XIAOMI Black Shark 5 gamer mobil családi alapon

brutálisan merül fel a mélységből

0
652
A XIAOMI Black Shark 5 család
A XIAOMI Black Shark 5 család

A XIAOMI Black Shark 5 gamer mobil nem előzmény nélkül merül fel a mélységből, létezett Shark 4 is.

A műszaki haladás erőteljesen a kínai gyártók fejlesztéseiben van jelen. Korea és az USA évente egy-két mobillal/családdal teszi le a névjegyét. A kínaiak viszont sokkal több gyártó számos modelljével folyamatosan bombázzák a piacot. A hazai piac és hozzá még India nagyságrendben a Föld idén 8 milliárdot meghaladó lakosságának ketten az ⅓ részét teszi ki. Fele-fele arányban. Kína és India óriási piac együtt és mindig kéznél van.

A XIAOMI Black Shark 5 gamer mobil is először Kínában indul útjára.

Aztán majd megy tovább más földrészekre, országokba jól kidolgozott forgatókönyv szerint. Egyelőre a hivatalos bejelentésen vagyunk túl és már ez is hatalmas vonzerő  műszaki jellemzőik ismeretében. Mindent belepakoltak, amit a 600€ árfekvésbe bele lehet tenni. Mivel tökéletes mobil nincs és ilyet nem is akarnak gyártani.

A számok betegeinek a XIAOMI Black Shark 5 Pro változat

a szerelmesedés tárgya. A mobil megkapta a Snapdragon 8 Gen 1 legjobb /párahűtéses, maximális technikájú 4 nanós lapkagyártású/ SoC chipet.

Snapdragon8 Gen1 SoC
A Snapdragon8 Gen1 SoC vezérlés a 2022 év csúcsa

Grafikus chipje az Adreno 730-as. Kijelzője OLED a maga HDR10+ színhűségével. Tárhelyben 256 GB-nál lejjebb nem adja és SSD tárolással operál. Hármas kamerarendszere egy 108 megás főoptika elvű, míg a szelfire nem feküdtek rá túlságosan, és egy 10 megás érzékelő teljesíti a feladatát.

A mobilok külmérete 164 mm magasságú és centinél vékonyabb méretben ölt testet.

A Black Shark 5 RS is még igényes csúcskategória

’csak’ a Snapdragon 888+ SoC vezérli a tavalyi év 5 nanós technológiájával és nem 3 GHz frekvencián ketyegve. A grafikus chip csak az Adreno 660 lett és a kijelző is csak AMOLED de nagy fényerővel. Főkamerájának csak a 64 megás érzékelő változatra futotta. A sok kompromisszumért cserébe egy nagyobb, 20 megás érzékelő jutott a frontoldali kamerának, kárpótlás a fülhallgató aljzat megléte is.

XIAOMI Black Shark 5 Pro
XIAOMI Black Shark 5 Pro

A sima alapkivitel marad mindenki másnak.

Ebben a szolidnak mondható Snapdragon 870-es két éve megjelent 7 nanós SoC vezérli  tevékenységét. Kisebb a műveleti frekvencia de nem is izzad meg, nem kell spéci hűtőrendszer hozzá. Grafikus chipnek az Adreno 650 is megteszi és az SSD tárhelyről letérve 128 GB a beépített minimum tárhely. A főkamera maradt 64 megás, de a szelfiből elcsíptek egy kicsit, az érzékelő lapka elég 16 megásnak.

Fülhallgató bemenetet ez sem kapott, de visszakapta a 4650 mAh kapacitású akkumulátort a bátyótól. Jóllehet sok a szándékolt eltérés, pár fontos dologban egyeznek, például az Android 12 oprendszerben.

XIAOMI Black Shark 5
XIAOMI Black Shark 5 színek

Aztán ott van az 1080×2400 pixeles felbontás melletti 144 Hz képfrissítés. A 120 wattos akkumulátor gyorstöltéssel az USB-C 2.0 verziójú csatlakozón mindössze ¼ óra kell és 100%-ra nyomja fel nulláról a kapacitást. Ilyen szempontból másodlagossá vált, hogy mekkora is maga az akkumulátor kapacitás.

Tulajdonos azonosítás a bekapcsoló gombnak az ujjlenyomat olvasójával történik.

Van egy különlegesség: kiugró (konzolos?) kezelő gombok, gamer álom ergonomikus megoldással. Az igazi meglepetés azonban a lehengerlően olcsó ár. Alig öt év alatt szétgurultak a lencsék a világban.

forrás: www.xiaomitoday.it

és itt várható majd a tejes termék ismertető: https://eu.blackshark.com/

XIAOMI Black Shark 5 gamer mobil