Apple iPhone 14 a láthatáron – sokan várják

messze van még szeptember

0
611
Apple iPhone 14 a láthatáron
Apple iPhone 14 a láthatáron

Apple iPhone 14 a láthatáron ha nem is teljes életnagyságban de elég részletesen körvonalazva jelent meg a médiában.

Nem lehet elég korán kezdeni a kiszivárogtatott információ morzsák besöprését. Az iPhone 13 tavaly szeptemberi debütálásával egy időben történt, hogy a hírmohóság már akkor az iPhone 14 modellt várta.

Az Apple iPhone 14 a láthatáron feltűnve

jónéhány olyan újdonság ígéretét hordozza, amelyek szinte áttörést jelentenek az Apple termékfejlesztési gyakorlatában. A következő hírek információ tartalmáért nem lehet kezeskedni, ettől függetlenül jó róla legalább olvasni.

A külalak nagy változáson mehet át, a két üveglap szendvics középen az elektronikával és körben a fémkerettel az iPhone 4 világát hozza majd vissza. Egy 12 éves modellről van szó.

Apple iPhone 4 emlék
Apple iPhone 4 emlék

Az iPhone 14 sikertermék ígérete. A fémkeret titánium lehet, rigid és nagyon könnyű. Azért is kell a kikönnyítés, mert az új iPhone 14 család nagy méretű kijelzőkkel érkezhet, és lesz benne nagy aksi is.

Útközben az iPhone 14 minit el fogják veszíteni.

Nem lesz többé a választékban mini verzió.

Az iPhone 14 frontoldali összképe lényegesen megváltozik, eltűnik a sok holttér, de marad egy körkivágás a szelfikamera kellékeként. Elengedhetetlenül igényli a Face ID a szenzorokat a frontoldalon. Ebben is lehet újdonság, a kijelző alá rejtik el és így nagyobb az esztétikai hatás.

Nem kisebb váltás a hátoldal kamera megoldása.

Azon túl, hogy jobb minőségű optika kerül bele, a hátfalon megszűnik a kiemelkedő kamera sziget, mert nem vált be a használata. Sőt előre láthatólag nem lesz az optikáknak külön illesztő talpazata. Csak a tokból kivágott körök szép megoldása vonzza majd a szemet.

Nem jön be az iPhone guruk jóslata, hogy egy teljesen fizikai csatlakozások nélküli tok jelenik meg. Valószínűleg dacol ezzel az USB Lightning fej is, a köldökzsinór a külvilághoz. Valószínűtlen az is, hogy Cupertinoban univerzális USB-C formátumra váltanának.

Az Apple iPhone 14 belsejében majd a legfrissebb A16 Bionic hasít

amit a TSMC gyárt majd és más is biztos.

5G lapka gyártása
5G lapka gyártása

Az iPhone 14 mobil 5G adatforgalom chipjét is a TSMC tajvani gyártómű állítja elő. A lapka energia-takarékosabb lesz az elődeinél. Leváltja a jelenleg Qualcomm gyártású 5G részegységet, benyelve a teljes megrendelendő mennyiséget. Ezúttal az Apple egyetlen forrásból biztosítja az adatforgalom elektronikájának a lelkét. Erősödik a trend: amerikai cég tajvani beszállítót kedvezményez – ez is politika.

A TSMC szárnyal, nőnek a bevételei, a Qualcomm is vele gyártatja a 875-ös SoC és X60 5G chipet.

Apple iPhone 14 mobil 5G chip
Apple iPhone 14 mobil 5G chip

Ha ez a sok változás mind benne lesz az Apple szeptemberi  telefonjaiban, akkor az iPhone 14 lelöki a trónról a Galaxy  S22 modellt, a létező ’legdrágább mobiltelefon’ cím birtokosát.

Amíg nem jön az iPhone 14, addig is örvendjünk az iPhone SE 3 tavaszi eljövetelének.

Apple iPhone 14 a láthatáron