára nem lett elég, a rejtettség mértékén javított az Axon.

Duplájára növelték a kamera optikája elé tett kijelző panel felbontásást, így az Axon 20 200 pixeles sűrűsége 400 pixel lett hüvelykenként. Mégis az előd 20-ashoz képest tisztább és elevenebb képeket képes készíteni.

Műszaki vívmány – nem első ilyen bejelentés a piaci versenyben, hanem – továbbfejlesztés és így már nem tud akkorát durranni.

Egyéb területre a ZTE kutató-mérnökök nem feküdtek rá (például energiaellátás korszerűsítés, vagy méretcsökkentési lehetőségek, stb.). Ezért csak úgy tud a telefon kitűnni, hogy mindene prémium kategóriájú részegységekből áll össze. Mindezt szuper eladási árért. Sok egyéb mással megspékelve új kezelőfelületet kapott és jóval több komfortot ígér, megújulva a MyOS 11 a neve.

Az Axon 30 Ultra kezelőfelülete az új MyOS 11

Bajnok központi vezérlő csip (Qualcomm SM8350 Snapdragon™ 888), a kezdő táblagép méretek alá mobilként a maximumra belőtt megjelenítő 6 2/3 hüvelyknyi mérete.

Hatalmas 16GB RAM került az elsöprő – akár 1 TB – tárhely mellé, és ha a mega RAM mégse’ lenne elég, a memóriafúziós technológiát bedobva a ZTE Axon 30 Ultra 5G is képes 3GB plusz memóriát kihasítani a már közel sem fix méretű tárhelyből gyorsításra [magyarul cash].

A műveletek fürgeségét tovább fokozza, hogy a ZTE által kidolgozott technológia megakadályozza egy háttérbe küldött alkalmazás ismételt megnyitását. Ez az Android rendszer multitasking gyengesége miatt lett így és a ZTE tájékoztatása szerint a saját megoldással 40%-os gyorsulást értek el, feladattól és/vagy szituációtól függően.

ZTE Axon 30 Ultra 5G hangrendszer
ZTE Axon 30 Ultra 5G hangrendszer

Hangsugárzóból kettő van a játékosokra gondolva valamint őket célozva egy újabb olyan adat, amiben a pálmát szintén a ZTE viszi el a mai kínálatban.

ZTE Axon 30 Utra 5G újgenerációs rejtett szelfikamerája ismét egyedülálló a kategóriájában

mert kijelzője 144Hz képfrissítést tud. Eddigi versenytársai a 120 vagy 90 Herzes értékig jutottak el. A ZTE dinamikus kapcsolási üzemmódja a megjelenített tartalom függvényében fenti három mellé még gondoskodik a 60 Hz alapértékről is.

Ennek azért meg kell fizetni az árát, mert a felbontása nem aranyérmes, ’csak’ egy jó 1080×2400 pixel. Meg azzal is, hogy nincsen SD-kártya bővíthetőség valamint 3.5mm fülhallgató kimeneti aljzat.

A ZTE által NEOVISION PHOTOGRAPY technikának hívott hátfali kamerarendszer is derekasan odatesz a számmámorra vágyóknak. Három darab 64 megás érzékelővel rendelkező optikarendszer és mellé egy 5-szörös (ma is nagy dolog) optikai ráközelítésre képes Ultrazoom kamera is jár. Meg duplavaku.

ZTE Axon 30 Ultra 5G kamerarendszer
ZTE Axon 30 Ultra 5G kamerarendszer

Nem adatlistának készült a cikk, csak rávilágít arra, hogy egy versenyáron érkező mobil mi(k)ben tud kiugrani a többi közül és Kínában mindezt összerakni megy minden megerőltetés nélkül. Hazánkba is el fog kerülni, kint már árulják és normál ára €750-nél kezdődik a memóriakombinációtól függően.

Koreában sokak feje főhet mostanában, mi legyen majd újdonság ott.

Képek és anyag forrása: https://ztedevices.com

ZTE Axon 30 Ultra 5G második generációs rejtett szelfikamerája