Samsung Galaxy Z Fold3 5G különcöknek

mobiltelefon origami

0
613
Samsung Galaxy Z Fold3 5G
Samsung Galaxy Z Fold3 5G stílusosan

A Samsung Galaxy Z Fold3 5G az augusztusi bejelentés után kapható is lett nem sokkal azután. Hogy ki kapható arra, hogy meg is vegye, az más lapra tartozik.

Kinyitva vagy összecsukva összesen 27 dekás súlyával a zseb bélését is képes leszakítani. Az előd  Samsung Galaxy Z Fold2 viszonylatában külalakra vagy képességekre nézve lényegében változatlan maradt. Inkább az évente megújulás jegyében tupírozták fel az idei modellt és egyet léptek előre a sorszámában. Hasonlóképpen az Android száma is ugrott a 11-esre, bár a Fold2 is frissíthet a tízesről a 11-esre.

A műszaki haladás habár megállíthatatlan, mégis vannak a fejlődésnek bukdácsolásai. Párhuzamosan fut a fejlesztők munkájának minőségi hullámzásával. Az előd Z Fold2 5G próbálta feledtetni a kijelző-romboló kezdeti Fold modell fiaskót és elég jól helyt állt a technikai megvalósításban. Volt egypár gyengébb pontja, amin azóta csiszoltak.

A bonyolult zsanér rendszer dacára a Fold3 víztűrő lett.

Samsung Galaxy Z Fold3
Samsung Galaxy Z Fold3 tűri a vizet

Az IPx8 nem vízállóság – mert az búvár fényképezőgép lenne – hanem ha vízbe pottyan (és hamar kiveszik) akkor nem károsodik. Életszerűbb példát véve zuhogó esőben is telefonálhatunk vele úgy, hogy a mobilt a kezünkben tartva az esernyő alól szándékosan kinyúlunk, hadd ázzon kedvére.

Tavalyról lecserélték a processzort, a Snapdragon 865+ helyett a 888-as az idei követelmény egy csúcstelefonban. Jóllehet a 865+ elsőként volt képes 3 GHz műveleti frekvenciával dolgozni, felettébb falta az akku energiáját. A 888 nem kevésbé éhes, és az 5G chippel integrált energiagazdálkodása sem hoz a konyhára a mAh fogyasztás terén. Rövidebb lett a működési ideje. Viszont van hozzá DeX és jó a multimédiában.

Samsung Galaxy Z Fold3
Samsung Galaxy Z Fold3 a szórakoztató center

Az Achilles-sarkát jelentő akkumulátor kapacitást nem növelve a dupla kijelző miatt a rendes élettartam csak spórolósan bírja ki a napi strapát. Hacsak nem állandóan csukva tartjuk. Ha pedig teljesen kikapcsoltuk, nem használva szenzációs üzemidőt kapunk…

A Samsung Galaxy Z Fold3 5G kijelzője és a főkamera változatlan.

Az összecsukhatóság miatt dupla szelfi kell legyen, és a kinyitott állapotú (belső) szelfi újításként kijelző alatti elhelyezést kapott. Töretlen – az amúgy impozáns – homogén felület az optika kivágása nélkül. Viszont a frontoldali szelfihez képest a 10 megapixelből így csak 4 ’fért’ a kijelző alá.

SD-kártya hely és fülhallgató aljzat régóta nem jár a csúcsmodellekhez. Jó ha a csomagolók egy tisztességes töltőt raknak a dobozába.

A presztízstelefon ára az előző modellhez képest másfélszerese, aminek a háttere védhetetlen. Ráadásul a Z Fold2 5G ára szépen lejteni kezdett az utód megjelenésével. Nem nagy kompromisszum ezt választani, csak a szőrszálhasogatók tudnak kívülről a kamerafazon alapján némi különbséget észlelni.

Egy dolgot lehet a Galaxy Z Fold3 5G javára írni, hogy írószerszám (stylus) használatával bővítették a tudását, átszivárogtatva azt a Galaxy Note család képességeiből.

Samsung Galaxy Z Flip3
Samsung Galaxy Z Flip3 csiki-csuki

Aki csak valami igen újat akar, annak ott a Galaxy Z Flip3 5G. Kisebb, olcsóbb és azt fel-le lehet csukogatni.

www.samsung.hu

Samsung Galaxy Z Fold3 5G