Fotelek a legkedvesebb bútoraink a téli hónapokban

0
215
Fotelek a legkedvesebb bútoraink a téli hónapokban
Fotelek a legkedvesebb bútoraink a téli hónapokban

Ha tél van, és nem vágyunk kimenni a hidegbe, akkor a szabadidőnkben a legjobb bekuckózni egy kényelmes fotelbe egy forró bögre teával vagy kávéval, esetleg forralt borral és egy jó könyvet elolvasni, vagy ott filmet nézni.

A fotel már régóta kedvenc bútora sokaknak kisebb mérete és univerzális kihasználhatósága miatt. Ráadásul, ha fotelágyat választunk, akkor abból még fekhelyet is könnyűszerrel varázsolhatunk szükség esetére.

Otthonra vagy irodába?

Bárhová is kerül majd az a fotel, a Bonus Shop divatos foteljei kellő támpontot biztosítanak, hogy elinduljunk a gondolkodásban, az alábbi szempontok pedig segítenek majd a végső kiválasztásban.

Első kérdések, amelyeket érdemes feltenni magunknak, hogy hova fogjuk helyezni a fotelt, kik és hányan fogják használni, netán ügyfelek is igénybe fogják-e venni? Lehet, hogy otthonra, a home office célokra kialakított dolgozószobában szeretnénk elhelyezni, de ha ott is megfordulnak üzleti partnerek, akkor érdemes ezt is figyelembe venni.

Ilyen esetekben is javasolt ezt a részt elkülöníteni esetleg egy könyvesszekrénnyel vagy polcokkal, hogy a család minden tagja számára nyilvánvaló legyen, hogy az egy elszeparált része a lakásnak.

Fotelek lábtartóval

A kényelem fokozatait hivatott még magasabb szintre helyezni a lábtartóval kiegészített ülőalkalmatosság, mely színben és kialakításban is egységes a fotellel. Nem csupán az olvasás élményét egészíti ki, de a napi munka során megfáradt lábaknak is egészséges, ha a sok órás állás után fel vannak hosszabb ideig polcolva, nem beszélve az idősebb korosztályról, akiknek egy áldás lehet egy ilyen fotel.

Lábtartóval ellátottak a relaxfotelek is, amelyek már kimondottan egészségmegőrző célokkal készültek. Ezeknek a továbbfejlesztett változatai a masszázsfotelek.

Milyen támlásat válasszunk?

Ha a legfőbb cél, hogy bekuckózzunk, szinte elbújjunk abban a fotelben egy jó meleg takaróval, akkor nem kérdés, a lehető legnagyobb karfás és támlás változatot szerezzük be. Léteznek alacsony háttámlával ellátott fotelek is, ezek a nagy mozgásigényű, egy helyben nem sokáig megülő típusú embereknek ajánlottak.

Kisebb méretű foteleket vásároljunk akkor is, ha tudjuk, hogy lényeges szempont lesz nálunk a mobilizálhatóság, azaz, hogy mindig könnyedén át tudjuk helyezni a foteleket az egyik helyről a másikra. Ilyen eset például, ha vendégek érkeznek.

A fotelek az idősebb korosztálynak nem szoktak a kedvencei lenni, a különböző ízületi és hátfájdalmak miatt. De számukra is jó hírünk van. Az egészségmegőrzést nem kizárólag a lábtartók tudják biztosítani, hanem maguk a fotelek is.

Egyrészt az ergonómiailag megfelelően létrehozott háttámlák, másrészt a keményebb ülőfelületek is segítik a gerincfájdalmakkal küzdők könnyebb életvitelét, valamint az egyszerűbb leülést és a fotelből való felállást. Így nem kell attól tartani, hogy kellemetlen helyzetbe kerül valaki, amikor nem tud feltápászkodni. A Bonus Shop foteljei minden korosztálynak ajánlottak, és hamar kedvenceivé válnak mindenkinek.