Realme 10 Pro+ mobil a 9 Pro+ után

szinte mindenben megújult

0
380
Realme 10 Pro+ az új jövevény

Realme 10 Pro+ mobil a 9 Pro+ tavaszi versenyző utáni modell a sorban. Fejlesztésében nem volt könnyű a helyzet a széles skálájú chip- és egyéb alkatrész területen eluralkodott hiány miatt.

A Realme 10 Pro+ mobil egy tisztességesnél jobb mobil lett.

Külalakra az elődhöz képest minimális méreteltérésekkel operál, de az IPS LCD panelt lecserélték AMOLED-re. A 120 Hz képfrissítés maradt, innen nemigen van tovább.Realme 10 Pro+ oldalról

Karcsúság oldalrólViszont a leforduló hosszanti oldalélektől nem mindenki lesz boldog. Mégha a mobil vastagsága (vékonysága?) nem több 3 milliméternél akkor sem.

Belül is van nagy változás. Az USA gyártmányú gyengécske Snapdragon 695 lelépett, helyét a kínai MediaTek 1080-as SoC foglalta el. Ez  15-20% műveleti sebesség növekedésnek felel meg.

Realme 10 Pro+ MediaTek 1080 SoC-vel
MediaTek 1080 SoC-vel

Léptek egyet az Android változattal is, a 13-as verziót kapta.

Együtt ez így már jó is.

5000 mAh kapacitású akkumulátor
5000 mAh kapacitású akkumulátorral

Az akkumulátor méretén (5 Ah) nem tartották fontosnak a módosítást. Viszont az előd vezetékes 33 Wattos töltési energiáját megduplázták 67 Wattra. Ez sokkal fontosabb a nominális kapacitás értéknél. Utóbbi energiájával a gyártó nulláról a teljes feltöltést 17 perc alatt ígéri.

A Realme 10 Pro+ mobil a kamerarendszernél is dupláz.

A hátfali korábban 64 megás érzékelőt felváltotta egy dupla méretű, 108 megás érzékelő lapka. Másik 8 megás széleslátószögű optikája változatlan maradt és a 2 megás makro sem változott. A szelfi sem.

Eldobták viszont az SDXC kártyabővíthetőséget.

Így járt a kedvelt fülhallgató kimenet is, helyette legalább a hangszórók lettek sztereó kiépítésűek.

Érdekesség, hogy a korábban az oldalt bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat leolvasó előre kúszott a kijelző alá. Optikai leolvasású megoldása kényelmesebb és gyorsabb lesz az előző modellénél.

Megőrizte 2 SIM kártyás képességét és energiatakarékosságban is lépett valamennyit előre. Nagy csodák nincsenek, mindkét modell a 6 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiát képviseli.

Az 5G adatátviteli képességre szinte kár is időt vesztegetni.

Ami igazán vonzó változás, hogy a korszerűbb és gyorsabb Realme 10 Pro+ ára ugyanúgy az €300 alatti kategóriában maradt. Ha a kivitel nem tér el az alap 128 GB tárhely + 8 GB RAM konfigurációtól.

Színvariációk
Színvariációk

Anyag és illusztráció forrása: www.realme.com

Realme 10 Pro+ mobil jön a 9 Pro+ tavaszi versenyző után