A VIVO X70 Pro+ bejelentve rádupláz

Újabb BBK Electronics mutáns

0
787
VIVO X70 Pro+
VIVO X70 Pro+ az év elejei VIVO X60 Pro+ turbó változata

A VIVO X70 Pro+ bejelentve rádupláz szeptember elején és októberben a boltokban is lesznek a prémiumnak szánt telefonok nem prémium áron.

Bár a VIVO X60 Pro+ ma is 300 ezer forint közelében lehet az új tulajdonosáé.

Miben lép előre a BBK Electronics egyik tagja 2021-ben?

A fair play kedvéért legyen a Vivo X60 Pro+ a koordinátarendszer kiindulópontja. Máris korrekciós tényezővel szembesülünk: a Vivo X60 Pro+ hiedelem szerint tavalyi darab. Valójában idén januári. Felgyorsult a modellváltás Kínában, élesedik a verseny.

A Vivo X70 Pro+ bejelentve az alábbi újdonságokkal kecsegtet.

Minimális kijelző hízás (6 ¼ colról 6 ½ colra) két deka tömeggyarapodással. Ha valaki tartott már a bal kezében huzamosabb ideig egy bő 20 dekás okostelefont, úgy hamar rábólint: a súlygyarapodás ezen a téren sem a követendő irány.

A 120 Hz képfrissítés nem újdonság,  a csúcs fényerő kicsit javult (1300 nitről 1500-ra). Viszont a felbontás jelentős változást hoz: 1440×3200 pixel lett a 1080×2376 helyett, ez képélességben +25%.

Processzora a Snapdragon 888 5G helyett a felturbózott 888+ 5G, amelyik eléri a 3 GHz ketyegési sebességet. Persze csak 1 magban a nyolcból. Ez a napi használatban kb. annyi pluszt ér, mint tündérkertben egy angyal sóhaja. A ciklus növelésen túl kicsit belenyúltak az energiagazdálkodásba és a vezérlés integráltságába is. Ezt összességében kell nézni. Minthogy azt a tényt is, hogy a Pro verzió koreai az Exynos 1080-as, míg az alap X70-es a kínai Dimensity 1200-as SoC-t kapja meg. Hat a processzor kínálati gyengesége.

8GB alap RAM mellett a minimális tárhely már 256GB, mert lejjebb mentek a memóriaárak.

VIVO X70 Pro+ Zeiss optikával
VIVO X70 Pro+ Zeiss optikával

Minden belső csipes evolúció mellett döntő a kamerarendszer.

A Zeiss optika kombináció év elejéről SEMMIT NEM VÁLTOZOTT.

Ugyanazon 50+8+12+48 kvartett, nem vitás, hogy nehéz lecserélni mert nincs miért változtatni rajta. Inkábbb hozzátettek egy V1 ’mesterséges értelem’ koprocesszort. Optikája prímán kiszolgálja a fotós/videós igényeket, nem csuklik 8k videónál 30 képkockával/sec sem. Békén hagyták a szelfis 32 megapixel optikát is. A kamerarendszer hőzöngést fog valószínűleg kiváltani, ami főleg a paramétervadászok méltatlankodása lesz.

Fülhallgató aljzat és SD-memória bővíthetőség nuku, de az akkumulátor felhízott 4200-ról 4500 mAh gyári értékre. Ez a valóságban nullkilométeresen rendszerint nem több , mint az előd 4200-as értéke. Szükség is lesz rá, mert a Qualcomm 888-as is már igen energiaigényes darab, felturbózva még inkább áraméhes lesz.

Jó esetben is csak eléri a Vivo X60 Pro+ átlagos napi üzemidejének a szintjét. Viszont ott van a képben a vezeték nélküli gyorstöltés 50 Wattal, sőt a ház iP68 por-és vízálló lett.

Mindent összerakva a Vivo X70 Pro+ nagyon trendi darab lesz.

A megjelenéssel sem lacafazáztak, jóllehet  a kék és naracs színválaszték mellé bekúszott a fekete.

Kérdés, hogy gesztusként hajlandó-e az X70 Pro+ árát a gyártó nem emelni az X60 Pro+ induló árához képest. Ha így dönt, és netán annak még alá is megy a marketing ’behatoló árstratégiáját’ követve, akkor nagy népszerűségre tehet szert. Ez hozza a nagy forgalmat és rezsihordozó tömegprofitot. Kell is, nagy konkurencia.

Nem könnyű félévkor az ötödik csúcsmárkának lenni a világban. Ez az 5 adja a világ összforgalmának 70%-át:

Canalys analizis 2021 Q2
Canalys analizis 2021 második negyedév adatai alapján   kép forrása: Canalys Comm

VIVO X70 Pro+ bejelentve