Autópolírozás házilag: nem kell félni tőle!

0
314

Ha nemcsak közlekedsz az autóddal, hanem szereted ápolni, gondját viselni, akkor az autópolírozást is elvégezheted némi felkészülést követően.

Az életben nem kell mindent szakemberre bízni, ha kellő mennyiségű információt szívsz magadba a polírozás kapcsán, akkor nem kell majd, hogy csalódás érjen.

Amikor nincs mit veszteni

Ha örökölsz egy műszakilag jó állapotú autót, ami kívülről csúnyácska, akkor nem sok vesztenivalód van, ha magad állsz neki a rendbehozatalának. Hasonló a helyzet, ha olcsón be tudsz szerezni egy hasonló paraméterekkel rendelkező kocsit.

Sokan nem is azért döntenek úgy, hogy házilag polírozzák az autójukat, mert anyagilag nem engedhetnék meg maguknak, hogy profi műhelybe vigyék. Maga az érzés, hogy láthatod a munkád gyümölcsét, semmihez sem hasonlítható.

Amennyiben több járművel is rendelkezel, és akad közöttük olyan, amiért úgymond már nem kár, akkor érdemes azon begyakorolni az alapokat. Ha pedig a POLIRTECH.HU polírozáshoz szükséges eszközeit nemcsak egy, hanem több autóhoz is fel tudod használni, akkor anyagilag is jobban jársz.

Nem mindegy, mivel és mikor dolgozol

Ahhoz, hogy szép eredményt tudj elérni, érdemes megfogadnod néhány tanácsot. Felejtsd el az olyan olcsó trükköket, amiket különféle bizonytalan forrásból hallottál! Ne használj szódabikarbónát vagy súrolóport a polírozáshoz! Mindenképpen áldozd rá a pénzt professzionális szerekre és eszközökre! A neten többen javasolják, hogy használj ehhez a művelethez sarokcsiszolóra erősített vattakorongot, de hidd el, nem éri meg a kockázatot!

Egy professzionális excenteres polírozógépet nem kell minden polírozáshoz megvásárolni. Egyszer veszel egy jó minőségű eszközt, és az hosszú évekig társad lehet ebben a munkában. Ahhoz, hogy jól tudd használni, nem kell külön tanfolyamot elvégezned, elegendő betartanod a használati útmutatót. Ha az abban leírtak alapján nem érzed kellően alaposnak a tudásodat, akkor kereshetsz még anyagot az interneten, de győződj meg róla, hogy hozzáértők tanácsaival van-e dolgod!

Ügyelj arra, hogy csak akkor kezdj neki a polírozásnak, ha megfelelőek a körülmények! Ha nincs legalább 15 fok, akkor halaszd el későbbre, mert a fényezés túl kemény a dermesztő hidegben. Ugyanakkor a rekkenő hőség sem ideális, mivel ha a fényezés túlságosan puha lesz, akkor komoly károkat lehet okozni. Fontos az is, hogy mindenképpen szélcsendben végezd ezt a tevékenységet, a legideálisabb, ha egy kellően tágas garázsban tudsz erre sort keríteni.

Lehet olyan munkát végezni, mint a szalonokban?

A sok éves rutint pillanatok alatt nem lehet behozni, ám akinek van érzéke a polírozáshoz és szereti az autóját, az némi gyakorlás után hamar beletanulhat a dologba. Sok esetben az, ha valaki élvezettel csinálja a feladatát, legalább annyit nyom a latba, mintha értene is hozzá.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a felkészülésre szánt időn és a megfelelő eszközök kiválasztásán nem szabad spórolni. Ha ennek szellemében látsz hozzá az autód polírozásának, akkor biztosan büszke leszel az eredményre.