ZTE Axon 20 5G Extreme mobiltelefon

Nemcsak kívülről aranyos

0
791
Aranytokozású ZTE Axon Extreme mobiltelefon
Aranytokozású ZTE Axon Extreme mobiltelefon

ZTE Axon 20 5G Extreme mobiltelefon jelent meg most decemberben arany tokozásban a ZTE sajtótájékoztató szerint és még idén a boltokba is kerülhet.A ZTE Axon 20 5G a bajnoki dobogó legfelső fokára állhatott 2020. szeptemberében. Akkor a modell a világon első gyártóként a szelfikamerát a kijelző alá rejtette, és a sík felülete minden kivágást, formai megtörést elkerült. A 32 megapixeles, f/2.0 fényérzékenységű kamera széleslátószögű.

Akkor még ezekben a színváltozatokban gyártották a telefont.

ZTE Axon 20 5G normál színek
ZTE Axon 20 5G normál színek

A műszaki vívmányon túl volt egy érdekes eredménye, ha a szelfi funkciót kapcsolta be valaki, akkor olyan érzése lehetett, mintha egy zsebtükörbe nézne.

A ZTE Axon 20 5G Extreme mobiltelefon belülről ugyanaz

egy apró eltérés csak a sima Axon 20 5G modellhez képest, hogy a 256GB tárhelyhez eddig 8GB műveleti memóriát kínált a 128GB/8GB és 128GB/6GB variációkhoz. A ZTE Axon 20 5G Extreme változat a maximális 256GB háttértár mellé a RAM-ot feltornázza 12GB méretre. Az Android 10 operációs rendszerre a ZTE saját MiFavor 10.5 változatú kezelőszoftvere épül.

A központi egység hasít a Qualcomm  Snapdragon 765G korszerű energiagazdálkodással, 5G-képes adatsebesség kezeléssel és négyoptikás hátfali kamerával. A főkamera 64 megapixeles érzékelője f/1.8 rekeszértékkel megfelelő minőségben képes fotókat készíteni még este is.

A biztonságos felhasználó azonosításról a – szintén a kijelző alá rejtett – ujjlenyomat leolvasó gondoskodik optikai technológiával. Nem csoda, hogy nem kényszerül a bonyolultabb és nem annyira megbízható ultrahangos megoldásra (pl. Samsung S20), hiszen ha a szelfikamera átlát a kijelzőn és frankó fotókat képes készíteni, akkor az ujjlenyomat érzékelőnek kutyakötelessége végezni a dolgát.

A fülhallgató kimenetet elbukta, viszont külön tálcával képes microSDXC memóriakártyát befogadni,  duplázva vagy akár triplázva a tárhely méretet.

A telefon Quick Charge 4+ gyorstöltéssel látja el a 4200mAh kiépítettségű akkumulátor kapacitását.

Eddig csak egy sárga, leesésbiztos erős TPU tokot árult hozzá a gyártó, de innentől más szelek fújnak.ZTE Axon 20 5G sárga TPU tokja

ZTE Axon 20 5G sárga TPU tokja

A ZTE Axon Extreme mobiltelefonja kívülről már nem ugyanaz

mert aranyszínű a tokozása az ’Extreme’ jelleg kihangsúlyozásához. A felülete bőrhatású és ennek kiemelésére egy márkanévvel ellátott préselt mélyedés is szolgál. Így lett nemcsak belülről aranyos.ZTE Axon 20 5G Extreme mobiltelefon

ZTE Axon 20 5G Extreme mobiltelefon

Szerencsére a telefon árképzésében nem nyúltak extrém eszközökhöz, az aranytok kb. 10%-os felár de nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezért +4GB műveleti memóriát is kapunk hozzá Karácsonyra. A színvilág okán elsősorban hölgyeknek tervezhették….

Itthon legalább nettó 120 ezer forintba kerülhet az aranyhátú darab, ha érkezik.

www.myzte.com

ZTE Axon 20 5G Extreme mobiltelefon