POCO X4 Pro 5G reinkarnáció a Xiaomi családban

a Redmi Note 11 nyomdokán

0
936
POCO X4 Pro 5G család
POCO X4 Pro 5G család

POCO X4 Pro 5G reinkarnáció a Xiaomi családban történt meg a 2022-es barcelonai mobilvilág összeröffenés idején. Nagy meglepetés, hogy a Redmi Note 11  Pro hardver van belül?

Tavaly novemberben volt alkalom bemutatni a Note 11 és a Pro változatú modelljét. Néhány hónapra rá meg már itt van szinte ugyanolyan tudással a POCO ráncfelvarrás.

A POCO család úgy rokon a Redmi családdal, ahogy’ annak idején a MediaMarkt és az Electroworld. Látszólag ellenfelek a piaci harcban, de valójában egymást támogatják plusz eladásaikkal. Aki nem vesz meg egy Redmi telefont de megvásárol egy POCO mobilt, végül is az össze többi gyártót szavazta le., Ezt a filozófiát űzik a választások idején a fősodor mentén megelevenedő kamupártok, csak éppen ellentétes előjellel.

Az X4 reinkarnáció előtt ott volt a POCO X3 Pro.

A POCO X3 Pro magasan a legjobb ár/érték arányú mobil, amit nemcsak a gyártó marketingje, hanem konkrétan a 2021. év Black Friday vásárlásai is izmosan megmutattak. Az F3 cikk tartalmaz erre vonatkozó kitekintést.

A Xiaomi Note 11 családot a kínaiak úgy felfújták, hogy már 25 tagja van. A POCO vonal sem szégyenkezhet és a POCO X4 új kedvenc lehet a nettó 100 ezer forintos ketrecharcban. Az ár nem a legnagyobb tárhelyű variációt fedi, de akkor is igen vonzó.

A POCO család gyártó által kedvelt árnyalat a napsárga, ezt most sem hagyták ki  színválasztékukból.

POCO X4 Pro 5G napsárga színben
POCO X4 Pro 5G napsárga színben

Kivételesen nem kerül az összes X4 paraméter felsorolásra.

Sokkal inkább a fincsiségekre fókuszálva a 108 megás fényérzékelő chip az árkategóriában nem sűrűn fordul elő. A rekeszértéke f/1.9, ezzel már elég jól lehet fotózni. Optikai képstabilizátort viszont nem kapott. Kamera-triója különleges, benyelte a telefon felső részének egyharmadát,

így emelkedik ki a POCO X4 Pro 5G hátfal megoldása.

POCO X4 Pro 5G kamerarendszer
POCO X4 Pro 5G kamerarendszer

A kamera sarokszigetektől eltérően a hátával az asztalra letéve billegni nem fog, az biztos.

Folyamatos ütközési zóna a 3.5mm minijack aljzat megléte fülhallgatóhoz. Ez megvan neki és ha már hallgattak a tömegigényre, akkor tettek hozzá FM rádiót is. A fülhallató zsinór szolgál antennaként. Visszakapta az IR infravörös távvezérlést is. Tévét, hifit, légkondit, stb. lehet vele fotelból bizgetni.

Nagy kijelző, 120 Hz képfrissítésű AMOLED panel, sztereó hangsugárzók, Gorilla Glass 5 üvegtok és Snapdragon 695-ös központi vezérlő gyorstöltésű 5000 mAh akkuval. Utóbbi nagyon kell az 5G-hez, akinek az a fontos. Ha nincsen averzió egy kínai gyártású telefonnal szemben, akkor különösen ajánlott. Kínai mobiltelefon termékkel kapcsolatban csak annyit, hogy az Apple iPhone 14 is majd ott készül…

Bónusznak itt az X4 háttérképe.

POCO X4 Pro 5G tapéta
POCO X4 Pro 5G tapéta

Forrás és képek: www.xiaomiui.net

POCO X4 Pro 5G reinkarnáció a Xiaomi családban