Realme 9 5G Speed mobilpiaci megjelenés

nem pénz érte a 250€

0
578
Realme 9 5G Speed
Realme 9 5G Speed az új megjelenés

Realme 9 5G Speed mobilpiaci megjelenés a legfrissebb hír, már csak hármat kell addig aludni.

Két hónapja jeleztük, hogy közelg a Realme 9 Pro és ez be is következett 2022 február végén. Rá pár hétre pedig itt van a

Realme 9 5G Speed mobiltelefon verzió

Realme 95G Speed mobiltelefon
Realme 9 5G Speed

és egy-két területen lepipálja a Pro bátyót. Amiben nem, a külméret és a 6.6 colos kijelző. 1080×2021 pixeles felbontásuk is egyforma és 5000 mAh akkumulátoruk ugyanaz.

Amiben lekörözi a Pro változatot, az a megemelt Snapdragon processzor sorozatszám, 778G lett a Pro modell 695-ösével szemben.

Qualcomm Snapdragon 778G SoC
Qualcomm Snapdragon 778G SoC

Megnövekedhetett ez okból a képfrissítés, 144 Hz lett, szemben a 120-as Pro értékkel. Műveleti sebessége is némileg javult, de a gyakorlatban ez nem igazán érzékelhető.

Grafikus chip a 619-es Pro változat helyett a 642-es Adreno lett. Lett NFC kommunikációs chipje is.

Három helyen van visszalépés, ebből kettő sajnálatos

Az egyik orvosolható. Nem futotta a mobilt működtető szoftverben az Android 12-re, amit  Pro fivére viszont megkapott. Bár a Speed később jön ki, mégis az Android 11 fut rajta. Sebaj, később biztosan lehet frissíteni a 12-re. Az Android 11 okán a kezelőfelület is a 2.0 változat a Pro mobil UI 3.0 helyett.

Amin viszont nem lehet változtatni az a 48+2+2 megás optika.

A Pro változat ráment a fotózásra, beléje egy 68+8+2 kiépítettségű optikai rendszer került. Viszont a szelfit egyiknél sem bántották, 16 megás érzékelő lapka jutott mindkettőnek.

Keletkezett viszont egy nagyon örvendetes zsugorodás

a Speed javára, ez nem más mint a fogyasztói ára. A 250€ körüli szint a Pro verzióénak csak a 70%-a. Ez nagyon vonzó tényező abban a piaci szegmensben, ahol a legtöbb  egymáshoz hasonló képességű mobil versenyez, itt a legnagyobb a tolongás.

Mindkét modellnél oldalra került az ujjlenyomat leolvasó, amelyik egyben a bekapcsoló gomb is. Fülhallgató kimenetük stabilan rulez, és a Realme 9 Speed dedikált SD-kártya tálca tulajdonosa.

Ha valakinek csak ez billenti a mérleg nyelvét a Speed felé: a Speed a Bluetooth szabvány 5.2 verziójával működik, a Pro csak az 5.1-essel üzemel. Cserébe a nevével ellentétben kevésbé fürge lett a Speed gyorstöltés, a Pro 33 wattos értéke a Speed-nél csak 30 Watt.

A nüánsznyi eltérésekkel is a Realme 9 5G Speed egy jó telefon.

Azért a pénzért. Akkor is így van, ha esetleg nem lesz az értékesítés nemzetközi (európai) léptékű. Erősen kell bízni, hogy a gyártó nem csak lokalizált indiai választékbővítésnek szánta.

Bővebben itt olvasható anyag róla: www.buy.realme.com

Realme 9 5G Speed mobilpiaci megjelenés