GIGASET GS5 cserélhető akkumulátorral régi-új történet

alig tízéves az okostelefon és máris nosztalgiázunk?

0
680
GIGASET GS5 cserélhető akkumulátorral
GIGASET GS5 mobiltelefon cserélhető akkumulátorral

GIGASET GS5 cserélhető akkumulátorral került paicra, német a tervezés és valószínűleg kínai a gyártás. Erre főként a MediaTek HELIO G85 központi műveleti processzor a kézenfekvő magyarázat.

Cserélhető akkumulátor?

Mióta van, hogy beletörődtünk, ha lekonyul az akkumulátor – márpedig lekonyul – akkor irány  a szerviz és kapunk a csak az általuk cserélhető aksi mellé egy csinos számlát is.

A német egy takarékos nemzet és aprólékos is. Odafigyel a részletekre és főként a zsebére. Régóta koptatott frázis, hogy a technika száguld a mobiltelefonok világában, az energiaellátás technológiája meg csak kullog utána.

Az akkumulátor kapacitás rovására írható, hogy a nagyobb akku kínálat érdekében elvették a helyet a fülhallgató kimenettől, majd a dedikált SD memória bővítő aljzattól is. Láss csodát, mégis a

GIGASET GS5 4500 mAh mellé ott a fülhallgató aljzat.

A képi megjelenítést 6.3 colos IPS kijelzőre bízzák, a felbontás 1080×2220 pixel (full HD Plus), a tárhely 128GB és a műveleti RAM 4GB, amit az Andorid 11 legújabb változat kellemesen kezel. A képalkotást 16 megás szelfivel + 48 megás hátoldali főkamerával oldják meg, a villanófény alap.

Ujjlenymat olvasás arcfelismeréssel adja ki a tulajdonos-azonosítás tárházát.

A GIGASET GS5 attrakciója a cserélhető akkumulátor.

Nem ugyanaz, mint amikor egy 5000 mAh kapacitású PowerBank húzza  le a zsebet tartalék energiaforrásként. Ennél jóval több, praktikusabb és elegáns, nem feledve azt sem, hogy olcsóbb.

A GIGASET GS5 cserélhető akkumulátora
A GIGASET GS5 cserélhető akkumulátora

Sok korábbi cikkben ostoroztuk az elavult energiaellátási módot és ez a GIGASET GS5 üdítő változatosság az Apple által kitalált otthon-nem-cserélhető energiaforrás témában. Az még ehhez a témához tartozik, hogy az iPhone telefonok beépített akkumulátor-öregítő szubrutinnal ketyegnek és ezt az Apple kénytelen volt elismerni. Hogy minél hamarabb az Apple szervizek viszontláthassák az (onnantól kevésbé) boldog vásárlókat akkucsere végett.

A GIGASET márka nem nyeretlen kétéves, Magyarországon is jelen voltak elsősorban a vezetékes hálózatra szánt DECT zsinórnélküli telefonjaikkal. Tették mindezt a Siemens vállalat-ernyő alatt.

A cserélhető akkumulátor a naponta kényszerűen újra töltendő mobilok világában megnyitja azt a dimenziót, amit maguk a gyártók zártak össze. Mindezt a 100 ezer forintos árkategóriában teszik. Ahol a legnagyobb a verseny és a legtöbb ember minden félét akar. Azt az egyet viszont egyikük sem, hogy naponta ráakaszkodjon a 230 Volt hálózatra. Van ennek egy másik kedvezőtlen aspektusa is, az hogy a gyorstöltéses módszer forrósítja az akkumulátort, ami az idő előtti elöregedéséhez vezet. Nemrég adtuk hírül a cserélhető aksi világból a holland Fairphone 4 megjelenését. Reneszánsz?

Forrás és képanyag: www.gigaset.com

GIGASET GS5 cserélhető akkumulátorral