Xiaomi 11T Pro mobiltelefon a friss modell

egy máris elsüllyedt zászlóshajó

0
873
Xiaomi 11T Pro mobiltelefon

Xiaomi 11T Pro mobiltelefon a friss modell az őszi kínálatban Kínában…

Megnézzük, hová lépett előre a ’lencsés csapat’ a tavalyi nagyágyú Xiaomi Mi 10T Pro modellhez képest. Érdekes, hogy nemrégi bejelentésük után – miszerint eltűnik a ’Xiaomi’ és csak a ’Mi’ marad – a megnevezésben most pont a fordítottja következett be.

Ami a kijelző méretet illeti, ugyanaz a 6 ¾ colos átlós mérésű és azonos 1080 x 2400 pixeles a felbontás is. Ami viszont a fajtát jelenti, ezen a téren az IPS technológiájú LCD helyett AMOLED gyártmány került az új modellbe.

Beáldozták viszont az eddigi legfürgébb 144 Hz képfrissítést.

A Xiaomi 11T Pro mobiltelefon már csak 120-szor frissít egy másodperc alatt. Nem mintha az emberi szem észre tudná venni a 24 Hz eltérést ebben a gyakorisági tartományban.

Xiaomi 11T Pro processzor
Xiaomi 11T Pro processzor

Kötelezően meglépték az áttérést a Qualcomm Snapdragon 865 helyett az idei év menő 888-as processzor fejlesztésére, mindkét SoC 5G képes, csak a 888-as jobb integráltságú. Emellett elődjénél energia-éhesebb lett.

Nem növelte meg a gyártó az akkumulátor kapacitást, maradt az 5 Ah és így a gyakorlati mutatók szerint a valós üzemidő 20%-kal lecsökkent a 10T Pro teljesítményéhez képest. Ez nem a követendő irány…

Xiaomi 11T Pro akku
Xiaomi 11T Pro akku

Kárpótlásként a Xiaomi a 11T Pro mobiltelefon töltését fokozta.

17 perc alatt lehet szerintük egy teljesen lemerült 11T Pro telefont 100%-ra felturbózni. 10 perc kell a 70% eléréséhez, ami szép adat. A 10T Pro 33 wattos töltési energiája helyett most már 120 wattos a löket. Egészen bizonyosan ez hosszú távon az akkumulátor életgörbéjének erőteljes konyulásában fog megmutatkozni.

Kamera tekintetében is kigyengítést láthatunk.

Butább lett a frontoldali szelfi a maga 16 megás képalkotásával és a hátfalon az ultraszéles látószögű is lefogyott 8 megásra. Jó hogy a főkamera 108 megás rendszerét nem bántották sőt OIS képstabilizálást kapott.

A tárhelyek 128GB vagy 256GB méretűek 8GB RAM mellett, illetve a 256GB elérhető 12GB RAM variánssal is, tehát minden maradt a régiben.

Ha mindent egy kalap alá kéne venni, úgy a nagyobb processzor műveleti sebességből alig érezni valamit az Android 11 vezérletével, de súlyos árat fizetünk az üzemidő rovására. Egy szebb kijelzőért viszont gyengébb kamera rendszer jár.

Felhasználói oldalról mindez jóval drágábba  fog kerülni, mint most a még mindig bőven vállalható 10T Pro. Xiaomi 11T Pro mobiltelefon zászlóshajónk a kikötőben már a kifutáskor elsüllyedt. Mint a Vasa svéd királyi hadihajó 1626-ban Stockholm kikötőjében alig egy kilométer megtétele után.

anyag és képek forrása: www.mi.com

 

Xiaomi 11T Pro mobiltelefon a friss modell