Miért szeretünk rádiót hallgatni?

0
344
Miért szeretünk rádiót hallgatni?
Miért szeretünk rádiót hallgatni?

A rádió az egyik legrégebbi médium, ám ez közel sem jelenti azt, hogy ódivatú is lenne. Sőt: manapság, mivel már az interneten is lehet hallgatni, ezért népszerűbb, mint valaha.

No de miért is szeretünk annyira rádiózni? Például az alábbi okokból:

Remek zenék, kiváló összeállításban

Bár léteznek olyan csatornák, amelyeken szinte csak szöveges tartalmakat (például híreket, kabaréműsorokat) közvetítenek, a legtöbben azonban mégis a zenék miatt választják a rádiózást. Szerencsére olyan adókból is akad bőven, ahol pont, hogy a zenék vannak túlsúlyban.

Ide tartozik az Online Rádió weboldalán is hallgatható Best FM online, ahol nincs helye a felesleges beszédnek, ugyanis minden csak a zenéről szól! A reggeli műsor például csak néha szakad meg egy-egy rövid hírblokk erejéig, de eközben a műsorvezető interaktív módon kommunikál a hallgatókkal, hiszen fogadja és átadja az üzeneteket.

A délután és az este is hasonló tematikával zajlik, hisz bár a műsorvezető végig a mikrofon mögött ül, a főszerepet viszont átadja a legjobb slágereknek, hisz jól tudja, hogy ezzel örvendeztetheti meg igazán a hallgatókat.

De a Best FM-ben akkor sem kell csalódnod, hogyha az éjszakai órákban kívánsz bekapcsolódni az adásba, ilyenkor ugyanis megszakítás nélkül szólnak a dalok, egészen reggelig. Aligha akad még egy olyan hazai csatorna, ahol ennyire a zenére helyeznék a hangsúlyt a beszéd helyett. Így ha nálad ez a rádiózás fő célja, akkor keresve sem találsz jobb alternatívát.

Remek háttérzaj utazás közben

Legyen szó akár autózásról vagy tömegközlekedésről, senki sem szereti sokáig hallgatni a szélzúgást és a motor monoton zaját. Egy utazást pedig mi mással is lehetne a legjobban feldobni, mint egy kis rádiózással?

A zenék segítenek kellemesebb hangulatúvá tenni az utat, a közlekedési híreket pedig pláne célszerű figyelemmel kísérni, hiszen előfordulhat, hogy pont azon az útszakaszon van torlódás vagy baleset, amerre te is tartasz. Az informáltságodnak köszönhetően pedig van lehetőséged az útvonal újratervezésére.

Illetve a közlekedési hírekben általában azt is bemondják, hogy merrefelé razziázik a rendőrség a traffipaxokkal, így elkerülheted, hogy pár nappal később egy nem várt sárga csekket hozzon a postás. No de erre semmi esély, hisz te úgyis mindig, mindenhol, minden körülmények között szabályosan közlekedsz, nem igaz?

Könnyebben halad a házimunka

Bizonyára te sem tartozol azon kevés kivételek közé, akik szeretnek például mosogatni, port törölgetni, fürdőszobát takarítani vagy a kertet gyomlálni. Így talán az is ismerős, hogy olykor mennyire nehéz rávenni magad arra, hogy nekiállj ezen tevékenységek elvégzésének.

És próbáltad már mindezt zenére? Ha a háttérben szól a rádió, akkor sokkal gyorsabban halad a házimunka, hiszen a jó zenék megadják a kellő lendületet, és mivel a füleddel nem arra figyelsz, amit épp a kezeddel csinálsz, így olybá tűnik majd, hogy még az idő is gyorsabban telik. Mire lemegy az aktuális toplista, már csillog-villog is az egész ház és a kert.