Miért érdemes befektetni egy sportórába?

0
412
Miért érdemes befektetni egy sportórába?
Miért érdemes befektetni egy sportórába?

Olyan, mintha egyszerre számtalan műszert birtokolnánk.

Egy sportóra egyszerre számos funkciót hordoz: masszív, vízálló karóra, ébresztő, stopper, iránytű, pulzusmérő, fordulatszámmérő hőmérő és még akár dagályjelző is.

Évtizedek óta kaphatók analóg és digitális sportórák. Utóbbiak azonban okosórákká fejlődtek, amelyek hasonló funkciókat kínálnak. Különféle alkalmazások segítségével naplózzák a viselő tevékenységeit, és a személyes egészséggel kapcsolatos információkat is tartalmaznak.

Egyszerre több funkció

A sportóra a stopper, az ébresztő és a klasszikus karóra funkcióit ötvözi egyetlen technológiai időmérőben. Vízálló, ütésálló, és segíthet javítani a sportteljesítményt is.

Míg a hagyományos órák előlapja polírozott fém, a sportórák műanyagból vagy gumiból készülnek. Eredetileg fekete színben gyártották, ma már a sárgától a tűzpirosig számos színben kaphatók. A sportórákon az idő és a dátum a digitális LCD (folyadékkristályos) kijelzőn látható, míg az üzemmód gombokkal megváltoztathatók a funkciót és a bemeneti beállítások.

Stopper, időmérő és kronométer is tartozik hozzá

A kronométer a sportóra egyik legfontosabb funkciója: egy gomb megnyomásával válthatunk át a dátumról és az időről a stopper üzemmódra. Órakör, mérföldjelzők vagy az 5K-s futási idő is elmenthető, méghozzá töredék másodperces pontossággal. A sportóra stopper funkciója elmenti az egyes köridőket a memóriába.

Az egyes időpontok megtekintéséhez gombnyomással lépkedhet, mentheti vagy törölheti a már rögzített időket is. A triatlonosok is sportórákat viselnek, mert ütés- és vízállóak. Így tökéletesek a medencés körökhöz, kajakozáshoz, csónakázáshoz, síeléshez, kerékpározáshoz és sok más tevékenységhez is.

Annak érdekében, hogy ne késs le a találkozóról, a sportóra ébresztőként is funkcionálhat. Egyes modellek akár három különálló riasztást is támogatnak naponta, ami nagyszerű funkció a személyi edzéshez.

Több aspektusból is vizsgálható a sportteljesítmény

A sportóra betekintést nyújt az edzésed folyamatába. A sportprofilok segítségével jól áttekinthető táblázatokban és grafikonokon elemezheti az egyes sportágak során produkált sebességét, megtett távolságát, útvonalát és a pulzusszámát is. Külső érzékelőket, például sebesség-, ritmus- vagy pulzusérzékelőket is összekapcsolhat egy sportórával, így még pontosabban nyomon követhetjük a teljesítményünket.