Egyre népszerűbbek a vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók

0
466
Egyre népszerűbbek a vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók
Egyre népszerűbbek a vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók

A Bluetooth, azaz a vezeték nélküli fülhallgatók népszerűsége egyre nagyobb, több okból kifolyólag. A hordozhatósága, a hangzása minden bizonnyal szerepet játszik a növekvő népszerűségében, de a legnagyobb előnye maga a Bluetooth technológia.

A technológia fejlődésével egyidejűleg ezeknek a fülhallgatóknak a mérete egyre csökken, miközben lehetővé teszik, hogy úgy hallgathassunk zenét, hogy a környezeti zajok ne okozzanak különösebb problémát. Ezeknek a fülhallgatóknak az átlagos akkumulátor töltöttsége 20 óra, így, ha a munkánk közben használjuk, akkor elegendő minden éjszaka feltölteni, hiszen napközben nem lesz erre szükség.

Miért előnyös a vezeték nélküli fülhallgató?

A vezeték nélküli fülhallgatókat csatlakoztathatjuk a telefonhoz, a laptophoz vagy egyéb más eszközökhöz is. Véget ért az az időszak, amikor a vezetékes változattal küzdöttünk, amikor állandóan összegubancolódtak a vezetékek. A vezeték nélküli készülékek általában 2,402-2,480 GHz közötti teljesítményűek és átlagosan 10, illetve 30 méter közötti a hatótávolságuk. Általában az FHSS frekvenciákat alkalmazzák, hiszen így nem keletkezik interferencia így bármelyik kedvenc zeneszámunkat gond nélkül meg tudjuk hallgatni.

Miként lehet a fülhallgatókat különféle eszközökkel párosítani?

Párosításkor a legfontosabb, hogy mind a kettő készülék hatótávolságon belül legyen, mert ekkor tudnak a készülékek jeleket küldeni és fogadni. Ha a fülhallgatót párosítjuk egy telefonnal, akkor ebben az esetben a telefon gondoskodik majd az adatmegosztásról. Csatlakozás után létrejön egy hálózat, amely lehetővé teszi, hogy a két eszköz zavartalanul kommunikálhasson egymással. A készülék tulajdonképpen a Bluetooth technológia segítségével digitálisan küldi a zenét a fülhallgatóra.

Milyen eszközt érdemes még megvásárolni, ha fokozni szeretnénk a zenehallgatás élményét?

Rendkívül praktikusak ezek a Bluetooth hangszórók. A vezeték nélküli hangszórók számos előnnyel rendelkeznek. Mind közül talán az egyik legnyilvánvalóbb, hogy könnyedén hordozhatók, így bármilyen buliba, kirándulásra, strandra vagy egyéb társas összejövetelre könnyedén magunkkal vihetjük.

A tartós és masszív szerkezetű hangszórók roppant könnyen szállíthatók, egy hátizsákba vagy akár egy kézitáskába is elférnek. Ma már por és vízálló modellek közül is választhatunk, így bárhová magunkkal vihetjük. A baráti társaságoknak így már nem okozhat gondot az, hogy bárhol is legyenek közösen hallgathassák kedvenc zeneszámaikat.

Közeledik a nyár is, így már most vásároljuk meg a hangszórót, hogy kellemesen tölthessük el szabadidőnket barátainkkal.  Ezek a hangszórók kiváló hangminőséget biztosítanak, de nem szabad őket összehasonlítani a nagyobb méretű Bluetooth hangfalakkal. A hangfalak akkor is jó szolgálatot tesznek, ha otthon szeretnénk telefonunkról vagy a számítógépünkről kedvenc számainkat meghallgatni, de jobb hangminőségre vágyunk. A webáruházakban már számtalan modell közül választhatunk a népszerű hangszórók közül, amelyet futárszolgálattal nagyon gyorsan ki is szállítanak részünkre.