Realme GT Neo 3 lenyűgöző akkutöltéssel

csak 150 Watt és ¼ óra kell a teljes feltöltéshez

0
462
Realme GT Neo 3 gamer mobil
Realme GT Neo 3 5G játékos kedvűeknek szánva

A Realme GT Neo 3 lenyűgöző akkutöltéssel készül piaci részesedést kihasítani a már számtalan mobiltelefon modell és –variáns zsúfoltságában.

Nemrég került terítékre a Realme 9 két családtagja, a Pro és a Speed – mindkettő tisztességesen összerakott darab emészthető áron.

A fejlesztés egy másik ágán csönget be a Realme GT Neo 3.

Elnevezésében és megjelenésében is telitalálatos üzenet a játékfüggőknek. Le Mans és Silverstone autóversenyek jelképes [magyarul emblematikus] dupla csíkja és a fehér színpárosítások a telefon hátfalán.

Realme GT Neo 3 5G gamer mobil hátfalán a dupla csíkos autós jelkép

Száguldó játszás egyenlő 120 Hz képfrissítésű gyors kijelzővel + még gyorsabb processzorral. A lendületben tartó játékmenet ezen felül kiköveteli a lehető leggyorsabb akkutöltési képességet.

Legfeljebb strapálja a mobilt és az energia fogyasztást.

Nemkívánatos mellékhatásként a mobilnak meg kell tudni birkózni a túlmelegedéssel is.

Kijelző terén a Realme GT Neo 3 nem akar túl nagyot. A Realme 9 5G Speed kijelzőjéhez képest alig tér el a 6.7 hüvelykes kivitel, de a Speed LCD-jéhez képest ez már AMOLED milliárd színárnyalattal  és HDR10+ képességgel. Mindezt a 120 Hz képfrissítés mellett tudja.

Oprendszerben és a kezelőfelület szoftverében is eggyel jobbat: Android 12 fut rajta Realme UI 3.0 felhasználói felület verzióval. Ez segíti a játékcentrikus grafikát és hardver erőforrás optimalizálást. Azonban nem bíz a BBK Electronics semmit a véletlenre. Övék a Realme márkán túl az Oppo, a Vivo és iQOO meg a OnePlus is. Durva kínai céghalmaz [magyarul konglomerátum].

Grafikus chip terén egy segéd-chipet kapott a meglévő Mali-G610 MC6 mellé a zökkenőmentes képfrissítés garanciájául. Emellett ráfeküdtek arra is, hogy a Realme által kiválasztott – jelenleg van vagy húsz – game tulajdonságokhoz játékonként optimalizálták a működtetést. Le a kalappal,

a Realme GT Neo 3 használó nekik jóbarát, nem a gondok forrása.

Nem esett még szó a központi vezérlő chipről, a Dimensity 8100 SoC pont az ilyenekre lett kifejlesztve, nagyon bírja a gyűrődést.

A Realme GT Neo 3 lelke a Dimensity 8100 SoC

Tárhely témában jellemző a mellé hegesztett, kizárólag 256 GB felszereltség. Így az SD kártya igénye másodlagos. Fejhallgató direkt csatlakozás is nuku, de a hangsugárzók sztereóban nyomják az ipart.

Három optikás hátfali kamera rendszere az 50 megapixeles Sony IMX766 jól bevált érzékelőre épül. Nem vitték túlzásba a 16 megás előlapi kamerát sem, ez a mobiltelefon nem is erre gyúr.

Ami viszont túlzás is lehetne az az akkutöltés, de nem az.

A mobilképességek Achilles-sarka az energiaellátás. Kapacitásból sosem elég. A 4500 mAh mérete is csak azért elfogadható, mert a gyári specifikáció szerint a kétcellás energiatárolási séma 150 wattos töltést biztosít. Ki lehet számolni, akkor 5 voltos USB feszültség mellett 30 Amper (?!) áramerősség kell. Ha nulla a töltés közben az energiaveszteség (ez csak elméletileg lehetséges) a gyár szerint 5 perc idő elviszi a lemerült akkut félig feltöltéshez, míg ’nulláról 100-ra’ csak egynegyed óra kell neki.

A cég UltraDart gyorstöltésnek hívja, és SuperVOOC néven bemutatta már az OPPO márkánál is. Figyelemre méltó, hogy azt is ígéri, hogy 1600 töltési ciklus után is az akku ’épsége’ 80%-os marad.

Gyorstöltés 150 Watt energiával

Lesz neki egy 80 Watt töltési képességű öcsikéje is a szolidabb igényű vásárlók számára. Várható Kína után a nemzetközi megjelenés is, ára a legjobb kiépítettség és tudás mellett sem lesz 500€-nál több. Egyelőre sajtóbejelentés volt, tényleges felbukkanása majd itt várható.

Realme GT Neo 3 lenyűgöző akkutöltéssel