Vivo Y76 és Y55 5Gs mobil újdonságok

Az ’X’ mellé ott az ’Y’, akár a kromoszómák

0
551
Vivo Y76 és Y55 5Gs mobil újdonság

Vivo Y76 és Y55 5Gs mobil újdonságok jelentek meg a BBK konglomerátum kínálatában a minap és ár/érték összevetésben sok jót kínálnak kevés pénzért.

Olcsók, feltéve ha a leendő vásárló jártas a mobiltelefon árak ismeretében. Ezek a darabok a százezer forintos árkategóriában szállnak ringbe. Itt a legnagyobb a verseny és a gyártó mégis bízik a sikerben.

A BBK nem válogatós, a piacnak ezt a szegmensét afféle márkákkal bombázza, mint az Oppo, a OnePlus, a Realme és ide sorol a Vivo is. Erős csapat, a kínai selyemzászlóra a ’telefont a népnek’ van hímezve. Fő piac a Kínai Népköztársaság, így értékesítési adatai a teljes részesedésüket a világ összeladásaiban alaposan megdobják.

Canalys analizis 2021 második negyedév
Canalys analizis 2021 második negyedévének adatai alapján kép forrása: Canalys Comm

Európában egyelőre az ’X’ széria 60 Pro modelljéig jutottak, de van itt az ’Y’ sorozatból is, konkrétan az Y72-es tavaszi modell szerepel.

A Vivo Y76 és Y55 5Gs mobil újdonságok közül az Y76 már kapható.

Egyelőre Kínában, de várható a nemzetköziesített változat is. Az 5G képes adatátvitel kihagyhatatlan alap.

Vivo Y76 5G chip
Vivo Y76 5G chip

Ehhez kell igazítani a többit. Mindegyik a kínai MediaTek gyártó Dimensity 700 központi chipjét használja, nyolc mag és a grafikus chip is ugyanaz a Mali G57 MC2 változat. Ez a két új modell nem előrelépés, mert már az Y72 is ezekkel a chipekkel ketyeg. Mindegyiken Android 11 fut.

Nyertes csapaton ne változtass, mindháromnak a kijelzője is egyforma, 6.58 colos IPS LCD-s kivitel. Felbontásuk egyaránt 1080×2400 pixel. A Vivo Y76 és Y55 5Gs modelleknél az Y72-höz képest a hátfali kamerák száma fogyókúrázott. Nemcsak a darabszámban, hanem az érzékelő lapka méretében is, az újaké csak 50 megapixeles (f/1.8 rekeszértékű), melléje egy két megás telefotós kamera társul.

Vivo Y76 kamera
Vivo Y76 kamera

Itt válik el a Vivo Y76 és Y55 5Gs mobil újdonságok tervezése.

Akit a fotózás érdekel, annak az Y76-osba beépítettek egy mélységérzékelő harmadik kamerát és a szelfihez a frontoldalon egy 16 megás optika áll készen. A fotókhoz és videókhoz az alap 128 GB méretű saját tárhely mellé kapott dedikált SD-kártya befogadást is.

Különleges szolgáltatás a Double Exposure, vele két képet lő el és egyesíti azokat.

SD-kártya használat az 55s modellnél nincs meg. A szelfizéshez elavultnak számító 8 megás optikája szolgál. Viszont az 55s ereje az árkategóriában sosem látott 6000 mAh kapacitású akkumulátor. Azoknak, akik a neten lógnak és kell nekik az 5G-s száguldás. Vagy be vannak kattanva a játékokra.

Huzamos ilyen üzemhez igencsak szükséges egy ekkora akkumulátor.  Az Y76-os szerényebb energiaellátásáért egy 4100 mAh forrás felel. Vivo plusz szolgáltatás a 4D Game Vibration, a kéz rázkódó élményét szolgálja. Az Y76-os gyorstöltése hatékonyabb, 44 Wattal a kapacitásának 70%-át  jó ½ óra alatt újjászüli. Az 55s is képes gyorstöltésre, ezt 18 Wattal tudja.

Életmód kérdése, hogy mindháromnak van 3.5mm minijack aljzata.

A két újdonságnál a füles vezetékezése szolgálhat egyúttal antennaként is. Ezért aztán mindkettőt felkészítették FM rádióadások vételére. Kína körzeti adói vígan foghatók bedugott fülhallgatóval.

Ennyi pénzért ennyiféle tudás szinte ajándék.

Vivo Y76 5G színek

Anyag és képek: www.vivo.com

Vivo Y76 és Y55 5Gs mobil újdonságok